Honda CR-V Owners Club Forums banner

2024 CR-V EXL napęd na przednie koła, regulacja pochylenia tylnych kół

3.5K views 13 replies 10 participants last post by  KennethL  
#1 ·
Mam CRV EXL z napędem na przednie koła z 2024 roku z przebiegiem 11 000 mil. Poszedłem do dealera, aby go wyregulować i powiedziano mi, że tylny kąt pochylenia koła jest poza specyfikacją. Mówią mi, że nie można go wyregulować, ale kierownik serwisu dealera skontaktował się z regionalnymi technikami Hondy. Po 4,5 dniach technicy nie zadzwonili do kierownika serwisu. Powiedziano mi, żebym skontaktował się za kilka dni roboczych. Czy tylny kąt pochylenia koła może być regulowany? Części z rynku wtórnego nie są w tej chwili opcją. Niektórzy powiedzieli, żebym opuścił salon i poszedł do innych centrów opon. Jak stworzyć specyfikację, której nie można wyregulować? Zfrustrowany w Kansas City. Witamy wszelkie uwagi. Dziękuję.

#3 ·
Mam CRV EXL z 2024 roku z napędem na przednie koła i przebiegiem 11 000 mil. Poszedłem do dealera, żeby go wyregulować i powiedziano mi, że tylny kąt pochylenia koła jest poza specyfikacją. Powiedziano mi, że nie można go wyregulować, ale kierownik serwisu dealera skontaktował się z regionalnymi technikami Hondy. Po 4,5 dniach technicy nie zadzwonili do kierownika serwisu. Powiedziano mi, żebym skontaktował się za kilka dni roboczych. Czy tylny kąt pochylenia koła można wyregulować? Części z rynku wtórnego nie wchodzą w grę w tej chwili. Niektórzy powiedzieli, żeby opuścić salon i udać się do innych centrów opon. Jak tworzy się specyfikację, której nie można wyregulować? Frustracja w Kansas City. Witamy wszelkie uwagi. Dziękuję.
Masz zupełnie nowy samochód z pełną gwarancją. Powiedz im, żeby dali ci samochód zastępczy i zadzwonili, kiedy zostanie naprawiony.

#5 ·
Kąt pochylenia to stopień, w jakim koło pochyla się do wewnątrz lub na zewnątrz od pionu. Dodatni kąt pochylenia występuje, gdy górna część koła pochyla się na zewnątrz. Ujemny kąt pochylenia występuje, gdy górna część koła pochyla się do wewnątrz.

Kąt pochylenia, który jest niezgodny ze specyfikacją, sugeruje, że coś jest wygięte lub źle zmontowane. Nie ma regulacji, ponieważ powinien być prawidłowy po montażu i nie powinien wykraczać poza specyfikację. Porozmawiaj z kierownikiem działu serwisu, kierownikiem serwisu, a nie tylko z pracownikiem serwisu, o tym, jak to naprawią.

#6 ·
Prawie wszystkie z nich są niezgodne ze specyfikacją, a rotacja opon nie uchroni Cię przed powstawaniem nieprzyjemnych dźwięków z powodu nierównomiernego zużycia. Możesz spojrzeć na amortyzatory sprężynowe z rynku wtórnego lub zdobyć zestaw tylnych sprężyn z napędu na wszystkie koła, aby usztywnić tył i w ten sposób zmniejszyć pochylenie. Honda, będąc Hondą, poskąpiła i użyła słabszej sprężyny w modelach FWD lub nie uwzględniła ciężaru akumulatora lub opony zapasowej. Ostatnia część jest mało prawdopodobna, ale rozumiesz, o co mi chodzi.

#7 ·
Mam ten sam problem w moim 2018 EX AWD. Właśnie miałem ustawienie geometrii kół w lokalnym warsztacie oponiarskim na zupełnie nowej maszynie do ustawiania geometrii Hunter, która wykazała, że tylny pochylenie jest zbyt ujemne. Miałem Acura TSX z 2006 roku z tą samą wadą konstrukcyjną, brakiem regulowanych górnych łączników do ustawiania tylnych opon, kierownik serwisu w lokalnym salonie Acura powiedział, tak, wszyscy wiedzą, że te TSX szybko zużywają tylne opony, przyzwyczaj się do tego i nie, przepraszam, nie możemy tego naprawić. Kupiłem zestaw regulowanych górnych łączników, założyłem je sam i miałem całą regulację, której potrzebowałem. Czy ktoś ma dobre źródło regulowanych górnych łączników, które z powodzeniem stosował w generacji 2017-2022? Warsztat oponiarski chce 1300 dolarów za części i robociznę, żeby to zainstalować, ojej!

#9 ·
Mam ten sam problem w moim 2018 EX AWD. Właśnie miałem ustawienie geometrii kół w lokalnym warsztacie oponiarskim na zupełnie nowej maszynie do ustawiania geometrii Hunter, która wykazała, że tylny pochylenie jest zbyt ujemne. Miałem 2006 Acura TSX z tą samą wadą konstrukcyjną, brakiem regulowanych górnych wahaczy, aby wyrównać tylne opony, kierownik serwisu w lokalnym salonie Acura powiedział, tak, wszyscy wiedzą, że te TSX szybko zużywają tylne opony, przyzwyczaj się do tego i nie, przepraszam, nie możemy tego naprawić. Kupiłem zestaw regulowanych górnych wahaczy, założyłem je sam i miałem całą regulację, której potrzebowałem. Czy ktoś ma dobre źródło regulowanych górnych wahaczy, które z powodzeniem stosował w generacji 2017-2022? Warsztat oponiarski chce 1300 dolarów za części i robociznę, żeby to zainstalować, ojej!
Z innego wątku, mogę wypróbować jedną z tych marek.

#8 ·
Można wymieniać części zawieszenia, co bardzo pomaga w precyzyjnych pomiarach tego, co się zmieni, gdy wyjmujesz starą część i wkładasz nową. W ten sposób samochód będzie gotowy do bezpiecznej jazdy do warsztatu w celu ustawienia geometrii kół na wcześniej umówioną wizytę. Zmierz połączenie bardzo dokładnie lub policz gwinty pręta regulacyjnego lub cokolwiek pasuje do Twojej sytuacji.

#13 ·
Właśnie kupiliśmy naszą pierwszą Hondę - hybrydę touring '24 z przebiegiem 96 000 km. W drodze powrotnej żona zauważyła lekkie podskakiwanie, najbardziej widoczne przy 80 km/h i na fotelu kierowcy. Lokalny dealer twierdzi, że opony są zużyte i dlatego prawdopodobnie rozregulowane. Zobaczymy, co powie raport z ustawienia geometrii kół. Bardzo rozczarowujące, że wydaje się to być znanym problemem!

#14 ·
Kupiłem właśnie naszą pierwszą Hondę - hybrydę touring '24 używaną z przebiegiem 60 tys. mil. W drodze żona zauważyła lekkie podskakiwanie, najbardziej widoczne przy 50 mph i na siedzeniu kierowcy. Lokalny dealer twierdzi, że opony są zużyte i dlatego prawdopodobnie nie są ustawione. Zobaczymy, co powie raport z ustawienia. Bardzo rozczarowany, że wydaje się to być znanym problemem!
Jesteś w dobrej sytuacji, aby ustawienie zostało wykonane za darmo... powinno to być częścią kontroli przedsprzedażnej dealera... a także nowy zestaw opon w bardzo dobrej cenie. Powinno to również być częścią kontroli. Nawet jeśli dealer miał na samochodzie informację "Jak jest", co oznacza brak dodatkowej gwarancji, powinien był to naprawić, zanim samochód znalazł się na placu.

Lokalni dealerzy bardzo dobrze wyszukują najgładsze drogi w regionie do jazd próbnych, chociaż jeden z nich kieruje jazdy próbne na gładkiej autostradzie z prędkością 60 mph. Podczas następnej jazdy próbnej poproś o złą drogę do przetestowania, a także znajdź drogę o prędkości autostradowej do testu.