Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

CR-V 2014 - Rdza na zatrzasku maski

2.8K views 4 replies 3 participants last post by  mrtn  
#1 ·
Cześć,

kupiłem Hondę CR-V z 2014 roku pod koniec maja 2021 roku od dealera Hondy. Dzisiaj zauważyłem rdzę na zatrzasku maski - zobacz załączone zdjęcia. Czy uważasz, że jest to powód do niepokoju, problem bezpieczeństwa lub prawdopodobna awaria przeglądu technicznego?
Dzięki

#3 ·
Cześć i dzięki za odpowiedź. Samochód był objęty 12-miesięczną gwarancją, kiedy go kupiłem. Przyjrzałem się zatrzaskowi i nie widzę żadnego sposobu, aby można go było łatwo wymienić, ponieważ wydaje się, że jest przymocowany bezpośrednio do maski - nie ma żadnych śrub ani śrub, aby go wyjąć. Wysłałem e-mail do salonu, aby ich o tym poinformować. Przekażę informację zwrotną z ich odpowiedzią, gdy tylko od nich usłyszę.

#5 ·
Mieszkając w pasie rdzy, nerwowo obserwuję wszystko, co jest zardzewiałe. To coś, co należy zgłosić dealerowi, zwłaszcza jeśli gwarancja na korozję nadwozia jest ważna. Upewnij się, że zarejestrują to w swoim systemie, na piśmie. Co roku traktuję wszystkie obszary podatne na rdzę w samochodzie woskiem antykorozyjnym (drzwi i klapy). Honda (przynajmniej w naszym regionie) próbuje wykręcić się od gwarancji na rdzę na wszelkie możliwe sposoby.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.