Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Model MODS 2017

Tags
2017 model mods
35K views 46 replies 22 participants last post by  illestko  
#1 · (Edited)
Model 2017-2018 MODS

Cześć wszystkim, mój pierwszy post tutaj.

Właśnie dostałem CRV z 2017 roku i jestem z niego zadowolony. Właśnie wymieniłem Mazdę CX5 z 2016 roku z silnikiem 2.5 litra AWD. Moim drugim autem jest Hyundai Tucson Limited z 2017 roku z pakietem Ultimate.

Uwielbiam samochody i zawsze robię w nich mnóstwo modyfikacji. Chciałbym wiedzieć, jakie modyfikacje zrobiliście i czy możecie zamieścić instrukcje lub zdjęcia, abym ja lub inni mogli się uczyć.

Mam już dodane lusterko wsteczne z kompasem i otwieraczem do drzwi garażowych. Jest płytka wokół kamery hamulca ręcznego w tym samym miejscu.
Dodałem lusterko zeszłej nocy i podłączyłem je do bezpiecznika akcesoriów, aby uzyskać zasilanie.

Zatintowałem już przód i przednią szybę (tylko górę) i usunąłem oznaczenia CRV.

Poczekam na hak holowniczy od strony trzeciej, ponieważ OEM jest za drogi. Widziałem instrukcje i mogę to zrobić, ale nie potrzebuję elektryki i odmawiam zapłaty za OEM. Poczekam po prostu na innego producenta, takiego jak Curt, który wyprodukuje go bez części elektrycznej (tylko rowery)

Zamieszczę później kilka zdjęć lusterka wstecznego.

Jakie inne modyfikacje zrobiliście?

Aktualizacja: 24.10.2018

Właśnie dostałem CRV-EX z 2018 roku. Zrobiłem poprzednie modyfikacje i dodałem Bose wewnątrz koła zapasowego oraz bagażniki dachowe Rhino.
Dodam tylko chlapacze i być może czujniki z tyłu.

Attachments

#3 ·
Dodałem lusterko ostatniej nocy i podłączyłem je do bezpiecznika akcesoriów, aby uzyskać zasilanie.

Więc jakie inne modyfikacje zrobiłeś?
To całkiem niesamowite, że już to wszystko zrobiłeś. Zdecydowanie kilka zdjęć, aby zobaczyć, co udało Ci się zrobić ze swoim CR-V.

Nie sądzę, żeby to się liczyło, ale jedyne, co zrobiłem, to dodałem kamerę samochodową i poprowadziłem kabel USB wokół deski rozdzielczej do ładowarki w przedniej konsoli środkowej. Czy możesz pokazać zdjęcie, jak podłączyłeś się do bezpiecznika akcesoriów, aby uzyskać zasilanie dla swojego lusterka? Słyszałem, że ludzie robią coś takiego, aby uzyskać zasilanie dla swoich kamer samochodowych.

#5 ·
To całkiem niesamowite, że już to wszystko zrobiłeś. Zdecydowanie kilka zdjęć, żeby zobaczyć, co udało Ci się zrobić ze swoim CR-V.

Nie sądzę, żeby to się liczyło, ale jedyne, co zrobiłem, to dodałem kamerę samochodową i poprowadziłem kabel USB wokół deski rozdzielczej do ładowarki w przedniej konsoli środkowej. Czy możesz pokazać zdjęcie, jak podłączyłeś się do bezpiecznika akcesoriów, aby uzyskać zasilanie do lusterka? Słyszałem, że ludzie robią coś takiego, aby uzyskać zasilanie do swoich kamer samochodowych.
Obawiałem się, że kabel mojej kamery samochodowej będzie zbyt widoczny, ale poprowadziłem go wzdłuż strony pasażera i jestem bardzo zadowolony z tego, jak jest ukryty. Mój jest trochę na prawo od mojego urządzenia z kamerą wsteczną na środku przedniej szyby.

#4 ·
Cześć wszystkim, mój pierwszy post tutaj.

Właśnie dostałem CRV z 2017 roku i jestem z niego zadowolony. Właśnie wymieniłem Mazdę CX5 z 2016 roku z silnikiem 2,5 litra AWD. Moim drugim autem jest Hyundai Tucson Limited z 2017 roku z pakietem Ultimate.

Uwielbiam samochody i zawsze robię w nich mnóstwo modyfikacji. Chciałbym wiedzieć, jakie modyfikacje zrobiliście i czy możecie zamieścić kroki lub zdjęcia, abym ja lub inni mogli się uczyć.

Dodałem już lusterko wsteczne z kompasem i otwieraczem do drzwi garażowych. Jest płytka wokół kamery hamulca awaryjnego w tym samym miejscu.
Dodałem lusterko zeszłej nocy i podłączyłem je do bezpiecznika akcesoriów, aby uzyskać zasilanie.

Zatintowałem już przód i przednią szybę (tylko górę) i usunąłem emblematy CRV.

Poczekam, aż dostanę hak holowniczy od strony trzeciej, ponieważ OEM jest za drogi. Widziałem instrukcje i mogę to zrobić, ale nie potrzebuję elektryki i odmawiam zapłacenia kwoty za OEM. Po prostu poczekam na innego producenta, takiego jak Curt, który go wyprodukuje bez części elektrycznej (tylko rowery)

Pilot zdalnego uruchamiania jest już tam, więc moim następnym projektem będzie dodanie tylnych czujników, zrobiłem mnóstwo instalacji w przeszłości, więc będzie to łatwe. Zrobiłem to w CRV z 2007 roku, kiedy dopiero się pojawił, a wtedy nie było żadnych instrukcji.

Zamieszczę później kilka zdjęć lusterka wstecznego.

Co jeszcze zmodyfikowaliście?
Cześć silverboy,

Jak usunąłeś emblemat CR-V?

#11 ·
Witaj silverboy,
jak zabrałeś się za usunięcie emblematu cr-v?
Nić dentystyczna i ładny, czysty ręcznik do usunięcia kleju.
Stwierdziłem, że usunięcie kleju jest łatwiejsze, gdy temperatury są niskie w porównaniu do sytuacji, gdy jest gorąco (klej staje się bardziej lepki).

Będziesz mógł edytować swoje posty, gdy będziesz miał kilka więcej postów na swoim koncie.
Dzięki

Attachments

#18 ·
Kilka zdjęć, jakość nie najlepsza, ale widać na nich lusterko i obszar bez osłony (kamera systemu hamulcowego).

Spróbuję przesłać kilka zdjęć dodanego bezpiecznika. Użyłem banku #1 (akcesoria z 10 amperami)
Cześć Silverboy,
do lusterka miałeś wszystkie dostępne połączenia przewodów do automatycznego ściemniania, kompasu i Homelink, aby działały.
Czy potrzebowałeś jakiegoś specjalnego okablowania lub uprzęży, aby to zadziałało?
Mam EX i podoba mi się pomysł automatycznie ściemniającego się lusterka wstecznego. TIA

#12 ·
Dobra robota z lusterkiem. Jaka jest marka i model? Może trzeba to rozważyć również dla mojego Civica.
Nie mam dostępu do tego konkretnego modelu, ale prawie wszystkie z nich (kompas + otwieracz do drzwi garażowych) będą działać.
Możesz poszukać na eBay, ale zwróć szczególną uwagę na część złącza (metal z śrubą). Spójrz na swoje obecne lusterko, a następnie wyszukaj na eBay za pomocą zdjęć.

Zazwyczaj podłącza się trzy przewody, dwa + (pobierają zasilanie z akcesoriów) i masę.

Przy okazji, mam cztery dodatkowe lusterka, jeśli ktoś jest zainteresowany. Po prostu wyślij mi wiadomość prywatną.

Dodam również subwoofer Bose do CRV, ten, który pasuje do koła zapasowego. Kiedy skończę, zamieszczę kilka zdjęć.

#15 · (Edited)
Czy użyłeś jakiegoś konkretnego typu/modelu adaptera bezpiecznika? Widzę, że gniazda bezpieczników mają małą "krawędź" wokół nich i nie jestem pewien, czy zadziała jakikolwiek mini bezpiecznik "add a fuse".
Zobacz link poniżej, użyłem bezpiecznika na banku #1 (akcesoria zgodnie z instrukcją 10 Amp). Końce dodatkowego bezpiecznika są dłuższe i idealnie tam pasują.

https://www.amazon.com/Pico-0956PT-Blade-Circuit-Holder/dp/B001QRSBW0/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1486275058&sr=8-4&keywords=add+a+fuse

#22 · (Edited)
I would love the mirror with homelink. Gentex 313 seems to be at a good price on ebay. Anyone else done this. Silverboy, do you still have some extra ones?
JA MAM.

Przepraszam, chłopaki, ostatnio mnie tu nie było. Miałem wypadek i CRV zniknął. Wszystko dobrze, bez obrażeń, ale CRV miał dużo uszkodzeń z przodu.
Po naprawie nie czułem się komfortowo prowadząc go, więc go wymieniłem.

Mam również na sprzedaż maty na każdą pogodę (czarny kolor), matę bagażnika i osłonę bagażnika. Miałem CRV tylko przez około sześć tygodni, więc są w prawie nowym stanie.

Wyślij mi PW, jeśli potrzebujesz więcej informacji na temat lusterka wstecznego lub innych przedmiotów, które mam.

Dzięki

#28 ·
Cześć OP, jak otworzyć plastikową osłonę radaru, gdzie jest zainstalowane lusterko?
Wystarczy ją podważyć? TIA
To jest naprawdę trudne, ponieważ nigdzie nie ma instrukcji, jak usunąć osłonę.
Wyciągnij środkowy element
Cała osłona ma kształt litery U i jeden element na środku.
Wyciągnij górne zewnętrzne części (wyobraź sobie U, a następnie wyciągnij dwa wierzchołki. Nie ciągnij ich do siebie, ale na zewnątrz. Następnie wyjdzie środkowy element.
A potem po prostu wyjmij część U.

Mam nadzieję, że się rozumiemy.
Następnym razem spróbuję zamieścić kilka zdjęć z instalacji.

#30 ·
Cóż, to było zabawne. Najwyraźniej w mojej skrzynce odbiorczej znajdowała się wiadomość powitalna. A ponieważ wolno mi tylko JEDNĄ wiadomość... Zarejestrowała się jako pełna. Jeszcze lepiej było to, że z nieznanego powodu zostałem całkowicie zablokowany na forum i nie rozpoznawało już mojego adresu e-mail ani nazwy użytkownika. Dobre czasy. Według administratorów wszystko jest już naprawione. Więc spróbuj jeszcze raz i napisz do mnie, jeśli je jeszcze masz.

#32 ·
Cóż, to było zabawne. Najwyraźniej w mojej skrzynce odbiorczej była wiadomość powitalna. A ponieważ wolno mi tylko JEDNĄ wiadomość... Zarejestrowało się jako pełne. Jeszcze lepiej było to, że z jakiegoś nieznanego powodu zostałem całkowicie zablokowany na forum i przestało rozpoznawać mój adres e-mail lub nazwę użytkownika. Dobre czasy. Według administratorów wszystko jest już naprawione. Więc spróbuj jeszcze raz i napisz do mnie, jeśli je nadal masz.
Wiadomość prywatna wysłana.

Miłego dnia

#36 · (Edited)
Hej wszystkim, wróciłem, ponieważ właśnie kupiłem CRV EX z 2018 roku.
Jestem z niego zadowolony i dodałem już subwoofer Bose oraz bagażnik dachowy Rhino, przyciemniane szyby i przednią szybę (tylko górną część dla ochrony przed słońcem) i również go pozbawiłem oznaczeń.
Dodałem również lusterko wsteczne z kompasem.

Subwoofer Bose wziąłem z Nissana Rogue. Mazda CX5 GT mojej żony z 2017 roku ma ten sam subwoofer Bose.
Bardzo łatwa instalacja. Jeden przewód do stałego zasilania, jeden podłączony do zasilania akcesoriów, jeden ujemny i dwa przewody z przednich głośników.
Użyłem dwóch przewodów z przednich głośników. Użyłem ujemnego z prawego przedniego i dodatniego z lewego przedniego.

Dodam chlapacze, może ulepszę klakson i czujniki tylne.

Czekałem na nowo zaprojektowanego Rav4 z 2019 roku, ale zdałem sobie sprawę, że przez jakiś czas nie dostanę żadnych ofert.
Skoczyłem na 2018, ponieważ dostałem go w dobrej cenie.

#40 · (Edited)
#43 · (Edited)
Chcę dodać lusterko, ale po prostu nie czuję się komfortowo z ilością szczegółowych informacji, aby nawet spróbować samemu
Nawet w 100% nie jestem pewien, jakie lusterko kupić.
To lusterko się nada, z fleabay.
Najważniejsze byłoby, aby lusterko miało długie ramię. Wierzę, że to lusterko ma tylko dwa przewody, + i -.

https://www.ebay.com/itm/Rear-View-...x-Mito-GENK45AM4/302930102308?hash=item46880a8824:g:WSIAAOSw3vFbVp9M:rk:18:pf:0

Możesz wysłać mi PW, a ja mogę podać więcej informacji. Naprawdę nie lubię zwykłego lusterka.

#44 ·
Cześć,

Niesamowity CRV, który masz. Pod wrażeniem konfiguracji subwoofera BOSE.

Pytanie: czy to lustro będzie działać z moim modelem EX? Numer przedmiotu na eBay to #323431283932

To mój pierwszy post i nie mogę wstawiać linków, dopóki nie napiszę 4 kolejnych postów.

Dzięki

#45 ·
Cześć,

Niesamowity CRV, który masz. Pod wrażeniem konfiguracji subwoofera BOSE.

Pytanie: czy to lustro będzie działać z moim modelem EX? Numer przedmiotu na eBay to #323431283932

To mój pierwszy post i nie mogę wstawiać linków do czasu 4 kolejnych postów.

Dzięki
Na podstawie zdjęć ramię tego lusterka wydaje się za krótkie, ale nie jestem pewien. Zdjęcia nie pokazują dobrego kąta widzenia długości ramienia.

#47 ·
Lusterko używane w wersji touring to GNTX-461... Ale nie ma przycisków Homelink, jeśli zależy Ci tylko na ściemnianiu.
Można je znaleźć dość tanio.
WOW dzięki, to jest o wiele tańsze i bardziej przystępne, automatyczne ściemnianie to jedyne, na czym mi zależy. Tak naprawdę nigdy nie zauważyłem, że mój EX nie ma go, dopóki nie jeździłem w nocy.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.