Honda CR-V Owners Club Forums banner

Problemy z wyświetlaczem i radiem

5.7K views 6 replies 6 participants last post by  Former 2017 CRV Owner!  
#1 ·
Mam hybrydę '22 touring. Dwa razy w ciągu ostatnich 12 miesięcy mój ekran "zamrażał się" lub blokował. Słyszę radio, ale nie mogę zmieniać kanałów, nawigować, regulować głośności, nic. Ekran po prostu się zatrzymuje. Drugie pytanie: słuchając zwykłego radia, dwa kanały często zanikają na krótką sekundę lub dwie, a następnie wracają. Czy jest jakaś aktualizacja, a może coś innego się dzieje?

#2 ·
Mam hybrydę touring '22. Dwa razy w ciągu ostatnich 12 miesięcy mój ekran "zamraża się" lub blokuje. Słyszę radio, ale nie mogę zmieniać kanałów, nawigować, regulować głośności, nic. Ekran po prostu się zatrzymuje. Drugie pytanie: słuchając zwykłego radia w eterze, dwie stacje często zanikają na krótką sekundę lub dwie, a następnie wracają. Czy jest jakaś aktualizacja, a może coś innego się dzieje?
Ponieważ prawdopodobnie nadal jesteś na gwarancji, na pewno sprawdziłbym to u dealera. Chociaż jakiś rodzaj elektrycznej "usterki" 2 razy w roku nie byłby czymś niezwykłym dla jakiegokolwiek sprzętu komputerowego. Czy próbowałeś zrestartować system informacyjno-rozrywkowy, przytrzymując przycisk zasilania/głośności przez 10-15 sekund?

#7 ·
Ponieważ prawdopodobnie nadal masz gwarancję, na pewno sprawdziłbym to u dealera. Chociaż tego rodzaju elektryczna "usterka" 2 razy w roku nie byłaby aż tak niezwykła dla jakiegokolwiek sprzętu komputerowego. Czy próbowałeś zrestartować system informacyjno-rozrywkowy, przytrzymując przycisk zasilania/głośności przez 10-15 sekund?
To zadziałało, moje radio znów działa, dzięki!

#4 ·
Wyświetlacze 5. generacji są podatne na usterki. Na szczęście nie zdarza się to zbyt często. Czasami mój po prostu gaśnie, ale muzyka gra dalej. Jeśli dotknę przycisku "home", a następnie wrócę, wszystko jest zwykle w porządku. Zawsze zostawiam ostatnie wejście na SiriusXm, ale od czasu do czasu, gdy wsiadam do samochodu, przełącza się na FM. Nie wiem dlaczego, ale tak się dzieje. Rzeczy, z którymi żyję.

#5 ·
Wyświetlacze 5. generacji są podatne na usterki. Na szczęście nie zdarzają się zbyt często. Czasami mój po prostu robi się czarny, ale muzyka gra dalej. Jeśli dotknę przycisku "home", a następnie wrócę, wszystko jest zwykle w porządku. Zawsze zostawiam to ostatnie wejście na SiriusXm, ale od czasu do czasu, gdy wsiadam do samochodu, przełącza się na FM. Nie wiem dlaczego, ale tak się dzieje. Rzeczy, z którymi żyję.
Krótka notatka - miałem podobne problemy w tym roku. Rozmawiałem z dealerem, były dostępne aktualizacje oprogramowania dla konsoli rozrywkowej w moim CR-V z 2018 roku. Kosztowało mnie 50 dolarów, żeby uruchomić aktualizację, ale od tego czasu nie miałem problemów. Widziałem zawieszanie się, przyciemnianie i czarne ekrany. Wszystko zniknęło.

Coś, co może być powiązane? Spakowałem pendrive 32 GB pełen muzyki. Konsola ma trudności z przetworzeniem wszystkich tych danych. Reagowała szybciej, gdy użyłem dwóch oddzielnych dysków 16 GB...