Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Wymiana płynu wspomagania kierownicy w CRV 2009

1 reading
8.4K views 3 replies 3 participants last post by  Avisitor  
#1 ·
Cześć wszystkim! Szczęśliwego Nowego Roku!
Mój LX z 2009 roku ma około 90 tys. km przebiegu i kiedy sprawdziłem płyn wspomagania kierownicy, wydawał się trochę ciemny, ale działa idealnie. Planuję wymienić go w nadchodzących tygodniach i chciałbym wiedzieć, czy muszę dokonać wymiany, do której użyłbym strzykawki i wyssał stary płyn, a następnie zastąpił go nowym płynem OEM Honda PS. Wiem, że powtarzanie tego kilka razy usunie prawie cały stary płyn.
Czy to powinno wystarczyć, czy muszę zrobić prawdziwe płukanie?
Dzięki z góry

Save
#2 ·
Zawsze robiłem zmianę usuń-uzupełnij-powtórz dla płynu PS.

Używaj płynu przeznaczonego do Hond (co wskazuje, że kilku dostawców twierdzi, że ich płyn PS JEST DO HONDY).

Uważam, że 2 butelki po 12 uncji wystarczą, aby go wymienić. Zrobiłem to również u nas ~ co 100 tys. km.

Save
#3 ·
[QUOTE
Zawsze robiłem wymianę płynu wspomagania kierownicy metodą usuń-napełnij-powtórz.

Używaj płynu przeznaczonego do Hond (co znamienne, kilku dostawców twierdzi, że ich płyn do wspomagania kierownicy JEST DO HONDY).

Uważam, że 2 butelki po 12 uncji wystarczą, aby go wymienić. Robiłem to u nas co ~100 tys. km.
Wow! Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że wymiana płynu będzie wymagała co najmniej 4 butelek płynu wspomagania kierownicy. Na szczęście mam kilku dealerów Hondy tuż obok, więc na pewno użyję tylko płynu OEM.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.