Honda CR-V Owners Club Forums banner

Wymiana zbiornika płynu do spryskiwaczy - Zrób to sam?

1 reading
5.6K views 8 replies 7 participants last post by  Nuke  
#1 ·
Nasze CRV było w tym tygodniu na przeglądzie B i technik stwierdził, że zbiornik przecieka. Honda twierdzi, że wymiana będzie kosztować prawie 400 dolarów, a HondaParts twierdzi, że zbiornik kosztuje 20 dolarów, więc zastanawiam się nad samodzielną wymianą. Czy to (łatwe) do zrobienia? Jestem dość sprawny, ale nie mam żadnych narzędzi samochodowych.

#7 ·
Będziesz musiał zdjąć przedni zderzak. Mnóstwo klipsów, elementów mocujących, śrub i wkrętów. Zdecydowanie nie dla początkującego mechanika.
Do którego roku modelu CRV się odnosisz?
Pytam, ponieważ mam 2020 i zbiornik jest pęknięty i wymaga wymiany. Część kosztuje 21 - 26 $. Jeśli jest to pracochłonne, mogę skorzystać z przedłużonej gwarancji na wymianę. W przeciwnym razie pozwolę mężowi zrobić to w sobotę.

#8 ·
Zaczyna brzmieć jak kolejna "dziwaczność" CRV z 2020 roku. Kiedy wymienicie ten zbiornik, przygotujcie szczegółowy, łatwy do wykonania plan dla reszty z nas, właścicieli CRV z 2020 roku.:confused:. Mój zderzak powinien być łatwiejszy do zdjęcia, ponieważ dealer już go zdjął, aby naprawić dziwaczny system klimatyzacji, przypuszczam, że połowa moich klipsów zderzaka jest już dla mnie uszkodzona.