Cześć, kiedy muszę wymienić świece zapłonowe w moim Hondzie CRV z 2013 roku, przebieg 45 000 mil? Dzięki
W Wielkiej Brytanii książka serwisowa mówi 75 000 mil / 72 miesiące (świece irydowe) plus instrukcja obsługi mówi NGK SILZKRC115Cześć, kiedy muszę wymienić świece zapłonowe w moim Hondzie crv 2013 z przebiegiem 45 000 mil? Dzięki
Dzięki za informację zwrotnąW Wielkiej Brytanii książka serwisowa mówi 75 000 mil / 72 miesiące (świece irydowe) plus instrukcja obsługi mówi NGK SILZKRC115
Mam nadzieję, że to pomoże, najpierw zacznij je ręcznie (och, używaj klucza dynamometrycznego podczas dokręcania)
Zazwyczaj około 100 000 mil. I w większości przypadków świece będą wyglądać dobrze.Cześć, kiedy muszę wymienić świece zapłonowe w moim Hondzie crv z 2013 roku, 45 000 mil. Dzięki
Dzięki za informację zwrotną.Sugestia, gdy zabierzesz się za wymianę świec zapłonowych, której używałem w 4 Hondach, które posiadaliśmy. Ułatwia to wyjmowanie i wkładanie świec zapłonowych w tym głębokim gnieździe świecy zapłonowej.
Podczas wyjmowania świec użyj nasadki do świec, aby zerwać uszczelnienie. Zdejmij nasadkę, a następnie nasuń kawałek wężyka 3/8" na koniec świecy. Nie jestem pewien, jaki to rozmiar w metrach. Obróć wężyk, aby wyjąć świecę. Wyciągnij świecę/wężyk z gniazda świecy zapłonowej i wyjmij starą świecę z wężyka.
Przed włożeniem końca do wężyka należy sprawdzić szczelinę nowej świecy. Nie jestem pewien, czy jest jakaś powłoka do nałożenia na nowy gwint. Włóż nową świecę zapłonową do końca wężyka, a następnie włóż kombinację do gniazda świecy zapłonowej.
Kiedy poczujesz, że świeca dotyka dna, delikatnie obróć wężyk, aby wkręcić świecę w gniazdo. Jeśli przekręcisz świecę, natychmiast otrzymasz informację zwrotną. Jeśli nie ma przekręcenia, rurka będzie się obracać płynnie, aż nie będzie mogła się już obracać, co oznacza, że świeca jest osadzona w gnieździe. Wyciągnij wężyk i dokręć świecę zapłonową nasadką do świec z zalecanym momentem obrotowym.
Mam nadzieję, że to pomoże. Powodzenia.