Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
161 - 180 of 281 Posts
Cześć
Jestem nowym właścicielem CRV. 2011 CRV SE. Czytałem forum i wprowadziłem kilka zmian.
W ostatni weekend właśnie zaktualizowałem akumulator. Planuję nowe radio z kamerą cofania i dodanie części stereo z mojego ostatniego pojazdu.
W każdym razie mam ten akumulator AGM grupy 34 z ostatniego pojazdu w garażu i chcę go umieścić w CRV. Cóż, przeglądając to forum, pomyślałem, że może nowsze modele będą na tyle zbliżone do 2011 roku, że taca Odyssey opisana we wcześniejszych postach będzie pasować... no cóż, nie tak szybko.
Udało mi się to uruchomić, a wyższe CCA zdecydowanie robią różnicę, ale ta aktualizacja dla Gen 3 NIE jest dla osób o słabych nerwach. Kiedy wszystko było gotowe, grupa 34 (taka sama jak 24, tylko 3/4" krótsza) pasuje i mogę szybko wrócić do grupy 51, ale dopasowanie jej wymaga więcej pracy.
Oto zdjęcia postępów zmian i instalacji.
oryginalny:
potem z wyjętym akumulatorem
potem modyfikacje tacy akumulatora Odyssey i pokrywy
potem wskazuję na nacięcia na wąż chłodzący i zakładkę haka mocującego
to jedyny obszar, w którym musiałem naciąć blachę i wygiąć ją, aby zmieścić większy akumulator.
Dodam kolejny post z resztą zdjęć.

Attachments

Cześć
Jestem nowym właścicielem CRV. 2011 CRV SE. Czytałem forum i wprowadziłem kilka zmian.
W ostatni weekend właśnie zaktualizowałem akumulator. Planuję nowe radio z kamerą cofania i dodanie trochę stereo z mojego ostatniego pojazdu.
Tak czy inaczej, mam tę baterię AGM grupy 34 z ostatniego pojazdu siedzącą w garażu i chcę ją umieścić w CRV. Cóż, przeglądając to forum, pomyślałem, że nowsze modele mogą być wystarczająco zbliżone do 2011 roku, aby taca Odyssey opisana we wcześniejszych postach pasowała... no cóż, nie tak szybko.
Udało mi się to uruchomić, a wyższe CCA zdecydowanie robią różnicę, ale ta aktualizacja dla Gen 3 NIE jest dla osób o słabych nerwach. Kiedy wszystko było gotowe, grupa 34 (taka sama jak 24, tylko 3/4" krótsza) pasuje i mogę szybko wrócić do grupy 51, ale dopasowanie jej jest bardziej skomplikowane.

to druga seria zdjęć większego akumulatora w 2011 CRV.

pierwsze zdjęcie to akumulator grupy 34, którego używam. Prawdziwym powodem, dla którego kupiłem ten konkretny akumulator, jest połączenie górnych/bocznych słupków. Górny słupek to standardowe połączenie z pojazdem. Następnie używam słupka bocznego do podłączenia do stereo. Dlatego wyciąłem otwory na połączenia boczne. Zauważono również, że zaciski dodatnie i ujemne znajdują się po przeciwnej stronie. Jeśli ktoś po prostu wkłada akumulator grupy 24, weź akumulator ze słupkami w tej samej pozycji co oryginalny akumulator. Uwaga: przyciąłem również górną pokrywę o około 3/4" dla krótszego akumulatora grupy 34.

Drugą rzeczą, którą zrobiłem I TO JEST DUŻE! ODCIĄŁEM STOPKĘ UTRZYMUJĄCĄ AKUMULATOR. Stopka ta jest używana do Fordów i GM, które używają systemu klinowego do akumulatora. Z tą stopką na akumulatorze. Akumulator grupy 24 NIE PASUJE do oryginalnej tacy akumulatora CRV z 2011 roku. Zakłóca to poważnie uszy do haków "J"!!! Dla mnie posiadanie najwyższej klasy akumulatora AGM, który leży w pobliżu, podczas gdy polegałem na żałosnym akumulatorze, aby uruchomić mój codzienny pojazd w mroźne zimy tutaj w stanie Nowy Jork, jest gorsze niż po prostu dokonanie modyfikacji i użycie akumulatora. Widziałem wnętrze obudów akumulatorów i usunięcie tego nie osłabi go. Po prostu nie wcinaj się w ścianę. Właściwie zostawiłem około 1/32 stopy na ścianie. Jak powiedziałem "nie dla osób o słabych nerwach"

następne zdjęcie przedstawia nowy akumulator zainstalowany, w otwór, który wyciąłem w skrzynce akumulatora, włożyłem trochę izolacji ceramicznej, aby oczyścić wąż chłodzący. W rzeczywistości jest około 1/2" prześwitu do akumulatora i skrzynki węża chłodzącego. Sprawdzę, czy nie wystąpią żadne otarcia ani zużycie podczas jazdy. Ale czuję się komfortowo z tym prześwitem.

Ostatnie zdjęcie to podparcie maski w pozycji dolnej, jest około 1/4" prześwitu do osłony zacisków. (UWAGA. TO AKUMULATOR GRUPY 34 Z ODWRÓCONYM ZACISKIEM, AKUMULATOR GRUPY 24 JEST O OKOŁO 3/4" WYŻSZY, WIĘC JEŚLI AKUMULATOR MA TE SAME ZACISKI CO FABRYCZNA GRUPA 51, POWINNO BYĆ RÓWNIEŻ DOBRZE, ponieważ zaciski będą wewnątrz, ALE JEŚLI ZACISKI SĄ ODWRÓCONE, UDERZY. PO PROSTU SPRAWDŹ SWÓJ POJAZD i swój akumulator. Mówię to, ponieważ czas, w którym to sprawdzasz, to czas, kiedy skończyłeś i jesteś gotowy do zamknięcia maski.

Uchwyt to część, którą kupiłem w Summit Racing i był przeznaczony do ciężarówek Chevy z lat 50. i 60. (akumulatory grupy 24).

ostatnie zdjęcie to zakończona instalacja. Zauważ, że usunąłem osłonę 90 stopni, która pierwotnie prowadziła dodatni kabel wokół rogu. Mam również dodatni kabel poprowadzony nad górą akumulatora, dla mnie to żaden problem. Utrzymuje wszystkie fabryczne części.

Jeśli potrzebowałbym, mógłbym wrócić do oryginalnego akumulatora w około 15 minut, bez zauważalnych zmian w pojeździe!

Wkrótce dodam inne kable do zacisków bocznych, poprowadzę je do wyłącznika i poprowadzę kable do wnętrza, aby uzyskać ładną modernizację stereo.

Mam nadzieję, że to rzuci trochę światła na akumulator GEN 3

Attachments

Dobra robota kenny5555, jak powiedziałeś, miałeś już akumulator grupy 34 i chciałeś użyć zacisków bocznych do dodatkowych połączeń. Ale dla tych, którzy mogą nie potrzebować zacisków bocznych, istnieje akumulator grupy 34R, który ma zaciski ustawione tak samo jak 51R. Znalezienie takiego może zająć trochę czasu.

To wspaniale, że ludzie to robią i w pełni zachęcam ludzi do identyfikowania sposobów na ulepszanie swoich samochodów... i widzę potrzebę tego, jeśli masz duży system nagłośnienia.

Ale muszę powiedzieć, że radziłem sobie dobrze z moją baterią Duralast Gold w stylu OEM przez około 3 lata. Mój CRV mieszka w zimach w Wisconsin, gdzie często spędzamy tydzień lub dłużej w stałych temperaturach poniżej zera. Nie mamy podgrzewacza bloku silnika, a nasz CRV często stoi przez 3-4 dni bez uruchamiania. Innymi słowy, silnik, olej itp. są tak zimne, jak to tylko możliwe w kontynentalnej części USA. A jednak zawsze odpala. Trzeba przyznać, że czasami zajmuje to 4-5 sekund zamiast zwykłych ~2 sekund, aby się uruchomić.

Zdaję sobie sprawę, że ten wątek był nieaktywny od jakiegoś czasu, ale wydawało się to logicznym miejscem do zadania pytania.

Jakie informacje są tracone po odłączeniu akumulatora w CRV z lat 2012-2016 podczas wymiany akumulatora?

Czy tylko ustawienia radia, czy też telefony muszą być ponownie sparowane, książki adresowe zastąpione, preferencje zresetowane? Czy istnieje kod radia antykradzieżowego, który należy wprowadzić?

Dzięki. Planuję zrobić ulepszenie 24F i po prostu chcę być przygotowany.

W '10 większy akumulator spoczywa na wężu chłodnicy.

Więc dla 3. generacji akumulator grupy 24F będzie pasował, jeśli użyjesz oryginalnej tacy?
Kupiłem jeden i przymierzyłem. Krawędź większego akumulatora dotyka duży wąż chłodnicy, co podnosi akumulator o około cal od tacy. Zatem albo pozwól mu ścisnąć wąż, albo podłóż go. Swoją drogą, mój '10 został zbudowany w maju '10 w Ohio, a oryginalny akumulator wciąż działa mocno, 7 i pół roku! Północny Maryland, więc temperatury są umiarkowane, rzadko spadają poniżej 10F. Ma naklejkę z napisem: Wyprodukowano dla American Honda Motor Company przez Johnson Controls, Milwaukee, WI

Kupiłem jeden i przymierzyłem. Krawędź większego akumulatora uderza w duży wąż chłodnicy, co podnosi akumulator o około cal od tacy. Zatem albo pozwolić mu zgnieść wąż, albo go podłożyć. Swoją drogą, mój '10 został zbudowany w maju '10 w Ohio, a oryginalny akumulator wciąż działa dobrze, 7 i pół roku! Północny Maryland, więc temperatury są umiarkowane, rzadko poniżej 10F. Ma naklejkę z napisem: Wyprodukowano dla American Honda Motor Company przez Johnson Controls, Milwaukee, WI
Dzięki za info. Będę musiał sam to sprawdzić. Zatem podłożenie go w górę wystarczająco, aby oczyścić wąż, będzie wystarczające i nie uderzy w maskę, gdy już będzie na dole?

Dzięki za info. Będę musiał sam to sprawdzić. Zatem podniesienie go na tyle, by zrobić miejsce na wąż, wystarczy i nie uderzy w maskę po jej opuszczeniu?
Albo użyj akumulatora Group 35. Jest nieco mniejszy niż 24F, wciąż ma dużą pojemność i ma taki sam układ zacisków jak akumulator OEM. Akumulatory Group 35 znajdziesz również w obecnych modelach Acura. Udało mi się wcisnąć 24F do mojego 2015, ale było ciasno i następnym razem użyję 35.

Nie jestem pewien co do wysokości po podłożeniu podkładek.

Dzięki za info. Będę musiał sam to sprawdzić. Zatem podłożenie podkładek wystarczająco wysoko, aby prześwit był wystarczający dla węża, będzie wystarczające i nie uderzy w maskę po jej opuszczeniu?
Nie jestem pewien co do wysokości po podłożeniu podkładek, ale prawdopodobnie tak, i może wymagać mniej niż cal. Kupiłem baterię Exide Super Duper w Home Depot za około 100 dolarów, ponieważ pozwolili mi ją zwrócić z pełnym zwrotem pieniędzy następnego dnia. Najdłuższa pełna gwarancja wymiany, jaką widziałem.

Nie jestem pewien co do wysokości po podłożeniu podkładek, ale prawdopodobnie tak, i może to wymagać mniej niż cal. Kupiłem baterię Exide Super Duper w Home Depot za około 100 dolarów, ponieważ pozwolili mi ją zwrócić z pełnym zwrotem pieniędzy następnego dnia. Najdłuższa pełna gwarancja wymiany, jaką widziałem.
Rozumiem. Przynajmniej pozwalają ci ją zwrócić. Mam całkiem dobre relacje z klientami z kierownikiem w moim lokalnym Advance Auto. Zamierzam zapytać go, czy mogę pożyczyć baterię 24F do zwrotu, żeby sprawdzić prześwity / coś zfabrykować. Tylko po to, żeby mieć 100% pewności, że to zadziała, zanim wydam pieniądze na baterię.

Tylko jako odniesienie dla osób z 3. generacji. Oto 24F w moim 2007 roku. Jeśli usuniesz plastikową tacę na akumulator, 24F pasuje prawie idealnie. Nie jest potrzebne podnoszenie, aby zwolnić wąż chłodnicy. Jest miejsce na metalowej tacy, które trzeba przyciąć, aby akumulator się nie chwiał, ale to w zasadzie wszystko.

Jest około 1 cala prześwitu między wężem chłodnicy a akumulatorem. Więc nie ma problemów.

Jedyną rzeczą, którą będziesz musiał zrobić, to znaleźć sposób na jego przymocowanie, ponieważ oryginalne pręty mocujące nie będą działać. Bungee by zadziałało, ale zamierzam zrobić pasek zaciskowy.

Dobrym pomysłem byłoby zdobycie gumowej płyty i użycie jej jako izolatora między dnem metalowej tacy na akumulator a akumulatorem.

Attachments

Albo użyj akumulatora Grupy 35. Jest nieco mniejszy niż 24F, wciąż ma dużą pojemność i ma taki sam układ zacisków jak akumulator OEM. Akumulatory Grupy 35 można również znaleźć w obecnych Acurach.

Udało mi się wcisnąć 24F do mojego 2015, ale było ciasno i następnym razem użyję 35.
Grupy 24F i 35 mają takie samo rozmieszczenie zacisków jak oryginalna Grupa 51R.

Pierwszy post po zakupie w miniony weekend Hondy CR-V EXL w/Nav z 2014 roku. Dostałem ładny egzemplarz używany z certyfikatem, z przebiegiem 33 tys. mil. Akumulator OEM miał ponad 3 lata i zauważyłem, że jest słaby. Rzeczywiście, dziś rano był rozładowany.

Wyszukałem zamienniki i znalazłem ten post. Zamówiłem skrzynię i osłonę Odyssey z HondaPartsNow za 26 dolarów i kupuję akumulator Interstate Battery Group 24, który w tym miesiącu jest w promocji za 98 dolarów.

... getting an Interstate Battery Group 24 that they are running on sale this month for $98.
Mój jest wciąż za nowy, żeby potrzebować akumulatora, ale to dokładnie to, co zamierzam zrobić, gdy nadejdzie czas. Upewnij się, że dostaniesz 24F, a nie zwykły 24. Zaciski są odwrócone i kable mogą nie sięgnąć w zwykłym 24.

ETA: Och tak, witaj na forum! Sam jestem tu nowy i zapomniałem o dobrym wychowaniu. ☺

• Like
Reactions: jrsavoie
Save
Dzięki za wyjaśnienie 24F vs 24. Większość wątku mówi tylko 24, ale widzę, że inni wyjaśniają, że to 24F.

Dostałem tego CR-V, żeby ciągnąć go za moim kamperem, więc jestem pewien, że większy akumulator przyda się podczas holowania. Prawdopodobnie i tak skonfiguruję linię ładowania, ponieważ mam już połączenie 12V w mojej 7-pinowej wtyczce.

Dzięki za wyjaśnienie 24F vs 24. Większość wątku mówi tylko 24, ale widzę, że inni wyjaśniają, że to 24F.

Dostałem tego CR-V, żeby ciągnąć go za moim kamperem, więc jestem pewien, że większy akumulator przyda się podczas holowania. Prawdopodobnie i tak skonfiguruję linię ładowania, ponieważ mam już połączenie 12 V w mojej 7-pinowej wtyczce.
Milkman55, witamy na forum! Jaki masz kamper?

Kupiliśmy Certyfikowany 2014 CR-V kilka miesięcy temu, mając na liczniku zaledwie 9600 mil! Okablowałem go linią ładowania i zainstalowałem płytę podstawy BlueOx. Wszystko, co muszę teraz zrobić, to dojść do siebie po wymianie kolana i wyruszamy na naszą pierwszą przygodę z nim. Mamy Fleetwood Discovery.

• Like
Reactions: jrsavoie
Save
Ulepszony do 24F w 2008 EXL

Po przeczytaniu całego tego wątku wyszedłem i zmierzyłem przestrzeń w moim córki 2008 EXL i ustaliłem, że mam wystarczająco dużo miejsca na grupę 24F, jeśli wprowadzę kilka modyfikacji do metalowej tacy na akumulator. Problem stanowił metalowy zaczep z tyłu tacy na akumulator, który jest wygięty do góry, tworząc punkt mocowania tylnej śruby zacisku akumulatora. Tył akumulatora 24F opierałby się na tym zaczepie. Po zmierzeniu tacy, a następnie zmierzeniu rzeczywistego rozmiaru akumulatora 24F, ustaliłem, że mogę go dopasować, jeśli zgięłem większość zaczepu w dół. Przepraszam, zapomniałem zrobić zdjęcia, ale zrobiłem to, używając Dremela do wycięcia kilku szczelin w zaczepie, aby móc zgiąć boki na płasko, jednocześnie pozwalając, aby zaczep mocujący był nadal lekko zgięty do góry. Zrobiłem cięcie po lewej stronie zaczepu, a następnie kilka cięć po prawej stronie, ponieważ ta strona ma zagięcie (będziesz wiedział, o czym mówię, kiedy to zobaczysz). Dwa cięcia po prawej stronie pozwoliły mi zgiąć go na płasko. Użyłem dużego metalowego punktaka i młotka i zgiąłem zaczepy po prawej i lewej stronie. Zgiąłem również zaczep z otworem na śrubę akumulatora prawie na płasko, ale potem użyłem szczypiec do rur, aby zgiąć go w połowie w górę, aby otwór był ponownie pionowy dla śruby. To pozwoliło akumulatorowi usiąść równo. Kupiłem skrzynkę na akumulator zalecaną w tym wątku, ale musiałem ją przyciąć, aby działała. Skrzynka miała wybrzuszenie około 2 cali w górę boku, co sprawiało, że była za szeroka, aby zmieścić się w przestrzeni. Użyłem Dremela, aby odciąć to górne wybrzuszenie ze skrzynki na akumulator, aby pasowała do przestrzeni. Następnie wyciąłem wcięcie z tyłu, aby umożliwić dostęp do zaczepu dla tylnej śruby mocującej. Odciąłem również dwa smoczki na spodzie tacy, ponieważ nie pasowały do otworów w metalowej tacy. Musiałem kupić dłuższą śrubę 10" z tyłu, a także przyciąć ją do rozmiaru za pomocą Dremela. Kupiłem uniwersalny uchwyt na akumulator, który pasował do akumulatora grupy 24 i przykręciłem to wszystko. Wygląda na to, że tak wyszło z fabryki.

Podsumowując, zajęło mi to około godziny, aby to wszystko zrobić, co obejmowało pomalowanie cięć, które zrobiłem, aby zapobiec rdzewieniu. Samochód uruchamia się TERAZ O WIELE lepiej i nie martwię się, że rozładuje akumulator tak szybko, słuchając radia itp. Chciałem to opublikować dla tych ze starszymi modelami Gen 3, którzy wahają się, czy spróbować tego na podstawie niektórych postów w tym wątku.

Czy ci, którzy włożyli 24r do swoich Hond, nadal się trzymają? Mam 2012 rok, który ma 4 lub 5-miesięczną 51 w środku, a wraz z niedawnym spadkiem temperatury bardzo stara się znów umrzeć. Kiedy bateria była nowa, było świetnie, ale jest coraz gorzej.

161 - 180 of 281 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.