Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

· Registered
Joined
·
10 Posts
Attaching the wiring diagram just in case the link to my google drive is blocked.

Great post FinishLine. Also got the same unit now and need your help, if possible. Can I assume your stock HU is the one show on p.9 (with amplifier) in the document you posted? I received a cable harness that had 4 of the 5 connectors matched with no issue. The only one could not fit at all is the second one from left (connector E 8-pin). Do you recall the same problem? Four of these 8-pin were used (4 bottom ones) for subwoofer and subwoofer only. The other four (top four) were not used. Is the Android HU you have has a subwoofer output? Thanks in advance.
 

· Registered
Joined
·
10 Posts
Great post FinishLine. Also got the same unit now and need your help, if possible. Can I assume your stock HU is the one show on p.9 (with amplifier) in the document you posted? I received a cable harness that had 4 of the 5 connectors matched with no issue. The only one could not fit at all is the second one from left (connector E 8-pin). Do you recall the same problem? Four of these 8-pin were used (4 bottom ones) for subwoofer and subwoofer only. The other four (top four) were not used. Is the Android HU you have has a subwoofer output? Thanks in advance.
 

· Registered
Joined
·
10 Posts
Sadly I could not get it to work.

I located pin 21 and cut it before the 24 pin box (In the pic labeled 12CRV FY). I then connected it to the blue wire called AMP-CONT To the cut wire coming from the car not the box.

Turned on car still same as before everything works but no sound. Also tried connecting the AMP-CONT wire to the red wire coming from the cars 24 pin box (In the pic
can see above the V in 12CRV where it was cut) and that also did not work.

When i connect the two red wires back together the original unit works luckily but not really sure what to do at this point if can see anywhere I may have messed up let me know. Few questions.

Question 1.
When you cut pin 21 you were connecting the wire from the car side and not the 24 pin box correct?

Question 2
Is AMP-CONT not the correct wire? In the directions this seemed like the most logical one. I emailed the guy on ebay and his chinese to english translated message wasnt clear but I believe he was saying the blue wire was the correct one

Question 3
After you connected your did the sound come right on or did you need to change any Android settings in the HU?
View attachment 138251
Hi Cjg342 & FinishLine,

Got the same unit (I hope, picture of the back attached). I could not even got all cable connected with good confidence .... FinishLine and Cjg342, could you please help and confirm this is what your back looks like?
138437


Am I right to connect the 20-pin (A) and 8-pin (B) of cable harness to A and B above? And is the 16-pin connector not used? Thanks in advance.
138438

Now, reading both of your posts, @FinishLine, when you said "connect cable Pin 21 (red) on the factory harness to the Pin 17 (blue/white) of the Android", you simply connected them with a splicer, for example, https://www.grainger.ca/en/product/...kwcid=AL!3645!3!340454613742!!!g!543540717259!

but not to "cut" the whole line? Could this be the reason why Cjg342 got no sound? Please advise.
 

Attachments

· Registered
Joined
·
10 Posts
I used the antenna power cord from china player to wake up the amplifier. But now I have problem with sound, its too loud and position and sound settings won't work from player. Where is the amplifier located in Honda? Maybe I'd try to bypass it...
Followed FinshLine's post and used the antenna (ANT) too on my unit to wake upthe amplifier, too. My unit is now fully functional now. Thanks to FinishLine for recommending such a wonderful unit.
 

· Registered
Joined
·
10 Posts
I forgot to mention...
If there's nothing in the wiring harness on the new Android radio plug for pin 17, then you do need to add a jumper wire from this (17 in the Android harness) to the factory amp trigger wire (21 on the factory wire) as shown in the second pic. Then make sure the wire is connected all the way through the various Android wiring harnesses.

If you guys think it will help, I can pull my head unit out this weekend and take some more pics of my wiring.
Looking for the rear camera signal cable to the iMID screen in the picture below (the small one above the Android screen) for a Gen 4/2014 CRV. Pretty sure I can split the signal and get the Android to display it. Have not been able to find anything here in the forum. Thanks!
Automotive exterior Vehicle Car Vehicle door Bumper
138767
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top