Honda CR-V Owners Club Forums banner

Uszkodzone lewe lusterko - wymiana ramienia? 2019 CRV EX

4.3K views 7 replies 4 participants last post by  Crvguy##  
#1 ·
Lewe lusterko w moim CRV EX z 2019 roku zostało uderzone przez przejeżdżający samochód. Obecnie wisi na kablu, ale czujnik i kierunkowskaz nadal działają. Jedyną rzeczą, która jest uszkodzona, jest tani plastikowy element, który podtrzymuje cały zespół. Czy można kupić tylko plastikowy element jako zamiennik? Nowy, kompletny zespół kosztuje ponad 700 dolarów, a używany, który znalazłem u renomowanego sprzedawcy używanych części, kosztuje ponad 500 dolarów. Ale myślę, że potrzebuję tylko plastikowej podstawy. Czy można kupić tylko to? Jak mogę znaleźć numer części? Dzięki!

#2 ·
Kosztują one tylko około 400 dolarów jako nowe, chyba że kupujesz je od dealera.
Gdyby zrobili ładne, mocne lusterko, wymieniałbyś drzwi po stronie kierowcy. Mają się odłamywać.

#3 ·
Jeśli chodzi o drzwi, zdałem sobie z tego sprawę po opublikowaniu. Miło jest nie musieć wymieniać drzwi!

Dzięki za skierowanie mnie do tego linku. Wciąż zastanawiam się, czy można kupić podstawę osobno, zamiast kupować cały zespół? Przejrzałem różne strony i nie mogłem jej znaleźć, ale być może coś przeoczyłem.

#7 ·
Nie, podstawa nie jest sprzedawana jako osobna część. Istnieją tanie lusterka z rynku wtórnego sprzedawane za mniej niż 100 $. Ale trzeba je pomalować i zakładam, że jakość jest niższa niż w przypadku OEM. Można je znaleźć na stronie Rock Auto.
Uważam, że obudowa jest jedyną pomalowaną częścią. Obudowa (wstępnie pomalowana) jest dostępna osobno od Hondy, więc można ją kupić razem z jednostką podstawową z rynku wtórnego.