Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Kod radia

17K views 13 replies 9 participants last post by  mrtn  
#1 · (Edited)
Cześć, mam ten sam problem, ale moje radio prosi o kod, którego nie mogę znaleźć. Wymieniłem baterię i to się pojawiło. Jakieś pomysły, gdzie mogę znaleźć kod?
Image

#3 · (Edited by Moderator)
<photo deleted as it shows your entire VIN, which you need to keep private> [Feel free to block out part of your VIN and repost if you like].

Ostatnie 6 jest, ale nadal nie rozpoznaje mojego numeru VIN...

#5 ·
Jak uzyskać numer seryjny urządzenia? Przeglądam stronę internetową Hondy w celu pobrania kodu i nie ma tam instrukcji dotyczących uzyskiwania numeru seryjnego dla naszych urządzeń z ekranem dotykowym CR-V. Pokazano tylko instrukcje dla starszych urządzeń.

#6 ·
Jak uzyskać numer seryjny urządzenia? Przeglądam stronę internetową Hondy w celu pobrania kodu i nie pokazuje ona instrukcji dotyczących uzyskiwania numeru seryjnego dla naszych urządzeń z ekranem dotykowym CR-V. Pokazuje tylko instrukcje dla starszych urządzeń.
Strona mówi, że można uzyskać numer seryjny z wyświetlacza, warto kliknąć "Pobierz kody", a następnie "Więcej o numerach seryjnych".

Save
#8 ·
Możesz także otworzyć schowek... a z boku może znajdować się naklejka z kodem. Na zewnątrz pudełka. Strona internetowa właściciela Honda USA powiedziała mi to, kiedy kupiłem używany model nawigacji 14'. Myślę, że dealer 'MOŻE' umieścić tutaj naklejkę, jak pokazano poniżej:

Save
#9 ·
Możesz również otworzyć schowek... a z boku może znajdować się naklejka z kodem. Na zewnątrz pudełka. Strona internetowa właściciela Honda USA powiedziała mi to, kiedy kupiłem używany model nawigacji 14'. Myślę, że dealer "MOŻE" umieścić tutaj naklejkę, jak pokazano poniżej:

View attachment 153004
Dzięki za radę. Niestety, mój 2021 nie ma naklejki z numerem s/n.

#10 ·
W przypadku wersji wymagających kodu odblokowującego, zazwyczaj jest on dołączony do dokumentacji właściciela. Może to być etykieta na małym breloczku, na którym dostarczono piloty, może być na wewnętrznej stronie jednego z dokumentów właściciela lub na oddzielnej dołączonej karcie. Jeśli nie, musisz znaleźć witrynę wyszukiwania Hondy, która będzie działać w Twoim kraju.

Minęło dużo czasu (od mojej gen3), kiedy potrzebowałem rzeczywistego kodu odblokowującego radio, ale tak były dostarczane na ówczesnym rynku amerykańskim. Nawet przyszedł z odklejaną naklejką, którą natychmiast przykleiłem do spodu drzwi bagażnika, więc jeśli kiedykolwiek potrzebowałem, wiedziałem gdzie jest, ale poza zasięgiem wzroku ciekawskich oczu.

#11 ·
Nie jestem pewien, czy to właściwy. Użyłem filmu z YouTube, aby uzyskać dostęp do ukrytych menu w moim systemie, aby uzyskać dostęp do tych informacji.

Save
#12 ·
Ja również nie mam kodu audio dostarczonego mi przez dealera. Pole jest puste na arkuszu przed dostawą. Żadnej naklejki na schowku.

Potem mógłbym wejść do systemu i coś tam znaleźć. Numer seryjny wyglądał jak NR-000xx0xxx0-X, a kod wyglądał jak 00xxx000.

Nie jestem pewien, czy to właściwy. Użyłem filmu z YouTube, aby uzyskać dostęp do ukrytych menu w moim systemie, aby uzyskać dostęp do tych informacji.
To dlatego, że gen5 (z wyjątkiem być może tanich jednostek centralnych LX, nie jestem tego pewien) na rynku amerykańskim nie wymagają kodu zabezpieczającego dostarczonego przez właściciela. Zamiast tego jednostka centralna jest sparowana z unikalnym numerem VIN pojazdu. Więc... kiedy traci zasilanie, o ile uruchomi się ponownie w tym samym numerze VIN... powinna pobrać swój kod autoryzacyjny bezpośrednio z pojazdu.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.