Honda CR-V Owners Club Forums banner

Silnik wolnossący Honda (2.4L ivtec)

4K views 13 replies 7 participants last post by  jimbottger  
#1 ·
Mówi się, że Honda produkuje "najlepsze silniki na świecie". Uważam, że silnik 2.4L ivtec był jednym z tych silników, które zostały opisane.

Po zaktualizowaniu czujników w moim 2009 Honda CR-V EX AWD, 215 000, znowu osiągam 30 MPG. Na zdjęciach poniżej ten test na dystansie 20 mil amerykańskich na stosunkowo płaskiej drodze i niskiej temperaturze otoczenia, prawie nie zamarzającej, oraz ograniczeniu prędkości do 55 MPH pokazuje wyniki.

Zgadzasz się? Czy jesteś zadowolony z silnika Honda 1.5L Turbocharged?

#3 ·
W 100% zgadzam się z byciem właścicielem silnika K o pojemności 2,4 litra. Moja rewizja bloku to K24Z6 specyficzny dla CR-V z lat 2010-12 i nie miałem wielu problemów, poza tym, że pierścienie tłokowe o niskim tarciu powodują zwiększone zużycie oleju. Przy konserwacji bez problemu osiągam 26-29 mpg na autostradzie, w zależności od terenu i temperatury powietrza. Które czujniki zaktualizowałeś, ponieważ mogę zrobić to samo w moim V, gdy osiągnie 200 tysięcy.

#4 ·
Oryginalny zawór PCV Honda, zawór powietrza elektromagnetycznego obejścia termicznego 36281-RTA-003, zdemontowano i sprawdzono czujnik MAP, wyczyszczono czujnik MAF oryginalnym środkiem czyszczącym MAF Honda. Wszystkie nowe filtry i płyny Honda i zamierzam po raz trzeci wymienić płyn chłodzący. Wkrótce zdemontuję również moje zimowe koła.

#6 ·
Całkowicie się zgadzam. Miałem Accord Coupe z 2012 roku z silnikiem 2.4 i był niezawodny. 33 mpg na autostradzie i nigdy mnie nie zawiódł. Nigdy nie spalił ani grama oleju w 150 000 mil. Powinienem był zatrzymać ten samochód. Odbiorca nadal nim jeździ.
Fajnie, ten Accord został najprawdopodobniej zbudowany w fabryce Marysville Auto Plant, gdzie obecnie pracuję! Nienawidzę tego, że przestaliśmy produkować Accord coupe.

#10 ·
Tęsknię za moim 2013 i żałuję, że się go pozbyłem. Kupiłem go nowego i przejechałem 121 tys. mil bez problemów. Podoba mi się mój 2022, ale sprawia mi problemy, podczas gdy mój 2013 był bezproblemowy.
Lubię czytać Twoje posty Coastie05. Czy wiesz, gdzie jest Twój '13 dzisiaj? Kiedy go sprzedałeś lub oddałeś w rozliczeniu?

#13 ·
Wyglądasz na osobę, która również dbała o to, żeby było super czysto. Przy okazji, dziękuję za służbę.
Z pewnością tak było. Mam nadzieję, że mój '22 będzie równie ładny przez kilka następnych lat. Nie ma za co! Lubię służyć i zamierzam to robić jeszcze przez jakiś czas.

#14 ·
Powiedziano, że Honda produkuje "najlepsze silniki na świecie". Wierzę, że silnik 2.4L ivtec był jednym z tych silników, które zostały opisane.

Po aktualizacji czujników w moim 2009 Honda CR-V EX AWD, 215 000, znowu osiągam 30 MPG. Na zdjęciach poniżej, ten test na dystansie 20 mil amerykańskich na stosunkowo płaskiej drodze i niskiej temperaturze otoczenia, prawie nie zamarzającej, i ograniczeniu prędkości do 55 MPH pokazuje wyniki.

Czy się zgadzasz? Czy jesteś zadowolony z silnika Honda 1.5L Turbocharged?
View attachment 175727 View attachment 175728
Moja siostra i jej mąż mają CR-V. Jego to 2016 z 2.4, a jej to model '23 z turbo. Oboje powiedzieli, że wolą 2.4, ale nie mają żadnych poważnych skarg na turbo (jeszcze). Założyłbym się o każdą kwotę pieniędzy, że 2.4 przetrwa dłużej niż turbo, ale moja siostra nigdy nie zatrzymuje swoich pojazdów wystarczająco długo, aby silniki się zepsuły. Ja z drugiej strony, obecnie mam Corollę '04 z przebiegiem 450 000 mil, więc chcę taką z silnikiem, który wytrzyma, dlatego szukam CR-V z 2.4...