Honda CR-V Owners Club Forums banner

Zamki do drzwi

866 views 3 replies 2 participants last post by  Wes Kootenay  
#1 ·
Wiem, co wszyscy myślicie, ale to nie jest tego typu wątek. Przeszukiwałem i znalazłem 5 lub 6 dobrych wątków na temat pasażera, w którym zawodzi siłownik. To, czego szukam, jest inne w odniesieniu do zamków. Oto o co chodzi.

Czy istnieje jakiś sposób, aby zmienić sposób odblokowywania zamków drzwi po włączeniu biegu P w Gen 3? Mam 09 LX i zastanawiałem się, czy istnieje jakiś sposób, aby zmienić odblokowywanie pojedynczych drzwi na odblokowywanie wszystkich czterech po włączeniu biegu P?

#2 ·
Z Instrukcji serwisowej:
Aby zaprogramować tryb odblokowywania po zaparkowaniu:
Odblokowuje drzwi kierowcy lub wszystkie drzwi i tylną klapę, gdy dźwignia zmiany biegów zostanie przesunięta do pozycji Park (P) przy wciśniętym pedale hamulca.

[IMG alt="1. Upewnij się, że dźwignia zmiany biegów jest w pozycji" ]https://www.hcrv.net/images/books/1171/1/index.125.gif[/IMG]

1. Upewnij się, że dźwignia zmiany biegów jest w pozycji Park (P).
2. Przekręć stacyjkę do pozycji ON (II) i upewnij się, że drzwi kierowcy są zamknięte.
3. Naciśnij i przytrzymaj tył głównego przełącznika blokady drzwi po stronie kierowcy. Usłyszysz kliknięcie.
Przytrzymaj przełącznik, aż usłyszysz kolejne kliknięcie (po około 5 sekundach), aby aktywować funkcję odblokowywania drzwi kierowcy lub aż usłyszysz jeszcze dwa kliknięcia (po około 10 sekundach), aby aktywować funkcję odblokowywania wszystkich drzwi i tylnej klapy.
4. Zwolnij przełącznik i w ciągu 20 sekund przekręć stacyjkę do pozycji LOCK (0).

#3 ·
Z instrukcji serwisowej:
Aby zaprogramować tryb odblokowywania po zaparkowaniu:
Odblokowuje drzwi kierowcy lub wszystkie drzwi i tylną klapę, gdy dźwignia zmiany biegów zostanie przesunięta do pozycji Park (P) przy wciśniętym pedale hamulca.

1. Upewnij się, że dźwignia zmiany biegów jest w pozycji

1. Upewnij się, że dźwignia zmiany biegów jest w pozycji Park (P).
2. Przekręć stacyjkę do pozycji ON (II) i upewnij się, że drzwi kierowcy są zamknięte.
3. Naciśnij i przytrzymaj tył głównego przełącznika blokady drzwi po stronie kierowcy. Usłyszysz kliknięcie.
Przytrzymaj przełącznik, aż usłyszysz kolejne kliknięcie (po około 5 sekundach), aby aktywować funkcję odblokowywania drzwi kierowcy lub aż usłyszysz jeszcze dwa kliknięcia (po około 10 sekundach), aby aktywować funkcję odblokowywania wszystkich drzwi i tylnej klapy.
4. Zwolnij przełącznik i w ciągu 20 sekund przekręć stacyjkę do pozycji LOCK (0).
Dziękuję bardzo.