Poszedłem drogą usunięcia opony RF i osłony przeciwbryzgowej. Myślę, że ułatwiło to dostęp do kół pasowych wału korbowego i klimatyzacji. Nie użyłem specjalnego narzędzia do napinacza. Użyłem kombinacji klucza oczkowego 14 mm na śrubie napinacza i połączyłem duży klucz oczkowy z otwartym końcem 14 mm. Czy to działa? Tak. Czy polecam? Kwestia dyskusyjna. Po poprowadzeniu paska od dołu do góry, użyłem linki bungee, aby utrzymać niewielkie napięcie na pasku, podczas gdy umieszczałem klucze na miejscu. Podczas GWAŁTOWNEGO pociągania za klucze i próby wślizgnięcia paska na koło pasowe prowadzące drugą ręką, pasek wypycha klucze na zewnątrz i albo klucz ześlizgnął się ze śruby, albo klucze nagle się rozpadły, powodując odlecenie kluczy. Nadal mam wszystkie palce. Ostatecznie założyłem pasek. Aby zrobić to ponownie, myślę, że spróbowałbym użyć specjalnego narzędzia. Mój inny ostatni projekt wymiany silnika/regulatorów tylnej szyby oceniłem na 2 lub 3. Ponowne założenie paska utrudniło to zadanie. Dałbym temu 5 lub 6 (specjalne narzędzie bez wątpienia ułatwiłoby to).