Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Ostrzeżenie/ostrzeżenie o prędkości 30 mil na godzinę: POMOC

58K views 21 replies 14 participants last post by  williamsji  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Mam automatycznego CRV z 2017 roku (wersja brytyjska).
Mam go od około miesiąca i za każdym razem, gdy przekraczam 30 mil na godzinę, pojawia się ostrzeżenie.
Wyświetla się jako pomarańczowy symbol na moim głównym wyświetlaczu, gdy, oczywiście, przekraczam 30 mil na godzinę.
To wydaje się nie być związane z lokalnymi ograniczeniami prędkości, ale raczej z rzeczywistą prędkością.
Jak można sobie wyobrazić, kiedy wjeżdżam na autostradę, jest to frustrujące i irytujące.

Czy ktoś wie, jak to wyłączyć?

#5 ·
Co tak naprawdę mówi wyświetlacz? Czy możesz zamieścić zdjęcie?
Nie jestem w domu, więc nie mam zdjęcia.
To pomarańczowy symbol prędkościomierza z 30 pod spodem
pojawia się z towarzyszącym sygnałem DŹWIĘKOWYM za każdym razem, gdy samochód przekracza 30 mil na godzinę
Piszczy tylko raz, ale jeśli spadnę poniżej 30 i przekroczę ponownie, ponownie wyda sygnał dźwiękowy z symbolem.

#7 ·
Myślę, że czas zadzwonić do dealera, jeśli instrukcja obsługi nie mówi, jak się tego pozbyć. Google pokazało kogoś, kto miał ten sam problem ze swoim brytyjskim '16, ale to ci nie pomoże, ponieważ to była inna generacja.

#8 ·
Jeśli się nie mylę, Twój samochód był wyposażony w nawigację satelitarną, prawda?
To powinien być powód, dla którego otrzymujesz odczyty z mapy nawigacji satelitarnej, która pokazuje ograniczenie prędkości na drodze i wyda Ci dźwiękowe ostrzeżenie lub po prostu zapali się światełko na desce rozdzielczej, że je przekraczasz.

Przejdź do Nawigacja -> Ustawienia -> dźwięki lub ostrzeżenia i poszukaj ostrzeżeń o prędkości.
Nie mam wersji nawigacyjnej, ale powinno to być gdzieś w tym obszarze.

#9 ·
Jeśli nie ma go w menu nawigacji, powinno znajdować się w ustawieniach samej jednostki centralnej.
Przejdź do Ustawienia -> System LUB Ustawienia -> Pojazd
Ustawienia powinny być gdzieś tam. Nie ma go w instrukcji, ponieważ jest to funkcja bezpieczeństwa chroniąca ich przed odpowiedzialnością.

#12 ·
Znaleziono rozwiązanie.
Zatem dla każdego, kto na to trafi i znajdzie ten wątek.
Musisz przekręcić kluczyk do drugiego położenia.
Następnie przejdź przez ustawienia informacji za pomocą przełącznika na kierownicy
Istnieją opcje ustawienia 2 alertów prędkości.
Domyślnie jest to 30 i 50
Nie można ich usunąć, ale można je podnieść do (na przykład) 130 mil na godzinę, więc nigdy (rzadko) się nie włączają.

#13 ·
Znalazłem rozwiązanie.
Zatem dla każdego, kto na to trafi i znajdzie ten wątek.
Musisz przekręcić kluczyk do drugiego położenia.
Następnie przejdź przez ustawienia informacji za pomocą przełącznika na kierownicy
Istnieją opcje ustawienia 2 ostrzeżeń o prędkości.
Domyślnie jest to 30 i 50
Nie można ich usunąć, ale można je podnieść do (na przykład) 130 mil na godzinę, więc nigdy (rzadko) się nie włączają.
To ustawienie może być dostępne lub nie w amerykańskich CR-V.

Save
#15 ·
Cześć wszystkim,

Mam automatycznego CRV z 2017 roku (wersja brytyjska)
Mam go od około miesiąca i za każdym razem, gdy przekraczam 30 mil na godzinę, pojawia się ostrzeżenie.
Wyświetla się jako pomarańczowy symbol na moim głównym wyświetlaczu, gdy oczywiście przekraczam 30 mil na godzinę.
Nie wydaje się to związane z lokalnymi ograniczeniami prędkości, ale raczej z rzeczywistą prędkością.
Jak można sobie wyobrazić, gdy wjeżdżam na autostradę, jest to frustrujące i irytujące.

Czy ktoś wie, jak to wyłączyć?
Cześć
Miałem ten sam problem z brytyjskim pojazdem, który kupiłem kilka dni temu. Jeśli przejdziesz do strony 118 "Wskaźniki i wyświetlacze", powinieneś zobaczyć stronę, która pokazuje alarm prędkości. Po prawej stronie kierownicy znajdują się trzy przyciski. Naciśnij przycisk informacji, a następnie przewijaj za pomocą przycisków w górę i w dół, aż podświetli się alarm prędkości. Ikona prędkości powinna zostać wtedy przekreślona, ​​może być kilka ikon, po prostu upewnij się, że są przekreślone i zapisz ustawienia. Miałem również inny problem, który był moją własną winą, nacisnąłem niewłaściwy przycisk i zaświecił się wskaźnik LIM, upewnij się, że po zakończeniu przycisk LIM nie jest podświetlony na prędkościomierzu, ponieważ zakłóca to działanie tempomatu, zawsze upewnij się, że mała ikona prędkościomierza jest wyświetlana w lewym górnym rogu prędkościomierza, aby tempomat działał prawidłowo. Mam nadzieję, że to pomoże.

#16 ·
Cześć
Miałem ten sam problem z brytyjskim pojazdem, który kupiłem kilka dni temu. Jeśli przejdziesz do strony 118 "Wskaźniki i wyświetlacze", powinieneś zobaczyć stronę, która pokazuje alarm prędkości. Po prawej stronie dolnej części kierownicy znajdują się trzy przyciski. Naciśnij przycisk informacji, a następnie przewijaj za pomocą przycisków w górę i w dół, aż alarm prędkości zostanie podświetlony. Ikona prędkości powinna być wtedy przekreślona, może być kilka ikon, po prostu upewnij się, że są przekreślone i zapisz ustawienia. Miałem też inny problem, który był moją własną winą, nacisnąłem niewłaściwy przycisk i zaświecił się wskaźnik LIM, upewnij się, że po zakończeniu przycisk LIM nie jest podświetlony na prędkościomierzu, ponieważ zakłóca to działanie tempomatu, zawsze upewnij się, że mała ikona prędkościomierza jest wyświetlana w lewym górnym rogu prędkościomierza, aby tempomat działał prawidłowo. Mam nadzieję, że to pomoże.
Dzięki, przeczytałem dziś twoje forum, posortowałem je w 2 minuty 30 mil na godzinę i 50 mil na godzinę, od kiedy kupiłem samochód 3 tygodnie temu

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.