Honda CR-V Owners Club Forums banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of December's Ride of the Month Challenge!
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I've used Carplay since I bought a 2018 ExL and it has worked perfectly. This week it simply stopped working. When I plug the Iphone into the correct usb port, the phone indicates it is charging but Carplay does not come up on the CRV screen. I have tried several different USB cable including another new Apple cable with no success. I also tried another Iphone with no change. It appears the problem is the CRV and not a Iphone problem.

I read one article that said to delete the Iphone from the CRV which I did and nothing comes up when I plug the phone in. I also deleted the CRV from the Iphone with no change.

Anyone experienced this problem? I really like using Google maps and Waze.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks for the info. I did run across a post with a similar situation and I did the system reset. It worked! Now I have to go over all my settings. Seems like there should be a way to back them up. Also had to refresh the Sirusxm channel. I guess I need to write down or perhaps take a photo of the settings. I still don't understand why there was a connection problem with the Iphone for Carplay and I wonder if it will happen again. Something must have triggered it.
It's been a great car so far with my only complaint being the strange engine noise that changes with the temperature an humidity.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
The Apple CarPlay GPS Apple maps shuts off after 90 minutes. Removing and resetting the connection doesn’t help. I have to pull over, turn off the car for a few minutes and restart. Then it’s good for another 90 minutes. It’s only a problem on long trips but I do a fair amount of them. Any ideas?
 

·
Registered
2018 CR-V EX-L FWD Modern Steel Metallic
Joined
·
1,213 Posts
The Apple CarPlay GPS Apple maps shuts off after 90 minutes. Removing and resetting the connection doesn’t help. I have to pull over, turn off the car for a few minutes and restart. Then it’s good for another 90 minutes. It’s only a problem on long trips but I do a fair amount of them. Any ideas?
sorry can't help - but shows why I luv my standalone Garmin GPS!
 
1 - 7 of 7 Posts
Top