Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Wymiana przedniego radaru Miliwave

14K views 6 replies 4 participants last post by  williamsji  
#1 ·
Cześć wszystkim.

CRV 2018 EXL. Wymieniłem przedni radar (poprzedni został uszkodzony podczas wypadku). Kupiłem używany na eBayu z numerem części dedykowanym dla numeru VIN (według hondaparts) - stan tego używanego radaru jest dobry i powinien dobrze działać.
Po wymianie wskaźniki (awaria układu hamulcowego, awaria asystenta pasa ruchu, awaria tempomatu adaptacyjnego itp.) są nadal pomarańczowe. Czy powinienem udać się do Hondy i poprosić o kalibrację tego nowego radaru? Czy powinienem założyć nowy z odłączonym akumulatorem? Nie mam gwarancji na ten samochód (mieszkam w Europie i jeżdżę wersją US CRV z Indiany).

#3 ·
Cześć wszystkim.

CRV 2018 EXL. Wymieniłem przedni radar (poprzedni został uszkodzony podczas wypadku). Kupiłem używany na eBayu z numerem części dedykowanym dla numeru VIN (według hondaparts) - stan tego używanego radaru jest dobry i powinien dobrze działać.
Po wymianie wskaźniki (awaria układu hamulcowego, awaria asystenta pasa ruchu, awaria adaptacyjnego tempomatu itp.) są nadal pomarańczowe. Czy powinienem iść do Hondy i poprosić o kalibrację dla tego nowego radaru? Czy powinienem założyć nowy z odłączonym akumulatorem? Nie mam gwarancji na ten samochód (mieszkam w Europie i jeżdżę wersją US CRV z Indiany).
Spróbuj nacisnąć przycisk włączania/wyłączania w radiu na 5 sekund lub do momentu usłyszenia sygnału dźwiękowego. Przejedź około 800 metrów, a wszystko powinno się zresetować.

#7 ·
Cześć wszystkim.

CRV 2018 EXL. Wymieniłem przedni radar (poprzedni został uszkodzony podczas wypadku). Kupiłem używany na ebayu z numerem części dedykowanym do numeru VIN (według hondaparts) - stan tego używanego radaru jest dobry i powinien dobrze działać.
Po wymianie wskaźniki (awaria układu hamulcowego, awaria asystenta pasa ruchu, awaria adaptacyjnego tempomatu itp.) są nadal pomarańczowe. Czy powinienem iść do Hondy i poprosić o kalibrację dla tego nowego radaru? Czy powinienem założyć nowy z odłączonym akumulatorem? Nie mam gwarancji na ten samochód (mieszkam w Europie i jeżdżę wersją US CRV z Indiany).
Precyzja jest kluczowa dla tego konkretnego czujnika.

Ponieważ mówisz, że pojazd brał udział w wypadku i sam wymieniłeś zespół radaru... to nie oznacza, że jest on prawidłowo ustawiony. Mogą występować niewidoczne uszkodzenia mocowań dla tablicy.

A tak w ogóle, skąd wiesz, że używana tablica, którą kupiłeś od Hondy, jest dobra... zarówno fizycznie, jak i elektronicznie?

Kalibracja musi być wykonana na certyfikowanym przez Hondę stanowisku kalibracyjnym i w tym celu będziesz musiał udać się do dealera, który posiada stanowisko kalibracji radaru (zadzwoń i najpierw potwierdź). W USA wydaje się, że kalibracja kosztuje około 350 dolarów, z cytatów, które widziałem.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.