Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

2006 Gen 2. Numery modeli pompy ABS.

4K views 13 replies 3 participants last post by  Alan64  
#1 ·
Cześć,

Przepraszam, jeśli to pytanie zostało już zadane, ale szukałem i nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Mam włączone kontrolki VST i ABS z 61-1 Permanent DTC. Awaria napięcia akumulatora
I
66-1 Permanent DTC. Awaria czujnika ciśnienia hamowania

Próbuję znaleźć zamiennik do odbudowy, ale moja istniejąca pompa wydaje się być rzadka jak białe kruki. Czy istnieje jakakolwiek swoboda w pompach? To znaczy inny model, który będzie działał? Mój jest pokazany poniżej.

143305

z góry dziękuję
Alan

#2 ·
Aktualizacja: zauważyłem wątek dotyczący innego kodu błędu, który sugeruje usunięcie i wymianę podłączonego przewodu. Spróbuję rano i zaktualizuję.

#6 ·
W zależności od tego, ile jesteś gotów wydać, zadzwoń do Cox Motor Parts i sprawdź, ile będzie kosztować część zamienna.

A następnie przeszukaj eBay i/lub firmy zajmujące się demontażem pojazdów.

#7 ·
Obserwuję eBay od jakiegoś czasu i nie widziałem żadnego. Właśnie zamówiłem jeden od rozbiórki, który i tak wyślę do renowacji.
Dzięki za odpowiedź.

#13 · (Edited)
Więc, aktualizacja.
Nie potrzebowałem samochodu, więc stał tam przez jakiś czas.
Pompa poszła teraz do regeneracji, więc zobaczymy, co się stanie.
Jeden z przewodów z pompy hamulcowej został skrzyżowany i spowodował konieczność odcięcia przewodu. Teraz trzeba zrobić (lub kupić) nowy. Czy ktoś wie, czy rozszerzenie na tych przewodach (1/4" 6,5 mm) jest pojedyncze czy bąbelkowe? Wygląda na pojedyncze, ale chcę sprawdzić.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.