Niedawno kupiłem CR-V LX AWD z 2014 roku z przebiegiem 153 tys. mil. Jeździ i prowadzi się świetnie i jestem bardzo zadowolony z zakupu! Był to samochód od 1 właściciela i chociaż ma duży przebieg, dokumentacja serwisowa jest nienaganna.
Jednak niedawno zapaliła się kontrolka silnika - wraz z kontrolką ciśnienia w oponach, kontrolką wspomagania kierownicy i kontrolką VSA.
Jedynym zwracanym kodem jest P0341 (czujnik położenia wałka rozrządu).
Moim zdaniem łańcuch rozrządu może być rozciągnięty, więc to właśnie zamierzam zlecić do sprawdzenia mojemu mechanikowi. Ale jestem trochę zaniepokojony innymi kontrolkami, które również się świecą.
Moje opony są fabrycznie nowe (mają przejechane mniej niż 7 tys. mil) i są prawidłowo napompowane. Ale świeci się kontrolka ciśnienia w oponach. Ponadto moje wspomaganie kierownicy działa idealnie, ale ta kontrolka również się świeci.
Chcę sprawdzić, czy ktoś inny to widział i czy ma jakieś konkretne zalecenia.
Bardzo dziękuję!
Oto kilka zdjęć, które zrobiłem, gdy kupiłem tego CR-V:
Jednak niedawno zapaliła się kontrolka silnika - wraz z kontrolką ciśnienia w oponach, kontrolką wspomagania kierownicy i kontrolką VSA.
Jedynym zwracanym kodem jest P0341 (czujnik położenia wałka rozrządu).
Moim zdaniem łańcuch rozrządu może być rozciągnięty, więc to właśnie zamierzam zlecić do sprawdzenia mojemu mechanikowi. Ale jestem trochę zaniepokojony innymi kontrolkami, które również się świecą.
Moje opony są fabrycznie nowe (mają przejechane mniej niż 7 tys. mil) i są prawidłowo napompowane. Ale świeci się kontrolka ciśnienia w oponach. Ponadto moje wspomaganie kierownicy działa idealnie, ale ta kontrolka również się świeci.
Chcę sprawdzić, czy ktoś inny to widział i czy ma jakieś konkretne zalecenia.
Bardzo dziękuję!
Oto kilka zdjęć, które zrobiłem, gdy kupiłem tego CR-V: