Zrobiłem konwersję w miniony weekend w moim 2013 CR-V E-XL w/Nav. Zmierzyłem kilka punktów, aby to rozgryźć, ale podobnie jak w innych Hondach, które używają IMCU, wystarczy wiedzieć, czego szukać. Kiedy przełączam na światła drogowe, włączają się również światła mijania i światła przeciwmgielne. Jeśli użyję błysku świateł, włączają się tylko światła drogowe. Jeśli zostawię włączone światła drogowe po wyłączeniu zapłonu i wyjściu z pojazdu, automatyczny timer wyłączy je normalnie. Wkrótce opublikuję modyfikację ze zdjęciami.
Jeśli chodzi o Twoją sytuację z Camry, prawdopodobnie masz oddzielne żarówki świateł drogowych i mijania. W CR-V światła drogowe i mijania są w jednej żarówce. Zazwyczaj nie używasz świateł drogowych i mijania w jednym scenariuszu żarówki ze względu na potencjalne przegrzanie lub nadmierny prąd na przewodzie uziemiającym obwodu żarówki. Jednak porównałem ciepło emitowane z obudowy lampy tylko ze światłami drogowymi oraz ze światłami mijania i drogowymi razem i zauważyłem tylko niewielką różnicę po 15 minutach. (moja bateria była wtedy na ładowarce) Ponadto prąd na nodze uziemiającej wynosił tylko 9,2 ampera.