Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

2018 Honda CRV Światła mijania nie działają

2 reading
19K views 12 replies 6 participants last post by  Traylaw  
#1 ·
Cześć.

Zarejestrowałem się na forum, aby to opublikować.

Zrobiłem wiele wariantów wyszukiwań na duckduckgo w poszukiwaniu odpowiedzi i to forum wydawało się być najbliżej informacji, których szukam, ale niestety wciąż nie spełnia oczekiwań.

Mój problem powinien mieć proste rozwiązanie. Oba reflektory świateł mijania zgasły w tym samym czasie. Prawdopodobnie to tylko bezpiecznik lub przekaźnik gdzieś. Jednak Honda nie ma żadnego bezpiecznika w żadnej skrzynce bezpieczników oznaczonego jako "reflektory" lub "światła mijania" lub cokolwiek, co mogę rozpoznać.

Powinna to być najprostsza możliwa naprawa.

Czy ktoś wie, czy istnieje bezpiecznik/przekaźnik świateł mijania kontrolujący zarówno lewe, jak i prawe światła mijania i gdzie się on znajduje? Model to 2018 CRV EX-L. Żarówki mają kilka miesięcy i lewa i prawa przestały działać w tym samym czasie.

Doceniam wszelką pomoc. Mam tak mieszane uczucia co do tego samochodu. Jeśli zabierzesz wszystkie "inteligentne" funkcje i po prostu dasz mu normalne reflektory, tempomat i zamki, byłby to mój ulubiony samochód, ale sposób, w jaki wdrażają te 3 funkcje, spędza mi sen z powiek. Dlaczego inżynierowie nie mogli po prostu dać nam możliwości wyłączenia inteligentnych funkcji i mieć pełną kontrolę nad tymi funkcjami?

Spędziłem teraz 2 godziny próbując znaleźć bezpiecznik do tych reflektorów i na zewnątrz jest -10 stopni. Chodzi mi o to, że powinna to być 2-3 minutowa naprawa. Szaleństwo Honda. Szaleństwo.

TLDR;
Gdzie znajduje się bezpiecznik lub przekaźnik świateł mijania dla CRV 2018?

#4 ·
Użyj lampy testowej i sprawdź wszystko pod maską. Następnie użyj tej samej lampy testowej i sprawdź, czy masz zasilanie w gnieździe, jeśli wszystko jest w porządku. Być może to żarówki. Czy masz światła przeciwmgielne, czy działają?
Doceniam odpowiedź i sugestie, które mają pomóc, ale nie o to pytam.

Jak opisałem w głównym poście, to nie żarówki.

"Sprawdź wszystko pod maską"

To właśnie chcę zrobić. Pytanie brzmi: gdzie?

Jeśli oba światła zgasną, najlepszym miejscem do sprawdzenia byłby punkt środkowy obwodu, w którym ma nastąpić awaria. Jeśli bezpiecznik jest dobry, to przy przerwaniu obwodu (bezpiecznik wyjęty) mogę przetestować okablowanie wychodzące do światła i z powrotem do akumulatora, aby ustalić, gdzie jest usterka. Problem w tym, że nie wiem, gdzie jest ten bezpiecznik lub przekaźnik.

Czy jest bezpiecznik?
Jeśli tak, który i gdzie?

Jeśli jest w którejkolwiek skrzynce bezpieczników, ma inną nazwę niż reflektory.

#3 ·
Zaktualizuj USTAWIENIA KONTA>SZCZEGÓŁY POJAZDU, wpisując poziom wykończenia i rok produkcji....

Ale zakładając, że NIE masz V z fabrycznymi reflektorami LED, najłatwiej będzie wymienić OBIE żarówki reflektorów.

Często przepięcie, które występuje, gdy przepali się jeden żarnik, wyłączy drugą stronę.

ZAUWAŻ również, że żarówki reklamowane jako "jaśniejsze" zwykle szybciej się przepalają...

#6 ·
Zaktualizuj USTAWIENIA KONTA>SZCZEGÓŁY POJAZDU, wpisując poziom wykończenia i rok produkcji....

Ale zakładając, że NIE masz V z fabrycznymi reflektorami LED, najłatwiej będzie wymienić OBIE żarówki reflektorów.

Często przepięcie, które występuje, gdy przepali się jeden żarnik, zabierze drugą stronę.

ZAUWAŻ też, że żarówki reklamowane jako "jaśniejsze" zwykle przepalają się szybciej...
No to splunąłem na cegłę.
Obie żarówki przepaliły się w tym samym czasie.
To były "jaśniejsze" żarówki Philipsa, mające zaledwie 5 miesięcy. Chociaż w ciągu tych 5 miesięcy przejechałem samochodem około 50 000 mil, więc były mocno eksploatowane. Być może działały przez normalną liczbę godzin pracy.

Dziękuję bardzo, proszę pana.

Mimo wszystko nie zdarzyło mi się to w innych pojazdach, żeby obie przepaliły się w tym samym czasie. Zastanawiam się, czy nie ma bezpiecznika ani przekaźnika i czy są one zaprojektowane tak, aby w ten sposób zawodzić?

Tak czy inaczej, dziękuję i mam nadzieję, że ten wątek zaoszczędzi następnemu facetowi czasu na szukanie bezpiecznika, który nie istnieje.

I nie jestem pewien, co to jest "V". Mam EX-L AWD 1.5L.

tak, rozumiem, patrzyłem w instrukcji i nie ma żadnego bezpiecznika dla niego, więc będziesz musiał je wszystkie sprawdzić. Jeśli wszystkie są dobre i masz zasilanie na złączu, to wiesz, w czym problem.

Mogłeś już to rozwiązać. Więc jeśli masz zasilanie na żarówkach, wymień żarówki, a następnie, gdy zadziałają, wyciągnij kilka bezpieczników, które Twoim zdaniem mogą je kontrolować, i zanotuj, kiedy się wyłączą.

Ktoś tutaj może mieć dostęp do schematu okablowania.(y)
Nie, dziękuję za pomoc.

Miałeś rację.

To po prostu nie miało sensu, że nie byłyby zabezpieczone. Ale ma sens, że oba zawiodą razem bez przerywania obwodu przez bezpieczniki. Jestem ciekaw, dlaczego Honda tak to zaprojektowała, chociaż myślę, że mi się to podoba. To mniej punktów awarii, a żarówki są tanie... dlaczego nie pozwolić im działać jako bezpiecznik? Wydaje się, że powinienem zjeść trochę pokory.

Tak czy inaczej, dziękuję wam obu!

#5 · (Edited)
Tak, rozumiem, zajrzałem do instrukcji i nie ma tam żadnego bezpiecznika, więc będziesz musiał je wszystkie sprawdzić. Jeśli wszystkie są dobre i masz zasilanie na złączu, to wiesz, w czym problem.

Mogłeś to już rozwiązać. Więc jeśli masz zasilanie na żarówkach, wymień żarówki, a następnie, gdy zadziałają, wyciągnij kilka bezpieczników, które, jak myślisz, mogą je kontrolować, i zanotuj, kiedy się przepalą.

Ktoś tutaj może mieć dostęp do schematu okablowania. (y) Może niepoprawny, ale widzę bezpiecznik 30A pod maską jako możliwość.

#8 ·
Witaj, wygląda na to, że bezpiecznik jest pod maską, jak sądzę...

moduł przekaźnika 1 - 30a

Trochę googlowałem, ale myślę, że mam rację. Aby odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Właśnie tam myślałem, że będzie... W tym "segregatorze" bezpieczników lub jakkolwiek chcesz to nazwać. Spróbuję to sprawdzić później, kiedy skończę pracę i będę miał czas, żeby się zatrzymać i kupić nowe żarówki. Na szczęście mam pudełko z dziesiątkami pojedynczych działających żarówek ze wcześniejszych wymian reflektorów, więc wracam na drogę.

Bardzo wam obu dziękuję!

#11 ·
Jestem strasznie zmęczony i na zewnątrz wciąż jest zimno, więc jutro sprawdzę ten bezpiecznik. Nadal jestem zdezorientowany, jak są podłączone światła. Byłoby miło, gdyby istniała tania instrukcja serwisowa do tego samochodu, aby uzyskać schemat okablowania.

Niemniej jednak, jeszcze raz dziękuję wam obu za tak szybką odpowiedź. Samochód jest do pracy i było dość frustrujące stracić tyle czasu na grzebanie przy tym. Po prostu tak się skupiłem na próbie znalezienia tego bezpiecznika. Dość komiczne, że to były żarówki. Myślę, że napisanie tej odpowiedzi zajęło mi więcej czasu niż faktyczna naprawa, gdy wskazaliście mi właściwy kierunek.

Niech błogosławieństwa i szczęście spadną na was oboje i waszych bliskich!

#12 ·
Jestem zmęczony jak pies i wciąż jest zimno na zewnątrz, więc jutro sprawdzę ten bezpiecznik. Nadal jestem zdezorientowany co do tego, jak są okablowane światła. Byłoby miło, gdyby istniała tania instrukcja serwisowa do tego samochodu, aby pobrać schemat okablowania.
Te dwie strony są dość tanie w porównaniu do uzyskania ich od Hondy:

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.