Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

2025 EX-L tanie reflektory

5.5K views 6 replies 6 participants last post by  Coastie05  
#1 ·
Być może czytałeś o mojej poważnej skardze na nowe reflektory 2025 CR-V EX-L. Mój ostatni post sugerował, że Honda powinna wydać płaszcz przeciwdeszczowy i latarkę na ciemne i deszczowe noce, dla pasażera, który zostanie wybrany do chodzenia przed samochodem i mówienia kierowcy, gdzie ma skręcić. Cóż, strona fabryczna Hondy (Joel) odpowiedziała (patrz poniżej), zasadniczo mówiąc mi, że dealer może - może? - mieć sugestie. Czytając ich odpowiedź, pamiętaj, że jest to CR-V EX-L za 37 000 dolarów i, tak jak ja, zapytaj siebie, co dealer ma wspólnego ze złymi wyborami fabryki.
Może listwa świetlna na dachu z Walmart?
Oto list:

Witaj Darek,

Dziękujemy za skontaktowanie się z American Honda w sprawie Twojej obawy dotyczącej CRV 2025. Chcemy podziękować za umożliwienie nam odpowiedzi na Twoją wiadomość. W imieniu American Honda Motor Co., Inc. przepraszamy za okoliczności, które skłoniły Cię do skontaktowania się z nami.

Po dalszej analizie okoliczności dotyczących problemu nie byliśmy w stanie znaleźć alternatyw dla świateł. Rozumiem znaczenie tej funkcji i prosiłbym o skontaktowanie się z lokalnym dealerem Hondy w celu uzyskania diagnozy i dostępnych działań naprawczych w związku z problemem.

Ponadto system jest dostarczany jako instalacja sprzętowa. Jeśli uważasz, że masz problemy z połączeniem, możesz również zlecić dealerowi sprawdzenie tego.

Zapraszam do bezpośredniej odpowiedzi, jeśli potrzebna jest dalsza pomoc.

Z poważaniem,
Joel
American Honda Motor Co., Inc.
Numer sprawy: 14745119

Uwaga: Jeśli nie jesteś zamierzonym odbiorcą, usuń wiadomość i powiadom nadawcę. Dziękujemy za współpracę.
Image

ref:!00Do00JBy0.!500Ho01PjYGP:ref

#5 ·
Mam 2024 EX, więc nie jestem pewien, czy twoje światła różnią się od moich, ale nie zauważyłem żadnych problemów z moimi. Może jest problem z twoimi, który może rozwiązać dealer?
W przeciwieństwie do Gen 5, gdzie występowały różnice (czasami subtelne) w reflektorach w różnych wersjach wyposażenia, gen 6 używa tych samych reflektorów we wszystkich wersjach wyposażenia. Moje reflektory zmywają się w deszczowe noce, gdzie nie widzę powierzchni czarnej drogi przede mną. Martwi mnie to, aby uniknąć dziur i zagrożeń na drodze. Gdybym jechał sam ciemną drogą w deszczu, wyglądałoby to tak, jakby moje reflektory były wyłączone zza kierownicy; Zauważam również na wielopasmowych autostradach w deszczu, że widzę reflektory samochodów, które mnie mijają na drodze przed ich pojazdem, ale przed moim CR V jest czarna droga. Stojąc przed samochodem i patrząc na reflektory, wydają się bardzo jasne. Myślę, że słaba wydajność w deszczu może wynikać z odbłyśnika (w przeciwieństwie do projektora), temperatury LED i użycia dwóch z trzech diod LED (trzecie światło jest zarezerwowane dla "długich świateł" zamiast używania wszystkich trzech diod LED do świateł mijania i rozjaśniania świateł dla "długich").

#4 ·
Rozważając moją skargę na mój tygodniowy model 2025 EX-L, proszę pamiętać, że jest to model z 2025 roku i dlatego może mieć inne fabrycznie zamontowane reflektory niż wcześniejsze modele. Zauważ również, że inni użytkownicy skarżyli się na reflektory modelu 2025 EX. Światła te są poważnie wadliwe podczas jazdy nocą na obszarach wiejskich, zwłaszcza podczas mokrej pogody. Są jednak idealne na parking Walmart. Wielu z nas jeździ po drogach wiejskich, gdzie powszechne jest używanie świateł mijania w złych warunkach pogodowych (światła drogowe odbijające się od ulewnego deszczu lub śniegu, mają tendencję do oślepiania kierowcy). Uważam, że światła mijania Hondy EX-L (2025), zwłaszcza że firma zdecydowała się nie uwzględniać świateł do jazdy dziennej, są zarówno niewystarczające, jak i niebezpieczne. Pozwólcie, że dodam, że wymieniłem model CR-V z 2022 roku, którego reflektory mogły bezpiecznie wylądować 747. Wyobraźcie sobie moje złamane serce, kiedy włączyłem reflektory modelu 2025.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.