Honda CR-V Owners Club Forums banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of December's Ride of the Month Challenge!
1 - 14 of 14 Posts

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #1 ·
There is a rattle noise I’ve been hearing. Almost like a wire rattling around when wind speed increases. It only happens at 75-80+mph. Does anyone have any ideas what to look for?
 

·
Registered
Joined
·
3,055 Posts
Do you have a metal engine cover on the bottom side of the motor?.........if so, check to see that the metal cover is correctly mounted on top of the plastic lip at the front. Rear of the metal cover is mounted below the plastic lip.
 

·
Registered
Joined
·
116 Posts
Do you have a metal engine cover on the bottom side of the motor?.........if so, check to see that the cover is correctly mounted on top of the plastic lip at the front. Rear of the metal cover is mounted below the plastic lip.
This. I had a rattle noise driving into a strong headwind. A few hours later this started dragging on the highway. It's now propped up in the garage and I doubt I'll put it back on this time.
 

·
Registered
Joined
·
3,055 Posts
^^^^I doubt I'll put it back on

I'm probably over thinking this, but if a big puddle splash off of the front tires was to find its way up to that giant vacuum cleaner hole, that could/would be really disastrous. Turblows and water do not mix well.:eek:

Can not stress this enough:

Check to see that the metal cover is correctly mounted on top of the plastic lip at the front. Rear of the metal cover is mounted below the plastic lip.
 
  • Like
Reactions: williamsji

·
Premium Member
Joined
·
6,154 Posts
go faster.
 

·
Super Moderator
2017 CRV Touring - Pearl White w Black Interior
Joined
·
7,554 Posts
Lol I have maxed it out before and wondered if it’ll just rip off hahaha. It tends to only rattle around the 80-90 range though.
Sounds like some sort of harmonic based vibration then. Could be as simple as a single loose or missing fastener, or it could be a minor design defect that will show up on some vehicles and not others.

Thing is.. could be more of us would have a similar issue, it's just that most of us never get up to 80-90 in our CRVs. :ROFLMAO:
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Sounds like some sort of harmonic based vibration then. Could be as simple as a single loose or missing fastener, or it could be a minor design defect that will show up on some vehicles and not others.

Thing is.. could be more of us would have a similar issue, it's just that most of us never get up to 80-90 in our CRVs. :ROFLMAO:
Haha I get that. 60k miles in two years of ownership, almost all expressway miles, mid 80’s are a daily part of this CRV’s life. Happy to report it runs like a champ.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Just wanted to update this thread. I think I fixed the problem. The splash guard for the engine has this little clip on the passenger side, and it wasn’t clipped in. So far no rattle.
 

·
Registered
Joined
·
3,055 Posts
That clip is there to temporarily hold the cover in place while installing the fasteners. The cover should be installed over that clip then slid forward so the front of the cover is on top of plastic.
 
1 - 14 of 14 Posts
Top