Zastanawiam się tylko, czy ktoś z was dostał dożywotnią darmową wymianę oleju w swoim CRV. Szacuję około 2-3 wymian oleju rocznie po około 50 dolarów za sztukę (165 dolarów rocznie) x 10 lat daje w przybliżeniu 1650 dolarów wartości. Uczciwa ocena?
Ja również kupiłem swój w Leith, chociaż od stycznia ulepszyli ofertę do dożywotnich wymian oleju, jeśli poczekasz do 15% (co jest momentem, w którym samochód i tak zaczyna cię o tym informować). Nie jestem pewien, czy jest jakiś haczyk (jak obowiązkowa rotacja opon za 25 dolarów), ponieważ jeszcze nie potrzebowałem wymiany.Mój syn (Civic EX) i ja (CRV EX) kupiliśmy nasze Hondy w Leith w Raleigh i dają 7 darmowych wymian oleju, kiedy tylko chcesz. Następny dzień jest dla nich w porządku. Ale moja żona kupiła swojego Civica w AutoPark Honda (należącym do Leith), a kiedy zabrałem jej samochód przy 20%, powiedzieli mi, że nie mogą tego zrobić, dopóki nie będzie 15%. Zmienili tę liczbę, ponieważ wiedzieli, że musiałem kawałek jechać, żeby tam dotrzeć. Powiedzieli, że to, co robią dla osób, które chcą zmienić wcześniej, to nie resetować licznika przebiegu, a wtedy pokaże, że kwalifikujesz się, gdy przyjdziesz następnym razem, więc ostatecznie płacisz za co drugą wymianę oleju. (Chcę cały czas mówić filtr oleju smarowanie, ale nie ma już smarowania.) Nie mogłem się powstrzymać od zastanawiania się, jak wpłynęłoby to na gwarancję, zwłaszcza w trasie.
Sam zmieniam olej i kosztuje mnie to tylko 32 dolary za olej syntetyczny z filtrem oem / podkładką zgniatającą plus mój czas. Nie jest to dla mnie warte zachodu. Ostatnim razem, gdy oddałem samochód do dealera, potrzebowałem osłony przeciwsłonecznej, ponieważ technik dotknął jej swoimi tłustymi rękami. Wymieniono ją, a moje felgi były porysowane, wolę iść do zaufanego, niezależnego warsztatu.Zastanawiam się, czy ktoś z was dostał dożywotnią darmową wymianę oleju w swoim CRV. Szacuję około 2-3 wymiany oleju rocznie po około 50 dolarów za sztukę (165 dolarów rocznie) x 10 lat daje w przybliżeniu 1650 dolarów wartości. Uczciwa ocena?
Najwyraźniej nie jestem wtedy "przeciętnym właścicielem" ani "większością ludzi".Twoje darmowe wymiany oleju prawdopodobnie nie będą miały miejsca, gdy Ty lub przeciętny właściciel będziecie chcieli je wykonać. Jestem pewien, że będą one miały miejsce tylko wtedy, gdy Twój 'komputer' powie, że nadszedł czas na wymianę. Większość ludzi uważa, że to zbyt długi czas między wymianami oleju. Kolejną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę, jest to, jak długo planujesz zatrzymać samochód.
Nie wiem, czy w pobliżu jest sklep Discount Tire, ale obracają opony za darmo dla każdego, nie trzeba tam kupować opon, w niektórych częściach może się nazywać America's Tire store. Naprawy opon są również bezpłatne.Dostaję dożywotnią, bezpłatną wymianę oleju i filtrów oraz bezpłatną, dożywotnią naprawę opon (jeśli przebicie nadaje się do naprawy). Usunęli nawet jedną przebitą oponę, załatali ją od wewnątrz i ponownie wyważyli. Wszystko bezpłatnie, tak długo, jak długo posiadam mojego CRV. Zabieram samochód na bezpłatny przegląd bezpieczeństwa, jeśli olej ma 20%, od razu go wymieniają. 2,5 roku i nigdy nie próbowali sprzedać mi czegoś dodatkowego. Płacę 26 dolarów za rotację opon. Checkered Flag, Norfolk.