Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Zalecenie dotyczące haka do modelu 2025 crv hybrid sport touring.

2.9K views 4 replies 3 participants last post by  Coastie05  
#1 ·
Mam przyczepę 4x6 o wadze 113-136 kg z modyfikacjami do kajaków, więc zamierzam holować i używać bagażników rowerowych. Myślę, że mam dwie opcje: hak holowniczy Curt za około 200 dolarów i Ecohitch za około 500 dolarów. Podoba mi się pomysł Ecohitch, który nie rdzewieje, hak holowniczy w moim poprzednim pojeździe rdzewiał i zawsze zostawiał ślady na podjeździe, co jest drobnostką, ale mieszkam w rejonie, gdzie posypuje się sól.

Czy jest jakiś inny powód niż cena, aby wybrać Curt? Czy mogę również zmodyfikować standardowy czujnik podnoszenia bez użycia rąk, aby działał z hakiem holowniczym? A może muszę wydać kolejne 150 dolarów na relokator Hondy? Widziałem zdjęcia i wyglądają podobnie. Nie widzę powodu, dla którego nie mógłbym go zmodyfikować, ale warto zadać pytanie.

650 dolarów za możliwość holowania kajaków i rowerów jest tego warte. Zamontuję go sam, niezależnie od wyboru.

Mam 8-letnią gwarancję Hondy na 193 000 km, czy będą mi z tego powodu robić problemy? Mam dowód w postaci tytułu mojej przyczepy, na którym widnieje waga brutto 113 kg, na wypadek gdyby kiedykolwiek doszło do tego, że będą twierdzić, że holuję za dużo.

Opinie. Dzięki.

#2 ·
Widzę dwie opcje dla ecohitch - niestety nie mogę znaleźć zdjęć obu z nich, ale wygląda na to, że pierwsza z nich ma po prostu wyjmowaną część odbiorczą, a druga byłaby przymocowana na stałe, co mi odpowiada. Wolałbym właściwości antykorozyjne, ponieważ jestem w pasie solnym Ohio.

tańsza opcja $375

droższa opcja $523

#3 ·
Mam przyczepę użytkową 4x6 o wadze 250-300 funtów z modyfikacjami do kajaków, więc zamierzam holować i używać bagażników rowerowych. Myślę, że mam dwie opcje, hak Curt za około 200 dolarów i ecohitch za około 500 dolarów. Podoba mi się pomysł ecohitch, który nie rdzewieje, hak w moim poprzednim pojeździe rdzewiał i zawsze zostawiał ślady na podjeździe, to drobnostka, ale mieszkam w pasie solnym.

Czy jest jakiś inny powód poza ceną, aby wybrać Curt? Czy mogę również zmodyfikować standardowy czujnik podnoszenia bez użycia rąk, aby działał z hakiem? A może muszę wydać kolejne 150 dolarów na relokator Hondy? Widziałem zdjęcia i wyglądają podobnie. Nie widzę powodu, dla którego nie mógłbym go zmodyfikować, ale warto zadać pytanie.

650 dolarów za możliwość holowania kajaków i rowerów jest tego warte. Zamontuję go sam, niezależnie od wyboru.

Mam 8-letnią gwarancję Hondy na 120 tys. mil, czy będą mi z tego powodu robić problemy? Mam dowód w postaci tytułu mojej przyczepy, w którym jest napisane 250 funtów wagi brutto. jeśli kiedykolwiek dojdzie do sytuacji, w której będą twierdzić, że holuję za dużo.

opinii. dzięki.
Czy jesteś pewien, że jest to przyczepa o wadze brutto 250 funtów? Myślę, że sama przyczepa waży tyle.

Save
#4 ·
Osobiście wybrałbym ten ze stali nierdzewnej. Ja

Uważam, że Twój hybryd ma maksymalną zdolność holowania 1000. Należy więc uważać na masę całkowitą przyczepy/rowerów/kajaków. Czy przyczepa ma hamulce?

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.