Honda CR-V Owners Club Forums banner

Wiele kodów DTC C1858-72, C1851-18

3.8K views 2 replies 2 participants last post by  2006RD7CRV  
#1 ·
Cześć Ludzie,

To staje się problemem. Mam hybrydę z 2020 roku z przebiegiem 128 000 mil. Dostałem te kody kilka tygodni temu. Napęd na wszystkie koła łączy się, a następnie wyłącza, gdy te kody powracają. Wydaje się, że resetuje się, gdy wyłączam samochód, a następnie powraca po około 100 milach.

Najpierw wymieniono płyn. Następnie kody powróciły i dla kodu C1851-18 (utracono komunikację z pompą płynu różnicowego): Prąd obwodu poniżej progu. Widziałem tutaj, że silnik różnicowy musi zostać wymieniony. Zrobiłem to w weekend i oba kody powróciły. Czy możliwe, że silnik jest uszkodzony?

A co z C1858-72 (odchylenie ciśnienia płynu różnicowego wysokie): Siłownik zablokowany w pozycji otwartej? Do której części się to odnosi? Nie mam dostępu do narzędzia skanującego Honda. Jedyne, czego nie zrobiłem, to odpowietrzanie. Nie mogę tego zrobić bez narzędzia Honda. Płyn jest w porządku i poziom w tylnym mechanizmie różnicowym jest prawidłowy.

Co to jest siłownik w tym mechanizmie różnicowym? Może nie mogę znaleźć informacji tutaj lub wpisuję to źle.

Czy ktoś może mi w ogóle pomóc? Nie byłem jeszcze w Hondzie, chcą 200 za pierwszą godzinę diagnozy, a potem myślę, że 80 za godzinę. Mam nadzieję, że jest tu technik Honda, który widział/wymienił te części.

Zaznaczyłem kody pogrubieniem, aby można je było łatwo zobaczyć.

Doceniam czas wszystkich.

#2 · (Edited)
Tak, Honda HDS byłby miły, ale poza ceną zwykłych śmiertelników.

Źle zinterpretowałeś znaczenie jednego z kodów DTC. C1851-18 oznacza niski prąd w obwodzie pompy hydraulicznej (obwód otwarty). C1858-72 oznacza niskie ciśnienie płynu, co wystąpiłoby, gdy silnik pompy nie pracuje z powodu otwartego obwodu. Może to być prosty problem z połączeniem elektrycznym, taki jak połączenie z masą. Jeśli zmierzysz rezystancję na silniku, powinna wynosić 10 omów lub mniej, zgodnie z instrukcją serwisową. Sprawdziłem również biuletyny serwisowe dla Twojego pojazdu i znalazłem TSB 23-031, które może odnosić się do Twojej sytuacji. Odnosi się on do awarii uszczelnienia silnika pompy, która powoduje przedostawanie się płynu do obudowy silnika, powodując zwarcie lub przerwę w obwodzie. Możesz wyszukać ten TSB w Google, aby uzyskać szczegółowe informacje.

#3 · (Edited)
Tak, Honda HDS byłoby miłe, ale poza ceną zwykłych śmiertelników.

Źle rozumiesz znaczenie jednego z kodów DTC. C1851-18 oznacza niski prąd w obwodzie pompy hydraulicznej (obwód otwarty). C1858-72 oznacza niskie ciśnienie płynu, co wystąpiłoby, gdy silnik pompy nie pracuje z powodu otwartego obwodu. Może to być prosty problem z połączeniem elektrycznym, taki jak połączenie z masą. Jeśli zmierzysz rezystancję na silniku, powinna wynosić 10 omów lub mniej, zgodnie z instrukcją serwisową. Sprawdziłem również biuletyny serwisowe dla Twojego pojazdu i znalazłem TSB 23-031, które może odnosić się do Twojej sytuacji. Odnosi się do awarii uszczelnienia silnika pompy, która pozwala na przedostawanie się płynu do obudowy silnika, powodując zwarcie lub przerwę w obwodzie. Możesz wyszukać w Google ten TSB, aby uzyskać szczegółowe informacje.
Cześć,

Doceniam Twoje komentarze, przyjrzę się temu drugiemu TSB. Czy być może mówisz, że wymieniłem ten silnik pompy bez powodu?
Te kody, które tam umieściłem z opisem, to dokładnie to, co było napisane na czytniku, który mam.
TSB dla tego C1851-18 mówi, żeby włożyć nowy silnik. Mam nadzieję, że mówimy o tej samej części, bo jeśli to nowy silnik, to dlaczego miałby przeciekać?

Poniżej zamieściłem zdjęcie części, którą wymieniłem.

Przepraszam, jeśli to dla mnie mylące, ale staram się to zrozumieć.