Oryginalny akumulator właśnie padł przy przebiegu 50 000 mil. Jest to silnik 1.5L z akumulatorem 51R. Jakie są aktualne zalecenia dotyczące wymiany? Czy ktoś może mi powiedzieć, jaki akumulator jest używany w nowszym silniku 1.5L (nie w wersji start/stop)? Szukałem w Google i znalazłem wiele sprzecznych zaleceń dotyczących wymiany tego akumulatora, więc szukam aktualizacji z nowszymi informacjami. Zwłaszcza od kogoś, kto mógł to niedawno badać. Dzięki.
Obecny akumulator właśnie padł po 4 latach, znikąd. Bez ostrzeżenia i wcześniejszych problemów. Samochód nie chciał odpalić, a kiedy podłączyłem mój poręczny zestaw startowy do akumulatora, wskazał, że akumulator padł i odmówił uruchomienia samochodu, więc na razie stoi na mojej starej ładowarce. Wyobrażam sobie, że akumulator jest do niczego.
Obecny akumulator właśnie padł po 4 latach, znikąd. Bez ostrzeżenia i wcześniejszych problemów. Samochód nie chciał odpalić, a kiedy podłączyłem mój poręczny zestaw startowy do akumulatora, wskazał, że akumulator padł i odmówił uruchomienia samochodu, więc na razie stoi na mojej starej ładowarce. Wyobrażam sobie, że akumulator jest do niczego.