Honda CR-V Owners Club Forums banner

Hybrydowy: Tryb mycia

9.1K views 3 replies 3 participants last post by  MASTERNC  
#1 ·
Holenderscy dealerzy wydali dokument z czymś, co nie jest jasne w holenderskiej instrukcji obsługi CR-V Hybrid: tryb Car Wash.

Najczęściej używanym sposobem na przejechanie samochodem przez myjnię jest taśma przenośnika w podłodze z nacięciami, które naciskają na lewe przednie lub tylne koło - transportując samochód do przodu przez 'budynek' myjni. W pozycji N system łagodzenia skutków kolizji czasami ma tendencję do 'reagowania', hamując w ten sposób przed poruszającymi się szczotkami przed samochodem!

Dziś po raz pierwszy zabrałem samochód na myjnię. W ostatniej chwili przypomniałem sobie tryb Car Wash! Szybkie tłumaczenie (z holenderskiego na angielski) dokumentu, który otrzymałem od mechaników z warsztatu:

• Ustaw samochód w pozycji N

• Naciśnij przycisk włączania/wyłączania w ciągu 5 sekund po ustawieniu samochodu w pozycji N

• Samochód jest w trybie ACC - w ten sposób CMBS nie zareaguje.

• Po 15 minutach samochód automatycznie przełączy się na P.
M.

Save
#2 ·
Kilka tygodni temu byłem na myjni samochodowej i zapomniałem o trybie mycia. Nie miałem żadnych problemów, dopóki nie nacisnąłem przycisku (D) drive, kiedy kazano mi zjechać z taśmy na końcu. Następnie na ekranie pojawiły się migające komunikaty, a Honda się nie poruszała. Widziałem tylko, jak samochód za mną zbliża się coraz bardziej. Po kilkukrotnym naciśnięciu (D) drive, a następnie (P) park Honda ruszyła, aby opuścić tor. Nie wróciłem jeszcze, żeby umyć samochód, ponieważ wciąż nie jestem pewien, co się tak naprawdę stało i jak rozwiązać problem.

#3 ·
Zastanawiam się, czy jest to w angielskiej wersji instrukcji. Oczywiście, zostało to pominięte w holenderskiej wersji.

W Niemczech i Szwajcarii oraz w niektórych miastach tutaj, w Holandii, nie wolno myć samochodu ręcznie, na ulicy ani podczas jazdy. Powód? Woda jest zanieczyszczona pyłem hamulcowym, pozostałościami oleju itp. i przeniknie do gruntu itp. Z pewnością właściciel CR-V musi znać magiczne ruchy, zanim wejdzie do myjni!

M

Save
#4 ·
Holenderscy dealerzy wydali dokument z czymś, co nie jest jasne w holenderskiej instrukcji obsługi CR-V Hybrid: tryb myjni samochodowej.

Najczęściej używanym sposobem na przejechanie samochodem przez myjnię jest przenośnik taśmowy w podłodze z nacięciami, które naciskają na lewe przednie lub tylne koło - transportując samochód do przodu przez 'budynek' myjni. W pozycji N system łagodzenia skutków kolizji czasami ma tendencję do 'reagowania', hamując w ten sposób przed poruszającymi się szczotkami przed samochodem!

Dziś po raz pierwszy zabrałem samochód na myjnię. W ostatniej chwili przypomniałem sobie tryb myjni samochodowej! Szybkie tłumaczenie (z holenderskiego na angielski) dokumentu, który otrzymałem od mechaników z warsztatu:

• Ustaw samochód w pozycji N

• Naciśnij przycisk włączania/wyłączania w ciągu 5 sekund po ustawieniu samochodu w pozycji N

• Samochód jest w trybie ACC - w ten sposób CMBS nie zareaguje.

• Po 15 minutach samochód automatycznie przełączy się na P.
M.
Widzę to na stronie 477 instrukcji obsługi dla USA. Wspomina się, że trzeba ustawić samochód w pozycji Park, aby to anulować.

You have insufficient privileges to reply here.