Chciałbym wymienić akumulator w moim Honda CRV 2018 EX All Wheel Drive. Czy powinienem kupić go u dealera, czy też wystarczy dowolny akumulator z dowolnego sklepu?
Sprawdź Costco, sprzedają akumulatory Interstate, świetna cena, świetna wymianaChciałbym wymienić akumulator w moim Honda CRV 2018 EX All Wheel Drive. Czy powinienem kupić go u dealera, czy też jakikolwiek akumulator z dowolnego sklepu byłby dobry?
Wszelkie sugestie będą bardzo mile widziane.
TIA
Kupiłem fantastyczny akumulator Interstate do mojego CRV 2019 w Costco i kosztował 135 $. Świetna oferta.Chciałbym wymienić akumulator w moim Honda CRV 2018 EX All Wheel Drive. Czy powinienem kupić go u dealera, czy też każdy akumulator z dowolnego sklepu będzie dobry?
TIA
Mój EX z 2016 roku ładuje się i działa bez zarzutu na akumulatorze AGM już od 3 lat. Zmęczyło mnie wymienianie słabych akumulatorów 51R co 2,5 do 3 lat, więc przeszedłem na większy rozmiar Grupy 47. Musiałem tylko wymienić tackę na akumulator na taką z Hondy Odyssey.Niektórzy lub większość producentów samochodów nie lubi przechodzić z FLAs na AGM i odwrotnie; konstrukcja układu ładowania.
Zachowałbym tę samą chemię, ale to moje zdanie.
Moja bateria się wyczerpuje i sam mam zamiar przejść przez tę sytuację. Mimo że akumulatory w Walmart są nieco tanie, mają 3-letnią gwarancję i już z niej korzystałem. Nawet testują ją i pokazują wyniki, ale upewnij się, że poprosisz o ich zobaczenie, ponieważ zależy to od tego, kto pracuje. Kiedyś byłem tylko osobą z Sears Diehard, ale to było wiele księżyców temu. Możesz zapytać AAA, jakiej marki używają do swojego programu wymiany akumulatorów i ile za to pobierają lub jaka jest z tym związana gwarancja. Valvoline może również przetestować i wymienić akumulator, używając własnego akumulatora marki, ale nie wiem, jaką oferują gwarancję. Ale zdecydowanie nie idź do Dealership, chyba że masz dodatkowe pieniądze, z którymi nie masz nic przeciwko rozstaniu się.Wal-Mart lub inny sklep, jak Costco, są dobre.
Wydaje mi się to przesadą, ale myślę, że zależy to od tego, jak używasz swojego pojazdu![]()
D5100R
12-Volt AGM Battery - Reverse Polarity Group 51R Max Amps: 3,100 Cold Cranking Amps: 767 Reserve Capacity: 131 minutes M6 Terminal Hardware Incl. Three Year Warranty 43.21 lbs. Extreme cranking power, enormous energy reserve and unparalleled durability make the XS Power D5100R the premier AGM...4xspower.com
Zawsze wolę mojego dealera, ponieważ byli uczciwi w kwestii cen. Mówiąc to, na pewno nigdy nie zaszkodzi porównać cen!W zeszłym tygodniu musiałem kupić nową baterię do mojego CRV z 2019 roku.
Lokalne sklepy O'Reilly i Auto Zone wyceniały ją na 220 $ i więcej, z 3-letnią gwarancją.
Klub AAA Auto uruchomił moją rozładowaną baterię i wycenił ją na 220 $ za baterię na 3 lata bez zadawania pytań.
Dealer Hondy chciał 190 $ z montażem, z 3-letnią gwarancją. << To był mój wybór.
Uwaga: wszystkie kwoty są w USD.
Nie lubię, żeby Walmart robił cokolwiek w moich pojazdach! Miałem z nimi złe doświadczenia. Przepompowali moje opony, zerwali śrubę miski olejowej i nie włożyli wystarczającej ilości wody do chłodnicy. Nie będę używał Walmartu do niczego. Mogę dostać części ze sklepu z częściami lokalnie, które będą pasować do cen Walmartu, ale wolę mojego dealera, ponieważ zawsze byli uczciwi wobec mnie.Walmart ma bardzo dobre akumulatory, właśnie wymieniłem swój w 2019 crv exl, 15 minut, obejrzyj filmik jak to zrobić.
Kupiłeś to online czy poszedłeś do sklepu? Nie mamy tu takiego.Mój oryginalny padł po czterech latach dobrej pogody i przechowywania w garażu. Zastąpiłem go Duracellem z Batteries and Bulbs. Obecnie ma siedem lat i wciąż działa dobrze. To „lepszy” akumulator w serii, ale wcale nie dwa razy droższy.
Mam też Halo Bolt, który nie jest jeszcze potrzebny w nowym.
Ulepszenie do grupy 47 z kwasem ołowiowym mogło przynieść takie same rezultaty, nie jestem pewien.Mój EX z 2016 roku ładuje się i działa bez zarzutu na akumulatorze AGM od 3 lat. Zmęczyło mnie wymienianie słabych akumulatorów 51R co 2,5 do 3 lat, więc przeszedłem na większy rozmiar Grupy 47. Właśnie musiałem wymienić tacę na akumulator z Hondy Odyssey.
Zainstalowałem również akumulator AGM w Lexusie mojej żony z 2014 roku. Nigdy nie słyszałem o tym problemie, do którego się odnosisz. Akumulator AGM powinien ładować się i działać dobrze w każdym 12-woltowym zastosowaniu samochodowym.
kupiłem baterię do mojego Hondy Pilot z 2006 roku od dealera (w Dallas).... dealer chciał 223,00 $, 3 lata gwarancji. Auto Zone kosztowało około 260,00 $..... 3 lata gwarancji..... kto by pomyślał, że dealer chciał mniej za baterię...W zeszłym tygodniu musiałem kupić nową baterię do mojego CRV z 2019 roku.
Lokalne sklepy O'Reilly i Auto Zone wyceniały baterie na 220 $ i więcej, z 3-letnią gwarancją.
Klub AAA Auto uruchomił mój rozładowany akumulator i wycenił go na 220 $ za baterię z 3-letnią gwarancją bez zadawania pytań.
Dealer Hondy chciał 190 $ z montażem i 3-letnią gwarancją. << To był mój wybór.
Uwaga: wszystkie kwoty są w USD.
Zrobiłem to samo u mojego dealera Hondy - 206 $ 3 lata/100 miesięcy proporcjonalnie 51R. Pomyślałem, że jeśli zepsują słabe złącza akumulatora, to oni muszą je naprawić.kupiłem akumulator do mojego Hondy Pilot z 2006 roku od dealera (w Dallas).... dealer był 223,00 $, 3 lata gwarancji. auto zone było około 260,00 $..... 3 lata gwarancji.....kto by pomyślał, że dealer był tańszy za akumulator...
Chciałbym, żeby istniał motoryzacyjny odpowiednik akumulatora rozruchowego w moim pontonie. Akumulatory Pro-Guide działają i działają i działają. Średnio wytrzymują 7 i pół roku, i to przy minimalnym użytkowaniu w sezonie żeglarskim, z długim przechowywaniem między listopadem a kwietniem (podłączone do Battery Tender Jr).Chciałbym wymienić akumulator w moim Honda CRV 2018 EX All Wheel Drive. Czy powinienem kupić go u dealera, czy też każdy akumulator z dowolnego sklepu byłby dobry?
TIA
Czytałem, że można przejść na AGM z zwykłego akumulatora, ale nie na zwykły, jeśli samochód był wyposażony w AGM.Niektórzy lub większość producentów samochodów nie lubi przechodzić z FLAs na AGMs i odwrotnie; konstrukcja układu ładowania.
Zachowałbym tę samą chemię, ale to moje zdanie.
Mam CRV z 2009 roku. Jeśli masz AAA, są tańsze niż dealer i mają lepszą gwarancję.Chciałbym wymienić akumulator w moim Honda CRV 2018 EX All Wheel Drive. Czy powinienem kupić go od dealera, czy też jakikolwiek akumulator z dowolnego sklepu byłby dobry?
TIA
Nie Walmart.Wal-Mart lub inny sklep, jak Costco, są dobre.