2017 EX-L Turbo+Nav. Jestem na 3. baterii Hondy. Pierwsze 2 wytrzymały po około 13 miesięcy w żółtej strefie mapy. (Nawiasem mówiąc, czy Honda zechciałaby wyjaśnić, dlaczego bateria OEM w CRV jest objęta gwarancją tylko na 36 miesięcy, ale ta sama bateria Hondy kupiona później jest objęta gwarancją na 100 miesięcy? Brzmi to tak, jakby Honda naprawdę nie miała zaufania do swoich akumulatorów Hondy, gdy musi za nie płacić - tylko wtedy, gdy w grę wchodzą pieniądze właściciela pojazdu) Każda przestała działać bez ostrzeżenia. Jeden spowodował niewielkie dodatkowe uszkodzenia.
Honda może mieć dobre pojazdy, ale wydają się mieć kiepskie akumulatory - zastanawiam się, jak wytrzyma akumulator napędowy Hondy w nowym hybrydowym CRV. Jeśli kupiłbym hybrydę CRV i musiał wymienić 2 akumulatory napędowe, zanim dostałbym taki, który działa, może to być kosztowne. Na dzień, w którym zmienię pojazdy, prawdopodobnie na hybrydę, podoba mi się CRV, ale będę obserwował nową hybrydę Toyota Rav 4, która wydaje się z łatwością pokonywać hybrydę CRV zarówno pod względem przyspieszenia, jak i zużycia paliwa w rzeczywistych testach.
Mój 3. akumulator Hondy jest teraz używany w czerwonej strefie mapy, ale jak dotąd radzi sobie dobrze.