Szukam informacji na temat płynu i filtra używanego w skrzyni biegów, zakładając, że NIE podają starego dobrego kłamstwa o płynie "dożywotnim".
Ood ol lie of "life time" fluid.
tu jest kod Maintenance Minder, który się pojawi. Jeśli właśnie kupiłeś samochód, powinieneś wiedzieć, jak sprawdzić, jakie kody i usługi pojawią się jako następne.
Najpopularniejszym płynem do Twojej automatycznej skrzyni biegów jest Honda DW-1 półsyntetyczny ATF.
WOW!!! Niezbyt często widzi się filtr serwisowy bez opuszczania miski olejowej skrzyni biegów!!! Nic dziwnego, że nie mogłem znaleźć żadnych zestawów zmiany biegów od trans-go dla tego roku CRV!!! Mam nowszego 07 CRV z przebiegiem 70-75 tys. mil, będę wykonywał wszystkie usługi, gdzie to możliwe.@cdoublejj
filtr https://amzn.to/37JEry0
zatyczka trans z magnesem https://amzn.to/2JcZAqC
Jeśli poświęciłem czas w mniej niż minutę, aby również dostarczyć link, istnieje więcej niż jeden rodzaj filtra do skrzyni biegów.
Proszę podać nam więcej szczegółów i czego chcesz.
będziesz musiał poszukać schematu dla rzeczywistego filtra wewnętrznego, który znajduje się w samej skrzyni biegów, to jest sitko
D migające wyrzuci kod dla skrzyni biegów, jeden z czterech czujników przy akumulatorze
jak powiedziano, opublikowano link do pojemnika filtra trans
oraz sitko filtra w pobliżu banku 3 lub 4 w skrzyni biegów
oraz korek spustowy
Fabryczny NIE jest magnetyczny, ale ma zawór obejściowy, więc jeśli zatka się zbyt mocno, nadal przepuści płyn.Nadal istnieje filtr wewnętrzny dla skrzyni biegów, ale zewnętrzny, jak sądzę, jest filtrem magnetycznym, który może wychwytywać opiłki metalu. (Ktoś tutaj może to potwierdzić.) O ile skrzynia biegów nie była poważnie zaniedbana pod względem wymiany płynu, skrzynie biegów mają długą, zdrową żywotność. Spuszczanie i napełnianie DW-1 ( jedynym zatwierdzonym płynem do skrzyni biegów Hondy) co trzy wymiany oleju to dobre, tanie ubezpieczenie. (Kupiłem płyn luzem od internetowego dealera części Hondy za mniej niż 6 USD/qt.) Tylny mechanizm różnicowy wykorzystuje płyn Honda Dual Pump.
Carbuff2 gdzie znajduje się ten filtr? Próbowałem go znaleźć i wymienić, ale nie mogłem go znaleźćWidziałem film, że filtr skrzyni biegów znajduje się blisko tylnej osi ... bez powodzenia ... również
Właśnie zainstalowałem podobny z Amazon - 15 dolarów kanadyjskich, więc może to ten sam, który dostałeś. Nie wiem nic o guano nietoperzy, ale myślę, że jeśli sierść kozy jest odpowiednio utkana, powinna być w porządku przy filtrowaniu zanieczyszczeń. 😏zapłaciłem 9,99 USD za swój z wysyłką 2-dniową na Amazon. Mam nadzieję, że nie jest zrobiony z sierści kozy i guano nietoperzy.