Stwierdziłem, że akumulator Group 51, który był standardem w moim CR-V E-XL w/Nav z 2013 roku, był ledwie wystarczający. Pewnego dnia chciałem go uruchomić w temperaturze -11 stopni Celsjusza i na pewno kręcił wolniej. Ponadto, zeszłego lata odtwarzałem system audio podczas suszenia CR-V (30 minut) i w akumulatorze nie było już wystarczającej mocy, aby uruchomić silnik.
Po obejrzeniu istniejącego akumulatora i osprzętu montażowego, zdecydowałem, że jest wystarczająco dużo miejsca, aby zamontować akumulator w rozmiarze Group 24, który jest tylko nieznacznie dłuższy, ale znacznie szerszy niż standardowy Group 51.
Kupiłem Exide FP-AGM24F wraz z podstawą i osłoną akumulatora do Hondy Odyssey z 2013 roku. Standardowy zacisk mocujący akumulator faktycznie lepiej pasuje do nowego akumulatora.
Dziś postanowiłem przetestować pojemność nowego akumulatora z włączonymi reflektorami i stereo grającym przez godzinę. Silnik zakręcił szybko. Jestem szczęśliwym kamperem!
Ocena akumulatora standardowego - 410 CCA (prąd rozruchowy na zimno)
Ocena nowego akumulatora - 710 CCA
Akumulator standardowy
Nowa podstawa akumulatora
Nowy akumulator zainstalowany
Po obejrzeniu istniejącego akumulatora i osprzętu montażowego, zdecydowałem, że jest wystarczająco dużo miejsca, aby zamontować akumulator w rozmiarze Group 24, który jest tylko nieznacznie dłuższy, ale znacznie szerszy niż standardowy Group 51.
Kupiłem Exide FP-AGM24F wraz z podstawą i osłoną akumulatora do Hondy Odyssey z 2013 roku. Standardowy zacisk mocujący akumulator faktycznie lepiej pasuje do nowego akumulatora.
Dziś postanowiłem przetestować pojemność nowego akumulatora z włączonymi reflektorami i stereo grającym przez godzinę. Silnik zakręcił szybko. Jestem szczęśliwym kamperem!
Ocena akumulatora standardowego - 410 CCA (prąd rozruchowy na zimno)
Ocena nowego akumulatora - 710 CCA
Akumulator standardowy

Nowa podstawa akumulatora

Nowy akumulator zainstalowany