Mam CRV z 03 roku i nie chce zapalić. Ma iskrę i kręci, ale nie dostaje paliwa. Nie słyszę pracy pompy paliwa po włączeniu zapłonu. Na zielono-żółtym przewodzie pompy paliwa nie ma zasilania.
Sprawdziłem bezpiecznik 17 i jest w porządku. Wymieniłem przekaźnik paliwa i przekaźnik główny pod deską rozdzielczą. Ciekawa rzecz wydarzyła się, gdy wymieniłem te przekaźniki z Hondy Element (te same przekaźniki). Próbowałem włączać i wyłączać przez wiele dni, próbując rozwiązać problem i nigdy nie odpalił. Z wyjątkiem sytuacji, gdy wymieniłem przekaźniki, na kilka sekund zaczął zapalać i znowu zgasł. Wymieniłem przekaźniki z powrotem i nie mogłem powtórzyć zapalania.
Dodatkowe uwagi
ma alarm z rynku wtórnego
immobilizer z zielonym kluczem włącza się i wyłącza w ciągu kilku sekund
z jakiegoś dziwnego powodu nie mogę go wyciągnąć z parkingu
Każda pomoc jest mile widziana!
Sprawdziłem bezpiecznik 17 i jest w porządku. Wymieniłem przekaźnik paliwa i przekaźnik główny pod deską rozdzielczą. Ciekawa rzecz wydarzyła się, gdy wymieniłem te przekaźniki z Hondy Element (te same przekaźniki). Próbowałem włączać i wyłączać przez wiele dni, próbując rozwiązać problem i nigdy nie odpalił. Z wyjątkiem sytuacji, gdy wymieniłem przekaźniki, na kilka sekund zaczął zapalać i znowu zgasł. Wymieniłem przekaźniki z powrotem i nie mogłem powtórzyć zapalania.
Dodatkowe uwagi
ma alarm z rynku wtórnego
immobilizer z zielonym kluczem włącza się i wyłącza w ciągu kilku sekund
z jakiegoś dziwnego powodu nie mogę go wyciągnąć z parkingu
Każda pomoc jest mile widziana!