Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

nowy crv

5.7K views 14 replies 13 participants last post by  SVTfocusO3  
#1 · (Edited)
wymieniłem mojego crv z 2019 roku na nowego z 2016 roku exl.. fantastyczny.. wspaniałe ulepszenia.. jeszcze nie całkiem dotarty.. mpg rośnie z dnia na dzień.. zaczął od 26 mpg.. teraz do 31 po 600 milach.. mam nadzieję, że będzie nadal rosło.... promienny czerwony / szare wnętrze.. żyję marzeniem

#4 ·
moja 2019 crv zamieniona na nową 2026 exl..fantastyczna..wspaniałe ulepszenia..jeszcze nie do końca dotarta..MPG rośnie z dnia na dzień..zaczęło się od 26 MPG..teraz do 31 po 600 milach..mam nadzieję, że będzie dalej rosło....promienny czerwony / szare wnętrze..życie w marzeniach
Mam CRV Hybrid (UK) z marca 2025 r. Przeglądając te wątki, zaczynam zdawać sobie sprawę, że istnieją różnice w specyfikacjach dla różnych krajów. Mój hybrydowy silnik benzynowy o pojemności 2,0 litra zwraca ogólne wskazanie 42 mpg. (galony UK.) Przez cały czas używam trybu Econ i jeżdżę w granicach ograniczeń prędkości, z okazjonalnymi kilkuminutowymi szybkimi jazdami, aby "oczyścić rury". (możliwe, że obecnie nie jest to już konieczne.)
Pozdrawiam

#6 ·
Zamieniłem mojego 2019 crv na nowego 2026 exl..fantastyczny..wspaniałe ulepszenia..jeszcze nie całkiem dotarty..MPG rośnie z dnia na dzień..zaczął od 26 MPG..teraz do 31 po 600 milach..mam nadzieję, że będzie nadal rosło....promienny czerwony / szare wnętrze..żyję marzeniem
196 mil 37,8 MPG... na razie uwielbiam!
Mój sąsiad, który ma hybrydę z 2025 roku, powiedział, że potrzeba kilku tankowań, zanim wszystko się ustabilizuje.

#14 ·
196 mil 37,8 mpg…uwielbiam to jak dotąd!
Mój sąsiad, który ma hybrydę z 2025 roku, powiedział, że potrzeba kilku tankowań, zanim wszystko się ustabilizuje.
Człowieku, muszę robić coś źle. Mam CR-V Sport Touring L Hybrid z 24 roku, kupiony w 01/24, a po ponad 20 miesiącach przejechałem tylko 10 000 mil. Ignoruję wyświetlacz MPG pojazdu i sam obliczam swoje, tankując za każdym razem. Mam szczęście, jeśli kiedykolwiek osiągnę więcej niż 33 MPG, a myślę, że mój rekord to 35. Podejrzewam, że wynika to z tego, że tam, gdzie mieszkam, nie jeżdżę dużo po „mieście”, ponieważ większość podróży odbywa się po drodze z ograniczeniem prędkości 50-60 MPH, a kierowcy zazwyczaj jadą pięć mil na godzinę szybciej. Myślę, że czytałem, że silnik ICE bezpośrednio napędza koła po osiągnięciu 62 MPH, co może mieć duży wpływ na moją sytuację.

#7 ·
zamieniłem mojego 2019 crv na nowego 2026 exl..fantastyczny..wspaniałe ulepszenia..jeszcze nie całkiem dotarty..MPG rośnie z dnia na dzień..zaczął od 26 MPG..teraz do 31 po 600 milach..mam nadzieję, że będzie nadal rosło....promienny czerwony / szare wnętrze..żyję marzeniem
Mam 2024 CR-V EX, który zrobił to samo. To było faktycznie 18 MPG, ale ostatecznie poprawiło się na autostradzie do 33 MPG. W mieście dostaję 28 MPG

Save
#8 ·
zamieniłem mojego crv z 2019 roku na nowego exl z 2026 roku..fantastyczny..wspaniałe ulepszenia..jeszcze nie całkiem dotarty..mpg rośnie z dnia na dzień..zaczął od 26 mpg..teraz do 31 po 600 milach..mam nadzieję, że będzie dalej rosło....promienny czerwony / szare wnętrze..żyję marzeniem
Kupiłem swojego w marcu. Zasięg wynosi 54 mile przy ciepłej pogodzie, 40 przy chłodnej, około 500 łącznie z pełnym bakiem benzyny. Tankowałem tylko 3 razy, więc używałem benzyny premium. Jedynymi problemami były problemy z połączeniem Android Auto (teraz naprawione) i irytujące ostrzeżenie, gdy zbliżam się zbyt blisko bocznej strony drogi - w naszej okolicy jest wiele wąskich wiejskich dróg. O wiele lepszy niż mój CRV z 2021 roku, który również bardzo mi się podobał.

#10 ·
moja 2019 crv zamieniona na nową 2026 exl..fantastyczna..wspaniałe ulepszenia..jeszcze nie do końca dotarta..MPG rośnie z dnia na dzień..zaczęło się od 26 MPG..teraz do 31 po 600 milach..mam nadzieję, że będzie dalej rosło....promienny czerwony / szare wnętrze..żyję marzeniem
Mam model Touring z 2020 roku i nigdy nie zarejestrowałem więcej niż 32 MPG, niezależnie od tego, gdzie i kiedy jeździłem pojazdem. Trzeba pamiętać, że te oceny EPA są prawie nieosiągalne dla przeciętnego kierowcy. Nie zrozumcie mnie źle; podoba mi się pojazd (nawet jeśli może być problem z przekładnią), ale wiem, że prawdopodobnie nie zobaczę niczego zbliżonego do 36 MPG na autostradzie.

#11 ·
Mamy nowy 2026 CR-V Hybrid Sport Touring Platinum Pearl White. Wymieniliśmy 2017 CR-V EX-L. Uwielbiamy ulepszenia, siedzenia są wygodniejsze, cyfrowa deska rozdzielcza i większa nawigacja są świetne. Nadal na naszym pierwszym baku, więc nie mogę podać informacji o przebiegu. Moim jedynym rozczarowaniem do tej pory jest to, że nie mogę zdobyć trzeciego zapasowego kluczyka, którego potrzebujemy ze względu na nasze ustalenia dotyczące parkowania. Próbowałem u dealera Hondy i prywatnego ślusarza i mówią, że jeszcze nie jest dostępny.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.