Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

2003 Honda CRV EX Tempomat nie działa...

13K views 11 replies 8 participants last post by  Tory_8689  
#1 ·
2003 Honda CRV - 160000 mil
Tempomat włącza się, ale nie utrzymuje prędkości, po kilku sekundach samochód wydaje się redukować bieg i prędkość spada.
Czytałem fora i wymieniłem następujące elementy:
1. Wymieniłem włącznik światła stopu na część z Autozone
2. Wymieniłem moduł tempomatu na oryginalną część Hondy.
3. Sprawdziłem bezpiecznik nr 4 (10A) w skrzynce bezpieczników nad nogami kierowcy za osłoną wykończeniową i bezpiecznik nr 7 (15A) w skrzynce bezpieczników pod maską - oba są dobre.

Tempomat nadal nie działa. Wiem, że jest wiele postów na ten temat, ale po prostu proszę o sugestie, co zrobić dalej, dzięki.

#4 ·
Żaden podręcznik, prawda? Samochody z manualną skrzynią biegów mają dodatkowy wyłącznik na pedale sprzęgła.

• Like
Reactions: fishycomics
Save
#7 ·
Czy pedał hamulca wysuwa się pewnie (bez luzu)? Jeśli nie, może uderzać w przełącznik wyłączający.

To nie manual, prawda? Samochody z manualną skrzynią biegów mają dodatkowy przełącznik wyłączający na pedale sprzęgła.
Pedał hamulca wydaje się nie być luźny i jest to automat.

#5 ·
Ktoś stworzył "sticky", którą naprawdę musisz sprawdzić. Sugeruję pobranie jej i przejrzenie części dotyczącej tempomatu i rozpoczęcie rozwiązywania problemów tam. Nie mogę się powstrzymać od zwrócenia na to uwagi w tej sekcji.

Save
#6 ·
lub w dół

Save
#8 ·
Honda CRV 2003 - 160000 mil
Tempomat włącza się, ale nie utrzymuje prędkości, po kilku sekundach samochód wydaje się redukować bieg i prędkość spada.
Przeczytałem fora i wymieniłem następujące elementy -
1. Wymieniono włącznik światła stopu na część Autozone
2. Wymieniono moduł tempomatu na część OEM Honda.
3. Sprawdzono bezpiecznik nr 4 (10A) w skrzynce bezpieczników na górze stóp kierowcy za osłoną wykończeniową i bezpiecznik nr 7 (15A) w skrzynce bezpieczników pod maską - oba dobre.

Tempomat nadal nie działa. Wiem, że jest wiele postów na ten temat, ale po prostu proszę o sugestie, co robić dalej, dzięki.
Kilka pytań,
Czy główna kontrolka tempomatu zapala się po włączeniu tempomatu?
Czy kontrolka ustawienia tempomatu zapala się po ustawieniu prędkości dla tempomatu?
Czy sprawdziłeś bezpieczniki pod deską rozdzielczą??

#9 ·
Czy dostałeś odpowiedź na temat redukcji biegu tempomatu? Mam ten sam problem. Zamierzam spróbować tego, co zrobiłeś, ale chciałem wiedzieć, czy znalazłeś rzeczywisty problem? Dzięki!

#11 ·
Czasami, gdy styki przełącznika nie stykają się dobrze, wielokrotne uruchamianie przełącznika powoduje, że styki nawiązują dobre połączenie. Dzieje się tak, ponieważ obwód podłączony do przełącznika nie przepuszcza przez niego zbyt dużego prądu.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.