Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Wibracje / drżenie kierownicy powyżej 65-70 mph

4.6K views 3 replies 3 participants last post by  craig baconator  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Przygotowuję się do przekazania naszemu synowi naszego Hondy CR-V z 2000 roku i pracuję nad uporządkowaniem kilku rzeczy. Wymieniłem większość elementów zawieszenia i zleciłem ustawienie zbieżności i samochód jeździ całkiem dobrze, ale zauważyłem, że przy prędkościach autostradowych, gdy przekraczamy 65 lub 70, kierownica zaczyna drgać, a przy około 80 jest to dość znaczne. Dwa obszary, które wydają się często pojawiać, gdy robię rozeznanie, to wał napędowy lub mocowania silnika.

Podłączyłem kamerę sportową pod spodem, aby monitorować oś napędową i zamieściłem ją na youtube. Kiedy oglądałem to w miejscu, gdzie było ciemno, wyglądało na to, że jest jakiś ruch, ale kiedy oświetlenie się poprawiło, nie było to tak zauważalne. Dla tych z was, którzy są z tym zaznajomieni, czy wygląda to na prawdopodobną przyczynę wibracji kierownicy? Jeśli tak, czy uważacie, że te z serwisu eBay są wystarczająco dobre, czy lepiej wybrać rockauto lub innego dostawcę?

A jeśli nie wygląda na to, że to jest problem, czy mocowania silnika byłyby następnym miejscem do sprawdzenia? Jeśli tak, czy istnieje sposób, aby wiedzieć, jak wygląda normalne w porównaniu z nienormalnym?

Zarówno wał napędowy, jak i mocowania silnika są oryginalne.

#2 ·
Cześć wszystkim,

Przygotowuję się do przekazania naszemu synowi Hondy CR-V z 2000 roku i pracuję nad uporządkowaniem kilku rzeczy. Wymieniłem większość elementów zawieszenia i zleciłem ustawienie zbieżności i jeździ całkiem dobrze, ale zauważyłem, że przy prędkościach autostradowych, gdy przekraczamy 65 lub 70, kierownica zaczyna drgać, a przy około 80 jest to dość znaczne. Dwa obszary, które wydają się często pojawiać, gdy robię badania, to wał napędowy lub mocowania silnika.

Podłączyłem kamerę sportową pod spodem, aby monitorować oś napędową i zamieściłem ją na youtube. Kiedy oglądałem to w ciemnym miejscu, wyglądało to na pewien ruch, ale gdy oświetlenie się poprawiło, nie było to tak zauważalne. Dla tych z Was, którzy są z tym zaznajomieni, czy wygląda to na prawdopodobną przyczynę wibracji kierownicy? Jeśli tak, czy uważasz, że te z serwisu eBay są wystarczająco dobre, czy lepiej wybrać rockauto lub innego dostawcę?

Ponadto, jeśli nie wygląda na to, aby to był problem, czy mocowania silnika byłyby następnym miejscem do sprawdzenia? Jeśli tak, czy istnieje sposób, aby wiedzieć, jak wygląda normalne w porównaniu z nienormalnym?

Zarówno wał napędowy, jak i mocowania silnika są oryginalne.
Pierwszy krok: udaj się do renomowanego warsztatu oponiarskiego i zleć wyważenie kół. Jeśli masz stalowe felgi, załóż obciążniki krawędziowe, jeśli masz felgi aluminiowe, załóż obciążniki naklejane.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.