Klimatyzacja mojego CR-V EX z 2017 roku pogorszyła się do tego stopnia, że prawie w ogóle nie chłodzi. Sprężarka działa. Jaka jest tutaj najbardziej prawdopodobna przyczyna?
Idź do dealera i niech to sprawdzą.Klimatyzacja mojego CR-V EX z 2017 roku pogorszyła się do tego stopnia, że prawie w ogóle nie chłodzi. Sprężarka działa. Jaka jest tutaj najbardziej prawdopodobna przyczyna?
Czy wiesz, czy są jakieś wyświetlane kody?Klimatyzacja mojego CR-V EX z 2017 roku pogorszyła się do tego stopnia, że prawie w ogóle nie chłodzi. Sprężarka działa. Jaka jest tutaj najbardziej prawdopodobna przyczyna?
Nie jestem pewien, czy możesz... bez zestawu wskaźników.Moje założenie robocze jest takie, że czynnik chłodniczy R1234yf jest niski z powodu wycieku. Nie jestem pewien, jak to zweryfikować.
Dzięki za radę. Zaktualizowałem swój profil.Oczywiście nie znam Twojej sytuacji ani tego, w której części kraju mieszkasz. Wielu z nas doświadcza bardzo gorących warunków, a klimatyzacja w tej sytuacji może mieć po prostu trudności z nadążaniem. Jeśli Twój samochód stoi na zewnątrz, pomocne może być zamknięcie osłony przeciwsłonecznej i użycie osłony na przednią szybę. Jeśli to naprawdę problem z systemem, musisz ugryźć się w język i zabrać go do specjalisty.
FYI, możesz pomóc ludziom odpowiadać na Twoje pytania, aktualizując swój profil o konkretne informacje o modelu samochodu i Twojej lokalizacji. Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu i wybierz Ustawienia konta.
Nawet mam manometry r1234yf i wciąż się śmieję, ma zawór próżniowy i napełniający, więc jest bardziej mylący niż manometr r134a. I potrzebujesz adaptera z lewej na prawą, aby wkręcić go w butlę z czynnikiem chłodniczym. I nawet wtedy nie wiesz, co do cholery z ciśnieniami, gdzie powinny być, jest wykres, ale kiedy nie znasz manometru, a ciśnienia są bardzo różne, nadal potrzebujesz gościa od HVAC, aby na to spojrzał, dopóki nie zrozumiesz ciśnień i jak działa manometr r1234. Powinno być tak samo, ale tak nie jest, gdy masz dodatkowe zawory i nie możesz po prostu ewakuować za pomocą pompy próżniowej, musisz odzyskać, a następnie próżniowo naładować, to wszystko jest skomplikowaneProblemy z klimatyzacją to jedna z tych rzeczy, gdzie jest to dość proste i bezpośrednie dla każdego mechanika z odpowiednimi narzędziami do zdiagnozowania i naprawy problemu. I trudne, w najlepszym razie, dla majsterkowicza, aby mieć choćby cień pojęcia, w czym problem, a nawet jeśli by mieli, być w stanie poprawnie go rozwiązać. (Tak, prawdopodobnie mógłbyś po prostu kupić kilka manometrów i zestaw węży i wrzucić trochę czynnika chłodniczego, ale to nigdy nie jest właściwy sposób naprawy klimatyzacji.)
Czy słyszysz jakiś hałas? Słyszę jakby szuranie tarczą, jakby sprężarki, i jest tak samo cicho jak w 17 crv exlKlimatyzacja mojego CR-V EX z 2017 roku pogorszyła się do tego stopnia, że prawie w ogóle nie chłodzi. Sprężarka działa. Jaka jest tutaj najbardziej prawdopodobna przyczyna?
Naprawdę?I słyszałem, że sprężarki są zaprojektowane tak, aby z czasem ulatniał się z nich czynnik chłodniczy, aby zapobiec pracy na sucho, więc po 3-5 latach jest normalne, że w układzie jest go mało, taka już jest natura rzeczy... ...
Zgadzam się z tobą w tej kwestii. Jeśli przechodzisz przez okres gorącej/wilgotnej pogody w twojej okolicy, wyłącz tryb "Econ", a uzyskasz lepszą wydajność zarówno dla klimatyzacji, jak i silnika (w oparciu o moje CRV 2015, EX-L). Jeśli to nie jest opcja w twoim CRV, to poszedłbym ze stratą poziomów płynu chłodzącego.Zdumiewa mnie, ilu właścicieli nie wie, że użycie przycisku ECON ogranicza zdolność sprężarki klimatyzacji do chłodzenia kabiny...
Jak odkryli inni spostrzegawczy właściciele Gen 5 CR-V, użycie przycisku ECON tak naprawdę nie zapewnia żadnej oszczędności, a jedynie osłabia przyspieszenie i ogranicza chłodzenie klimatyzacji w kabinie.
Och, i przy okazji, Scotty mógł być certyfikowanym mechanikiem przez wiele lat. To nie sprawia, że jego opinie są czymś, co traktuję jako "ewangelię". Jestem pewien, że wielu z nas miało do czynienia z certyfikowanymi mechanikami, którzy nie byli w stanie naprawić problemu lub źle zdiagnozowali coś. Scotty jest teraz tylko internetowym "wystawcą na jarmarku". Gratulacje dla niego za zrobienie nowej kariery po tym, jak jego majsterkowanie przestało być dla niego opłacalne.
Dzięki, to bardzo pomocne!Miałem ten sam problem około miesiąc temu w moim 2017 roku. Okazało się, że był to skorodowany wąż, którego również nie było w systemie zaopatrzenia Hondy. Z wymianą węża i ponownym napełnieniem naprawa kosztowała blisko 500 dolarów.
Przydarzyło mi sięKlimatyzacja mojego CR-V EX z 2017 roku pogorszyła się do tego stopnia, że prawie w ogóle nie chłodzi. Sprężarka działa. Jaka jest tutaj najbardziej prawdopodobna przyczyna?
Przytrafiło mi się przy 44k. Zła wiązka przewodów. Dealer powiedział, że to czwarty, który naprawił. Około 100 $, jeśli nie ma gwarancjiPrzytrafiło mi się
Kupiłem miesiąc temu Hondę CRV EX 2020 i mam ten sam problem.Klimatyzacja mojego CR-V EX z 2017 roku pogorszyła się do tego stopnia, że prawie w ogóle nie chłodzi. Sprężarka działa. Jaka jest tutaj najbardziej prawdopodobna przyczyna?
Sprawdź post nr 33 w tym wątku. Upewnij się również, że nie jesteś w trybie Econ (klimatyzacja nie chłodzi prawidłowo).Kupiłem miesiąc temu Hondę CRV EX 2020 i mam ten sam problem.