Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Głośność nawigacji - Android Auto

8.7K views 9 replies 6 participants last post by  JB in AZ  
#1 ·
Jak dotąd przejechałem około 3500 mil moim modelem EX-L z 2021 roku i jak na razie wszystko dobrze. Uczę się wszystkich ustawień i które chcę włączyć, a które zdecydowanie wyłączyć. Jedynym poważnym rozczarowaniem jest to, że model 2021 nie ma już wbudowanej nawigacji i jest dostępny tylko w modelu touring. Zostałem wprowadzony w błąd przez dość nowego dealera, ale to również moja wina, ponieważ nie dołożyłem należytej staranności. W każdym razie cały czas używam Android Auto i w większości nie mam problemów i działa bardzo dobrze. Moją jedyną skargą jest głośność instrukcji podczas jazdy. Ustawienia głośności nawigacji mam ustawione na 1 i nadal jest dość głośno. Nie przytłaczające, po prostu głośne. Czy coś przeoczyłem? Czy jest jakiś sposób na obniżenie głośności? Czy głośność zależy od jakichkolwiek ustawień głośności w moim telefonie z Androidem? Jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia, proszę dać mi znać. Dzięki wszystkim.

#2 ·
Do tej pory przejechałem około 3500 mil moim modelem EX-L z 2021 roku i jak dotąd wszystko w porządku. Uczę się wszystkich ustawień i które chcę włączyć, a które zdecydowanie chcę wyłączyć. Jedynym poważnym rozczarowaniem jest to, że model 2021 nie ma już wbudowanej nawigacji i jest dostępny tylko w modelu touring. Zostałem wprowadzony w błąd przez dość nowego dealera, ale to także moja wina, ponieważ nie dołożyłem należytej staranności. W każdym razie cały czas używam Android Auto i w większości nie mam problemów i działa bardzo dobrze. Moją jedyną skargą jest głośność instrukcji podczas jazdy. Ustawienia głośności nawigacji mam ustawione na 1 i nadal jest dość głośno. Nie przytłaczająco, po prostu głośno. Czy coś przeoczyłem? Czy jest jakiś sposób na obniżenie głośności? Czy głośność jest oparta na jakimś ustawieniu głośności w moim telefonie z Androidem? Jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia, proszę dać mi znać. Dzięki wszystkim.
Naciskam przycisk rozmowy i zadaję długie pytanie, na przykład "Jaka jest prognoza pogody"? Podczas gdy ona mówi, używam regulacji głośności, aby obniżyć lub podwyższyć jej głos. Działa w CRV mojej żony z 2017 roku i w moim Altimie. Najwyraźniej kontrolowane przez Google.

#3 ·
Do tej pory przejechałem około 3500 mil moim modelem EX-L z 2021 roku i jak na razie wszystko w porządku. Uczę się wszystkich ustawień i które chcę włączyć, a które zdecydowanie wyłączyć. Jedynym poważnym rozczarowaniem jest to, że model 2021 nie ma już wbudowanej nawigacji i jest dostępny tylko w modelu touring. Zostałem wprowadzony w błąd przez dość nowego dealera, ale to także moja wina, ponieważ nie dołożyłem należytej staranności. W każdym razie cały czas korzystam z Android Auto i w większości nie mam problemów i działa bardzo dobrze. Moją jedyną skargą jest głośność instrukcji podczas jazdy. Ustawienia głośności nawigacji mam ustawione na 1 i nadal jest dość głośno. Nie przytłaczające, po prostu głośne. Czy coś przeoczyłem? Czy jest jakiś sposób na obniżenie głośności? Czy głośność jest oparta na jakimkolwiek ustawieniu głośności w moim telefonie z Androidem? Jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia, proszę dać mi znać. Dzięki wszystkim.
[ Zmodyfikowałem Twój tytuł, aby nie był mylony z podobnym problemem z fabryczną nawigacją w niektórych przypadkach]

Save
#4 ·
[ Edytowałem Twój tytuł, aby nie był mylony z podobnym problemem z fabryczną nawigacją w niektórych przypadkach]
Dobry punkt! Dzięki

Naciskam przycisk rozmowy i zadaję długie pytanie, na przykład "Jaka jest prognoza pogody"? Podczas gdy ona mówi, używam regulacji głośności, aby obniżyć lub podwyższyć jej głos. Działa w CRV mojej żony z 2017 roku i moim Altimie. Najwyraźniej kontrolowane przez Google.
Świetny pomysł! Spróbuję tego dzisiaj. Dzięki za wskazówkę!

#5 ·
Odkryłem, że głośność podczas nawigacji można regulować za pomocą przycisków głośności na kierownicy, a nie na jednostce centralnej.

#6 · (Edited)
Dzień dobry,
Mam CRV Touring z 2018 roku i MA nawigację.
Właściwie z niej nie korzystam, ponieważ wolę korzystać z Map Google przez Android Auto. (Nie jestem pewien, jakiej aplikacji nawigacyjnej Pan/Pani używa.)

Podobnie jak Pan/Pani, początkowo miałem problem z głośnością instrukcji głosowych z aplikacji Mapy Google na moim telefonie.
Wydawało mi się to bardzo głośne.

Następujące rozwiązanie zostało mi zasugerowane na forum Google Android Auto.
MOŻE być dla Pana/Pani pomocne.

W samej aplikacji Mapy Google znajduje się ustawienie "Głos przewodnika".
Na telefonie uruchom Mapy Google.
Przejdź do ustawień Map Google. (NIE ustawień telefonu.)
Przewiń w dół i dotknij "Ustawienia nawigacji"
W sekcji "Dźwięk i głos" (na samej górze) znajdziesz opcje "Głośność przewodnika".
Możesz zmienić ją z Ciszej na Normalnie lub Głośniej.
Zmiana jest dynamiczna, więc nie musisz ponownie uruchamiać aplikacji Mapy Google, aby zaczęła działać.
I możesz natychmiast przetestować tę zmianę.
Wystarczy przewinąć trochę w dół i dotknąć "Odtwórz dźwięk testowy"

#7 ·
Dzień dobry,
Posiadam CRV Touring z 2018 roku i MA on nawigację.
Tak naprawdę z niej nie korzystam, ponieważ wolę korzystać z Map Google za pośrednictwem Android Auto. (Nie jestem pewien, jakiej aplikacji nawigacyjnej Pan/Pani używa.)

Podobnie jak Pan/Pani, początkowo miałem problem z głośnością instrukcji głosowych z aplikacji Mapy Google na moim telefonie.
Wydawało mi się to bardzo głośne.

Następujące rozwiązanie zostało mi zasugerowane za pośrednictwem forum Google Android Auto.
MOŻE to być dla Pana/Pani pomocne.

W samej aplikacji Mapy Google znajduje się ustawienie "Głos przewodnika".
Na telefonie uruchom Mapy Google.
Przejdź do ustawień Map Google. (NIE ustawień telefonu.)
Przewiń w dół i dotknij "Ustawienia nawigacji".
W sekcji "Dźwięk i głos" (u samej góry) znajdziesz opcje "Głośność przewodnika".
Możesz zmienić ją z Ciszej na Normalną lub Głośniej.
Zmiana jest dynamiczna, więc nie musisz ponownie uruchamiać aplikacji Mapy Google, aby zaczęła działać.
I możesz natychmiast przetestować tę zmianę.
Wystarczy przewinąć nieco w dół i dotknąć "Odtwórz dźwięk testowy".
Dzięki Ray! To brzmi dokładnie tak, jakiego rozwiązania szukałem. Zgadzam się z Panem/Panią w kwestii Android Auto. Naprawdę to uwielbiam i używam cały czas, ale głośność doprowadzała mnie do szału. Spróbuję tego w drodze do domu z pracy dzisiaj.

Jeszcze raz dziękuję.

#9 ·
Tak, zajęło mi chwilę, żeby to rozgryźć, lol. Otwórz Mapy Google. W PRAWYM GÓRNYM rogu zobaczysz kolorowe kółko ze swoim inicjałem w środku. Dotknij go. Następnie wybierz Ustawienia w menu, które się otworzy. Stamtąd wybierz Ustawienia nawigacji. U góry możesz wybrać ŁAGODNIEJSZY, NORMALNY, GŁOŚNIEJSZY. Poniżej znajduje się Odtwórz dźwięk testowy.

#10 ·
Tak, zajęło mi chwilę, żeby to rozgryźć lol. Otwórz Mapy Google. W PRAWYM GÓRNYM rogu zobaczysz kolorowe kółko z Twoją inicjałem w środku. Dotknij tego. Następnie wybierz Ustawienia w menu, które się otworzy. Stamtąd wybierz Ustawienia nawigacji. U góry możesz wybrać CISZEJ, NORMALNIE, GŁOŚNIEJ. Poniżej znajduje się Odtwórz dźwięk testowy.
Dzięki! Nie wiem, dlaczego ukrywają takie rzeczy.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.