Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Odtwarzanie muzyki w radiu samochodowym - przez pendrive?

15K views 50 replies 17 participants last post by  Stelcom66  
#1 ·
Czy ktoś o tym słyszał???

#2 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym mówił - oczywiście nie zrozumiałem całej historii... ale to mniej więcej tak:

Facet opowiadał o sklepie muzycznym, który sprzedaje płyty CD i tak dalej... mówił, że ktoś załadował tam dużo muzyki na pendrive i odtwarzał ją przez radio samochodowe.

Moje pytanie - czy to możliwe? Czy ktoś tu tak robi?

Niedawno udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie mogę tego dobrze ogarnąć. Obawiam się, że mogę spowodować wypadek, próbując sobie z tym poradzić.
Jeśli pendrive będzie działał - to ułatwiłoby mi sprawę.

Zdecydowanie możliwe w moim 2020, nie jestem pewien co do 2013. Powinno być w instrukcji obsługi.
Image

#3 ·
Cóż, płyta CD będzie musiała zostać zripowana do plików MP3. Proste na komputerze. Spróbuj. Umieść plik MP3 na pendrive i włóż go do samochodu i sprawdź, czy się odtwarza. Jeśli tak, zacznij zgrywać! Jeśli nie, zaoszczędziłeś sobie czasu i zmartwień.

#4 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym mówił - oczywiście nie zrozumiałem całej historii.....ale to mniej więcej tak:

Facet opowiadał o sklepie muzycznym, który sprzedaje płyty CD i tak dalej... mówił, że ktoś załadował tam dużo muzyki na pendrive i odtwarzał ją przez radio samochodowe.

Niedawno udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie potrafię tego dobrze zrobić. Obawiam się, że mogę mieć wypadek, próbując sobie z tym poradzić.
Jeśli pendrive będzie działał - to byłoby dla mnie łatwiejsze.

To jedyny sposób, w jaki odtwarzam nagraną muzykę.

#5 · (Edited)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ludzie....Zajrzę w to trochę głębiej. MP3?.....nie znam się na tym. Znajdę kogoś lokalnie, kto może mi pomóc. Ale to naprawdę dobrze brzmi. Nigdy nie lubiłem używać radia, ponieważ rzadko mogłem znaleźć muzykę, która mi się podobała. Kiedy odkryłem Pandorę i bluetooth, zakochałem się w tym.... tylko miałem problem z telefonem. W końcu zdecydowałem się po prostu kupić kilka płyt CD do mojego samochodu.....potem usłyszałem o muzyce na usb 😃 Jeśli uda mi się to uruchomić....będę w niebie. Dzięki wszystkim... Edycja:..... Okej, w instrukcji obsługi jest napisane, że mogę odtwarzać płyty CD, WMA/MP3/AAC, Pendrive USB/ Ipod. Iphone/ bluetooth. Tickled pink - teraz muszę znaleźć młodą osobę, która mi to skonfiguruje :love:

#6 ·
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ludzie....przyjrzę się temu trochę głębiej. MP3?.....nie znam się na tym. Znajdę kogoś w okolicy, kto może mi pomóc. Ale to naprawdę dobrze brzmi. Nigdy nie lubiłem używać radia, ponieważ rzadko mogłem znaleźć muzykę, która mi się podobała. Kiedy odkryłem Pandorę i bluetooth, zakochałem się w tym.... miałem tylko problem z telefonem.
Ostatecznie zdecydowałem się po prostu kupić kilka płyt CD do mojego samochodu.....potem usłyszałem o muzyce na USB 😃
Jeśli uda mi się to uruchomić....będę w niebie.

Dzięki wszystkim...

Edycja:..... Okej, w instrukcji obsługi jest napisane, że mogę odtwarzać płyty CD, WMA/MP3/AAC, pamięć USB/ Ipod. Iphone/ bluetooth. Tickled pink - teraz muszę znaleźć młodą osobę, która mi to skonfiguruje :love:
Upewnij się, że każdy dysk, którego używasz, jest sformatowany w FAT32.

Save
#9 ·
Mam komputer stacjonarny HP....ma napęd DVD. Nie mam nigdzie nagranej muzyki, ani płyt CD. Od wielu lat nic takiego nie miałem. Dopiero zaczynam - to dla mnie zupełna nowość. Znajdę kogoś lokalnego, kto będzie mógł mi pomóc.

#12 ·
Może być konieczne utworzenie partycji FAT32 na dysku o rozmiarze mniejszym niż 4 GB, jeśli sam dysk jest większy niż ta wartość.

Save
#13 ·
Należy pamiętać, że partycja FAT32 nie może być większa niż 4 GB, a większość dzisiejszych dysków flash jest większa niż to.
Może być konieczne utworzenie partycji FAT32 na dysku, która jest mniejsza niż 4 GB, jeśli sam dysk jest większy niż to.
Masz na myśli rozmiar pojedynczego pliku.

#19 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym mówił - oczywiście nie zrozumiałem całej historii... ale to coś w tym stylu:

Moi pytanie - czy to możliwe? Czy ktoś tu tak robi?

Ostatnio udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie mogę tego dobrze ogarnąć. Obawiam się, że mogę coś zepsuć, próbując sobie z tym poradzić.
Jeśli pendrive będzie działał - byłoby mi łatwiej.

Ja robię to cały czas w moim '05 CRV z oryginalnym radiem. Musisz mieć gniazdo USB w swoim systemie lub kupić adapter Bluetooth, taki jak CRUX, który ma również gniazdo na USB.

#20 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym mówił - oczywiście nie zrozumiałem całej historii... ale to mniej więcej tak:

Niedawno udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie mogę tego dobrze ogarnąć. Obawiam się, że mogę coś zepsuć, próbując sobie z tym poradzić.
Jeśli pendrive zadziała, byłoby mi łatwiej.

Mam setki utworów załadowanych na pendrive'ach podłączonych do mojego CRV (2019). Wystarczy wybrać pendrive jako źródło i gotowe.

#21 ·
Ponadto, jeśli potrzebujesz więcej informacji, wyszukaj fat32 lub USB itp. Na stronie znajduje się kilka ogromnych wątków na temat nagrywania na USB, formatu, oprogramowania itp.

#22 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym mówił - oczywiście nie zrozumiałem całej historii... ale to coś w tym stylu:

Facet mówił o sklepie muzycznym, który sprzedaje płyty CD i tak dalej... mówił, że ktoś załadował tam dużo muzyki na pendrive i odtwarzał ją przez radio samochodowe.

Ostatnio udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie mogę tego dobrze ogarnąć. Obawiam się, że mogę mieć wypadek, próbując sobie z tym poradzić.

Pendrive działa dobrze z muzyką w moim CRV z 2021 roku.

#29 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym mówił - oczywiście nie zrozumiałem całej historii.....ale to mniej więcej tak:

Niedawno udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie mogę tego dobrze ogarnąć. Obawiam się, że mogę spowodować wypadek, próbując sobie z tym poradzić.
Jeśli pendrive będzie działał - to ułatwi mi sprawę.

tak, mój model touring z 2016 roku ma gniazda USB w konsoli do odtwarzania plików audio z dysków USB

#31 ·
Widziałem wczoraj, jak ktoś o tym rozmawiał - oczywiście nie zrozumiałem całej historii.....ale to coś w tym stylu -

Facet mówił o sklepie muzycznym, który sprzedaje płyty CD i tak dalej... mówił, że ktoś załadował tam dużo muzyki na pendrive i odtwarzał ją przez radio samochodowe.

Niedawno udało mi się uruchomić Pandorę na moim radiu samochodowym - i jest świetnie! ALE - problem pojawia się, gdy odbieram połączenie telefoniczne. Po prostu nie mogę tego dobrze ogarnąć. Obawiam się, że mogę mieć wypadek, próbując sobie z tym poradzić.

Odtwarzanie Pandory z telefonu komórkowego jest świetne, JEŚLI masz nielimitowany pakiet danych w telefonie. Ja nie mam, więc korzystanie z Pandory w samochodzie szybko zużyłoby moje dane. Nagrałem WIELE płyt CD na pendrive i działa to świetnie w samochodzie. Jedyne, co mnie denerwuje, to jeśli szukam konkretnego artysty/albumu/utworu, to jest problem, ponieważ nie mogę oznaczać pendrive'ów jak opakowanie na płyty CD.

#32 ·
Odtwarzanie Pandory z telefonu komórkowego jest świetne, JEŚLI masz nielimitowany pakiet danych w telefonie. Ja nie mam, więc używanie Pandory w samochodzie szybko zużyłoby moje dane. Nagrałem WIELE płyt CD na pendrive i działa to świetnie w samochodzie. Jedyne, co mnie denerwuje, to jeśli szukam konkretnego artysty/albumu/utworu, to jest problem, ponieważ nie mogę oznaczyć pendrive'ów jak pudełka na płyty CD.
Czy masz jakieś rzeczywiste liczby dotyczące tego, ile danych zużywa Pandora?
Nie znalazłem żadnej muzyki, która w znaczący sposób wpływałaby na moje zużycie danych.
Nie mam planu "bez limitu", ale mam dość wysokie limity danych i nigdy nawet się do nich nie zbliżam.
Pewien znajomy ma kilka kolorów pendrive'ów, a kolor oznacza gatunek.

• Like
Reactions: patruns
Save
#39 ·
Mam wyłączony dzwonek przez cały czas. Nie słyszałem go od lat. Kilka dni temu musiałem zresetować telefon do ustawień fabrycznych i zapomniałem ponownie wyciszyć wszystko. O 3 nad ranem mój przyjaciel zadzwonił do mnie przypadkowo. Wyobraź sobie moją panikę.

#46 ·
Moje CR-V z 2012 roku wydawało się to robić przez ostatnie kilka dni. Ale zmieniałem niektóre ustawienia w trybie odtwarzania. Mam osobny wątek na temat tego, co odkryłem w kwestii kolejności odtwarzania playlisty. W każdym razie zmieniłem ustawienie na Normalne odtwarzanie. Nie jestem pewien, jakie ustawienie było wcześniej, może Powtarzaj jeden folder? Sprawdziłem po zaparkowaniu na chwilę i system wznowił odtwarzanie w punkcie, w którym było, gdy go wyłączyłem, czyli tak, jak chcę. Instrukcja obsługi nie definiuje Normalnego odtwarzania, podczas gdy inne tryby wydają się oczywiste. Sprawdzę ponownie tryb i wyniki jutro.

#47 ·
Muzyka faktycznie wznowiła się tam, gdzie wczoraj skończyłem. Ustawienie to Normalna Gra.

Temat: mój inny wątek, wspomniałem, że próbowałem utworzyć listę odtwarzania w folderze, zmieniając nazwę każdego pliku na 01 (nazwa utworu) 02 (nazwa utworu) itp., ale odkryłem, że lista odtwarzania wydawała się być określana przez kolejność, w jakiej pliki zostały wysłane na dysk USB.

#48 ·
Re: W moim innym wątku wspomniałem, że próbowałem utworzyć listę odtwarzania w folderze, zmieniając nazwę każdego pliku na 01 (nazwa utworu) 02 (nazwa utworu).. itd., ale okazało się, że lista odtwarzania wydawała się być określana przez kolejność, w jakiej pliki zostały wysłane na dysk USB.
Z prawdziwym systemem operacyjnym komputera można modyfikować "atime" (czas dostępu) dowolnego pliku, aby był dowolny, więc można sprawić, by pliki pojawiały się w dowolnej kolejności w tych warunkach.
Jeśli chodzi o zrobienie tego w systemie Windows, nie mam pojęcia, czy to w ogóle możliwe.

Save
#49 ·
Darmowe narzędzie dla systemu Windows o nazwie DriveSort rozwiązuje problem sortowania plików. Łatwe do znalezienia w wyszukiwarce, jest łatwe w użyciu i pozwala na sortowanie plików i folderów alfanumerycznie, a następnie zapisanie tego sortowania na pendrive. Podczas gdy systemy operacyjne dla komputerów Mac i Windows sortują pliki przed wyświetleniem ich użytkownikowi, osadzone systemy operacyjne w odtwarzaczach MP3 (i odtwarzaczu multimedialnym Honda) tego nie robią. DriveSort sortuje tabele katalogów woluminu sformatowanego w FAT12, FAT16 lub FAT32 zgodnie z konfigurowalną kolejnością.

Kolejnym dobrym narzędziem do poprawy jakości słuchania w Hondzie jest dBpoweramp Music Converter. Ten nie jest darmowy, ale dostępna jest darmowa wersja próbna. Możesz użyć dBpoweramp do zgrywania płyt CD do cyfrowych plików audio w szerokiej gamie formatów plików odtwarzanych na odtwarzaczu multimedialnym Honda. Bardzo lubię format WMA Lossless (NIE standardowy WMA), pliki są nieco większe niż MP3, ale rozdzielczość audio jest zbliżona do jakości CD, znacznie, znacznie lepsza niż MP3. Ten format pliku jest obsługiwany przez odtwarzacz Honda i brzmi wspaniale.

#51 ·
Dostępne jest darmowe narzędzie dla systemu Windows o nazwie DriveSort...

Kolejnym dobrym narzędziem do poprawy wrażeń słuchowych w Hondzie jest dBpoweramp Music Converter. To nie jest darmowe...
Dzięki za informację, sprawdzę oba. Nie mam nic przeciwko płaceniu za coś, jeśli uzyskam dobre wyniki. Jeden gatunek, którego słucham, jest w porządku, prawie preferowany, aby był losowy, inny wolę skonfigurowany w liście odtwarzania.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.