Aby zastąpić zardzewiały wrak Accorda dziecka, szukałem zamienników. Miałem kilka opcji na myśli, ale w zasadzie skupiłem się na TSX, ponieważ został zgłoszony (w kilku miejscach) jako jeden z najbardziej niezawodnych samochodów Hondy, a rozmiar jest w sam raz - mniejszy niż US Accord, większy niż Civic. Zawęziłem poszukiwania do TSX z lat 2007-2008 lub ewentualnie 2009-2010, które są modelami drugiej generacji, chociaż większość jest poza budżetem. Zauważyłem również, że jakość materiałów w drugiej generacji jest słaba - wiele z nich ma te same problemy ze skórą, co w naszym CR-V z 2009 roku, gdzie podłokietniki lub (w TSX) nawet boki siedzeń pęcherzą się i łuszczą. Widziałem też wiele takich, w których przedni plastikowy grill (zwany „dziobem”) odpryskuje. A druga generacja ma również kilka typowych problemów silników serii K, przede wszystkim grzechotkowy siłownik VTC i bardzo niewiele z problemami ze zużyciem oleju.
Prawdopodobnie wyjdziemy za półtora tygodnia, aby obejrzeć kilka z nich, kiedy jej semestr się skończy i będziemy mogli wybrać się na krótką wycieczkę. Prawie żadnych nie ma w Michigan, a te nieliczne, które tu są, są w złym stanie (przynajmniej w naszym przedziale cenowym). Znajduję wiele w Ohio, kilka w Chicagoland, a nawet kilka w pobliżu Kentucky (Cincinnati i dalej na południe), które wyglądają obiecująco. Znalazłem jeden w nietypowym kolorze, który dealer ma od siedmiu miesięcy, ale nie chcą zejść z ceny - ich ostatnia oferta była nadal wyższa niż wszystkie inne, wciąż powyżej ceny rynkowej. Ich strata i powiedziałem im to.
Zdam relację z tego, co ostatecznie kupimy.
Prawdopodobnie wyjdziemy za półtora tygodnia, aby obejrzeć kilka z nich, kiedy jej semestr się skończy i będziemy mogli wybrać się na krótką wycieczkę. Prawie żadnych nie ma w Michigan, a te nieliczne, które tu są, są w złym stanie (przynajmniej w naszym przedziale cenowym). Znajduję wiele w Ohio, kilka w Chicagoland, a nawet kilka w pobliżu Kentucky (Cincinnati i dalej na południe), które wyglądają obiecująco. Znalazłem jeden w nietypowym kolorze, który dealer ma od siedmiu miesięcy, ale nie chcą zejść z ceny - ich ostatnia oferta była nadal wyższa niż wszystkie inne, wciąż powyżej ceny rynkowej. Ich strata i powiedziałem im to.
Zdam relację z tego, co ostatecznie kupimy.