Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
21 - 40 of 85 Posts
Dokonałem konwersji w miniony weekend w moim CR-V E-XL z 2013 roku z nawigacją. Zmierzyłem kilka punktów, aby to rozgryźć, ale podobnie jak w innych Hondach, które wykorzystują IMCU, wystarczy wiedzieć, czego szukać. Kiedy przełączam na światła drogowe, włączają się również światła mijania i światła przeciwmgielne. Jeśli użyję błysku, włączają się tylko światła drogowe. Jeśli zostawię włączone światła drogowe po wyłączeniu zapłonu i wyjściu z pojazdu, automatyczny timer wyłączy je normalnie. Wkrótce opublikuję modyfikację ze zdjęciami.

Bardzo podekscytowany, aby zobaczyć instrukcję dla tego MOD wraz ze zdjęciami! +1MILL

Bądź bohaterem i opublikuj niesamowity samouczek, dobrze?

Zrobiłem konwersję w miniony weekend w moim 2013 CR-V E-XL w/Nav. Zmierzyłem kilka punktów, aby to rozgryźć, ale podobnie jak w innych Hondach, które używają IMCU, wystarczy wiedzieć, czego szukać. Kiedy przełączam na światła drogowe, włączają się również światła mijania i światła przeciwmgielne. Jeśli użyję błysku świateł, włączają się tylko światła drogowe. Jeśli zostawię włączone światła drogowe po wyłączeniu zapłonu i wyjściu z pojazdu, automatyczny timer wyłączy je normalnie. Wkrótce opublikuję modyfikację ze zdjęciami.

Jeśli chodzi o Twoją sytuację z Camry, prawdopodobnie masz oddzielne żarówki świateł drogowych i mijania. W CR-V światła drogowe i mijania są w jednej żarówce. Zazwyczaj nie używasz świateł drogowych i mijania w jednym scenariuszu żarówki ze względu na potencjalne przegrzanie lub nadmierny prąd na przewodzie uziemiającym obwodu żarówki. Jednak porównałem ciepło emitowane z obudowy lampy tylko ze światłami drogowymi oraz ze światłami mijania i drogowymi razem i zauważyłem tylko niewielką różnicę po 15 minutach. (moja bateria była wtedy na ładowarce) Ponadto prąd na nodze uziemiającej wynosił tylko 9,2 ampera.

Wysłane z AutoGuide.com Free App

Discussion starter · #23 ·
ale zgodnie z moim pierwotnym postem, czy jest sposób na uruchomienie świateł drogowych z przeciwmgielnymi, a nie drogowych/mijania i przeciwmgielnych, myślę, że światła drogowe z przeciwmgielnymi dobrze by się uzupełniały....................

Spróbuj wyjąć przełącznik świateł przeciwmgielnych z deski rozdzielczej i przełączyć go od tyłu do akumulatora lub bezpiecznika.

Spróbuj wyjąć przełącznik świateł przeciwmgielnych z deski rozdzielczej i przełączyć go od tyłu do akumulatora lub bezpiecznika.
Przełącznik świateł przeciwmgielnych znajduje się po lewej stronie kolumny kierownicy w modelu 2013, prawdopodobnie również w modelu 2012.

Save
Wcześniejszy post o poprawce nie trafia w sedno. Nie chcemy, żeby światła drogowe i mijania były włączone jednocześnie. Chcemy, żeby światła przeciwmgielne były włączone ze światłami drogowymi lub mijania. Jeśli ktoś wie, gdzie mogę zdobyć schemat okablowania dla CR-V Touring 2013, prawdopodobnie mógłbym wymyślić, jak zmodyfikować przekaźnik świateł przeciwmgielnych. Ja również chcę mieć kontrolę nad moimi światłami przeciwmgielnymi. To, że światła przeciwmgielne są włączone tylko ze światłami mijania, jest bez sensu. Jakiś biurokrata w biurze wymyślił tę zasadę. Chcę móc oświetlać drogę przede mną i rów, gdy jadę tymi wiejskimi drogami.

Przepraszam, ale ostatnio byłem trochę zajęty. Obiecuję, że do końca tego tygodnia opublikuję instrukcję podłączenia obwodu oświetlenia, aby uruchomić światła przeciwmgielne ze światłami drogowymi. Ja mam to tak podłączone, że światła mijania i przeciwmgielne włączają się ze światłami drogowymi, ale nie musisz tak robić.

Przepraszam, ale ostatnio byłem trochę zajęty, obiecuję, że w ten weekend opublikuję, jak podłączyć obwód oświetlenia, aby uruchomić światła przeciwmgielne ze światłami drogowymi. Mam to podłączone tak, że światła mijania i przeciwmgielne włączają się ze światłami drogowymi, ale nie musisz.
Świetnie. Wszyscy czekamy. :)

Światła drogowe i mijania razem mogą przeciążać wiązkę przewodów. Nie?

Zmierzyłem rozmiar okablowania przy reflektorach na 20 gauge. Maksymalny prąd dla tego rozmiaru używanego w okablowaniu podwozia wynosi 11 amperów przy 12 VDC. Zmierzyłem 9,2 ampera na przewodzie masowym z włączonymi światłami drogowymi i mijania. (Żarówki fabryczne) Gotowe.

As! Ten człowiek wie, co robi :)

Zmierzyłem rozmiar okablowania przy reflektorach na 20 gauge. Maksymalny prąd dla tego rozmiaru używanego w okablowaniu podwozia wynosi 11 amperów przy 12VDC. Zmierzyłem 9,2 ampera na przewodzie uziemiającym z włączonymi światłami drogowymi i mijania. (Żarówki fabryczne) Gotowe.

Discussion starter · #31 ·
Nie chcę być dupkiem, ale pierwotne pytanie dotyczyło uruchomienia świateł przeciwmgielnych ze światłami drogowymi i mijania. Nie jestem zainteresowany uruchamianiem wszystkich trzech razem i doceniam wasze wysiłki, po prostu chcę, żeby światła przeciwmgielne działały ze światłami drogowymi i mijania..........z góry bardzo dziękuję........................t

nie chcąc być dupkiem, ale pierwotne pytanie dotyczyło uruchomienia świateł przeciwmgielnych ze światłami drogowymi i mijania. Nie jestem zainteresowany uruchamianiem wszystkich trzech razem i doceniam wasze wysiłki, po prostu chcę, żeby światła przeciwmgielne działały ze światłami drogowymi i mijania..........z góry bardzo dziękuję........................t
Po prostu poczekaj, aż opublikuje wszystkie instrukcje. Wtedy możesz zdecydować się pominąć wszystkie kroki niezbędne do osiągnięcia dokładnie tego, czego chcesz.

Przepraszam, ale ostatnio byłem trochę zajęty, obiecuję, że w ten weekend opublikuję, jak podłączyć obwód oświetlenia, aby uruchomić światła przeciwmgielne ze światłami drogowymi. Mam to podłączone tak, że światła mijania i przeciwmgielne włączają się ze światłami drogowymi, ale nie musisz.
Czy istnieje opcja uruchomienia świateł przeciwmgielnych również bez włączonych świateł mijania? Czekam na instrukcję

Save
Czy istnieje opcja uruchomienia świateł przeciwmgielnych bez włączonych świateł mijania? Czekam na instrukcję
Można uruchomić światła przeciwmgielne bez świateł mijania, ale światła do jazdy dziennej nadal będą włączone. Czy to poważne pytanie, czy tylko hipotetyczne?

Dobra, zgadzam się. Dlaczego miałbyś nie chcieć również włączonych świateł mijania?

Mam reflektory zmodernizowane do HID, więc wyciągnąłem bezpiecznik DRL (w przeciwnym razie moje projektory HID będą zawsze włączone). Chciałbym, aby moje światła przeciwmgielne były moimi światłami do jazdy dziennej. Światła przeciwmgielne włączają się tylko wtedy, gdy mam włączone światła mijania. Dlatego chcę mieć możliwość włączania świateł przeciwmgielnych bez włączonych świateł mijania. Chcę je włączać i wyłączać z włączonymi lub bez włączonych świateł mijania.

Save
Mam reflektory HID zmodernizowane, więc wyciągnąłem bezpiecznik DRL (w przeciwnym razie moje projektory HID będą zawsze WŁĄCZONE). Chciałbym, aby moje światła przeciwmgielne pełniły funkcję DRL. Światła przeciwmgielne włączają się tylko wtedy, gdy mam włączone światła mijania. Dlatego chcę mieć możliwość włączania świateł przeciwmgielnych bez włączania świateł mijania. Chcę je włączać i wyłączać z włączonymi lub wyłączonymi światłami mijania.
Ok, sprawdziłem to i można to zrobić. Nawet podłączyłem to, żeby przetestować. Niektórzy mogą chcieć podłączyć to w ten sposób, ponieważ gdy światła drogowe są włączone, można normalnie włączać i wyłączać światła przeciwmgielne. Nadal potrzebny będzie przekaźnik, aby wyłączyć obwód po wyłączeniu zapłonu, aby przypadkowo ich nie zostawić włączonych. Dołączę tę opcję do mojego samouczka. Dzięki za poruszenie tematu.

To jest fragment samouczka, który buduję. Czy czegoś mi brakuje?

Pierwsze trzy opcje występują automatycznie po włączeniu świateł drogowych.

1. Światła drogowe z światłami przeciwmgielnymi
2. Światła drogowe z światłami przeciwmgielnymi i światłami mijania
3. Światła drogowe ze światłami mijania (ponieważ niektóre nie mają świateł przeciwmgielnych)
4. Światła przeciwmgielne działają normalnie, nawet po włączeniu świateł drogowych lub wyłączeniu świateł mijania. (Opcja dla tych, którzy wyciągnęli bezpiecznik DRL z powodu konwersji HID)

Ok, skończyłem z samouczkiem. Chciałem go załączyć, ale załączniki są ograniczone do 19,5 KB na tej stronie, samouczek ma 330,0 KB. Jakieś sugestie?

Ok, skończyłem z samouczkiem. Poszedłem go załączyć, a załączniki są ograniczone do 19,5 KB na tej stronie, samouczek ma 330,0 KB. Jakieś sugestie?
Dropbox / Dysk Google z publicznym adresem URL udostępniania?Lub skopiuj i wklej tekst i dołącz obrazy z wieloma postami, aby to zadziałało.

Save
21 - 40 of 85 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.