Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Jak wymienić pióro wycieraczki tylnej szyby

18K views 4 replies 4 participants last post by  Wildcat  
#1 ·
Nie pamiętam, żeby moje pióro wycieraczki tylnej w CRV z 2011 roku kiedykolwiek było wymieniane, więc kupiłem je w lokalnym sklepie z częściami samochodowymi. Powiedzieli, że będę musiał je sam założyć.

Wszelkie wskazówki, jak zdjąć stare i założyć nowe, byłyby bardzo mile widziane.

Dzięki

#3 ·
Bardzo dziękuję. W nawiązaniu do tego, kupiłem tylną wycieraczkę Trico w Advanced Auto. Pan tam nie był w stanie jej założyć. Dzięki filmowi udało mi się łatwo zdjąć oryginalną, ale nie mogłem założyć wycieraczki Trico. Wróciłem do sklepu i inny facet powiedział, że założyłem zły adapter do nowej wycieraczki. Do wyboru były 4. Zmienił adapter i założył go. Ta wycieraczka kosztuje połowę ceny wycieraczki OEM u dealera, więc cieszę się, że udało mu się ją uruchomić.

#4 ·
Miałem ten sam problem z tylną wycieraczką Trico. Żaden z adapterów nie pasował. Prosty 12r duralast (marka do bani moim zdaniem) zadziałał za pierwszym razem.

• Like
Reactions: JFlower
Save
#5 ·
Właśnie kupiłem wymienne gumowe wkłady piór wycieraczek bezpośrednio od dealera Hondy. Tylko około 5 dolarów. Chciałem przejść na silikonowe pióro z tyłu, ale boję się spróbować je wyjąć z ramienia. (Będę musiał sprawdzić ten filmik!) Przeszedłem wszystkimi samochodami tutaj na silikonowe pióra, więc wytrzymują 2-3 lata, a nie 4-5 miesięcy jak tradycyjne gumowe pióra.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.