Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Oszust Honda serwis dealera

13K views 51 replies 29 participants last post by  TheDarkKnight  
#1 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami, których łączna wartość wyniosła blisko tysiąc dolarów. Bezpośrednio kłamali na temat wycieku oleju w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Sprawdziłem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają okropne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że osoba obsługująca serwis nigdy "nie powinna tego w ten sposób przedstawiać".

BĄDŹ OSTROŻNY w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że korporacja Honda na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na bezczelnym kłamaniu na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.

#3 ·
Nie mogę uwierzyć, że Honda na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami.
Nie mogą naprawić tego, o czym nie wiedzą. Czy zgłosiłeś sprawę do Hondy?
Prawdopodobnie nie używają Yelp do oceny swoich dealerów.

#8 ·
++++ PS: WIEM, że technicy są często zachęcani do 'znajdowania' czynności konserwacyjnych do wykonania. A wielu zapracowanych właścicieli po prostu zgodzi się na pracę, gdy samochód i tak jest w serwisie...

Save
#10 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami, których łączna wartość wyniosła blisko 1000 dolarów. Bezpośrednio kłamali na temat wycieku oleju w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają okropne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że pracownik serwisu nigdy nie powinien był "prezentować tego w ten sposób".

NALEŻY ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate pozwala na to gówno. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na bezczelnym kłamstwie na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Dealerzy są niezależnie własnością i są zarządzani, a niektórym mówi się, aby odzyskali straty pandemiczne

Mój kumpel jest technikiem u dealera w HOOOD i ludzie zawsze twierdzą, że próbuje ich oszukać, ale w rzeczywistości niektórzy ludzie po prostu nie konserwują lub nie chcą wierzyć, że masowo produkowany samochód ma problemy i są ZATŁOCZENI każdego dnia...żadnego spowolnienia

#14 · (Edited)
Co gorsza, niektóre prywatne warsztaty Jiffy Lube są zobowiązane przez właściciela do tego, aby personel osiągał określony limit. Technicy dosłownie muszą przestrzegać firmowej "listy przedmiotów do sprzedaży" dla każdego klienta. Mają swoją historię dopracowaną w każdym szczególe. Pokazują brudny płyn i mówią, że pochodzi z twojego samochodu, jeśli tego nie zrobisz, to bardzo niebezpieczne... bla bla bla. Wynagrodzenie techników zależy od tego, ile mogą sprzedać. Naprawdę złe warsztaty nawet nie wykonują tych czynności, za które pobierają opłaty. To dziki zachód i trzeba uważać, z kim się ma do czynienia i czy praca jest rzeczywiście wymagana. Oczywiście niektóre warsztaty są legalne i wykonują dobrą robotę.

Widzę takie elementy jak filtr silnika, filtr kabinowy, płyn hamulcowy, klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, zaciski, płyny do dyferencjału, płukanie układu chłodzenia, płyny do skrzyni biegów, pióra wycieraczek, 4-kołowe ustawienia zbieżności jako standardową sprzedaż dodatkową, gdy idziesz na zwykłą wymianę oleju, niezależnie od tego, czy jej potrzebujesz, czy nie. Niewinny senior, który nie ma samochodu, idzie na wymianę oleju, może łatwo dać się namówić na zrobienie tego wszystkiego.

#16 ·
Zapomniałem dodać, że nigdy nie dokręcili korka wlewu oleju, więc spaliny dostawały się do mojego samochodu. Nie mogłem nawet oddychać. Dlatego poszedłem do drugiego mechanika. Mógłby wszystko zmyślić, ale tylko dokręcił luźny korek wlewu oleju i natychmiast to naprawiło.

Nie zakładaj, że wiedzą, co robią, tylko dlatego, że jest napisane, że to certyfikowani mechanicy Hondy.

Niektórzy niezależni mechanicy również cię oszukają. Musisz ich kilka razy przetestować. TANIE wymiany oleju to czerwona flaga. Ten dealer pobierał około 38 dolarów z kuponem za pełną syntetyczną wymianę oleju. Mój uczciwy niezależny mechanik pobierał ponad 60 dolarów. Jak dealer mógłby w ogóle zarobić pieniądze? To przynęta i zamiana. Chcą, żebyś tam przyszedł, żeby móc sprzedać ci gówno, którego nie potrzebujesz. Poszedłem tam tylko ze względu na tanią wymianę oleju.

Szczerze mówiąc, myślę, że powinni kryminalizować tego typu zachowania i przeprowadzać tajne prowokacje, a następnie uderzać w dealerów z zarzutami karnymi i wsadzać ludzi do więzienia. Zakończyliby tę praktykę w 2 sekundy. To oszustwo kosztuje konsumentów fortunę. A ludzie, którzy są właścicielami tych firm, są bardzo bogaci. Po prostu chciwość. Czy możesz sobie wyobrazić, że idziesz do lekarza, a on po prostu zaczyna wymyślać rzeczy, żeby zarobić pieniądze? Straciłby licencję i poszedł do więzienia, więc prawie niespotykane jest, żeby lekarz postawił ci fałszywą diagnozę tylko po to, żeby oszukać twoją firmę ubezpieczeniową. Jasne, raz na milion psychopata spróbuje tego, ale skończy w więzieniu na całe życie. Warsztaty samochodowe wydają się uchodzić z tego bezkarnie.

#17 · (Edited)
Kiedyś sam zajmowałem się prawie wszystkimi naprawami moich samochodów i motocykli. Z biegiem lat stopniowo robiłem coraz mniej przy samochodach, ale czasami nadal spędzam pełne popołudnie lub dwa w weekend na motocyklu.

Moim zdaniem, najtrudniejszą rzeczą w tym, żeby samemu nie wykonywać napraw, jest znalezienie godnej zaufania osoby lub warsztatu, do którego można się udać.
\nOkoło półtora roku temu przestałem jeździć do lokalnego dealera. Zamiast traktować mnie jak osobę, która kupiła od nich dwa ostatnie nowe pojazdy swojej rodziny, sprzedawcy traktowali mnie jak jakiegoś frajera z napisem "Gouge Me" na plecach, więc nie kupiłem od nich ani naszego Accorda z 2019 roku, ani CRV z 2020 roku. Co ważniejsze, ostatni pracownik serwisu, któremu zaufałem, właśnie odszedł, a osoba, którą polecił jako swojego następcę, zamiast traktować mnie jak klienta z 17-letnim stażem, który wydał mnóstwo pieniędzy w ich dziale serwisowym, próbowała naciągnąć mnie na około 1400,00 dolarów dodatkowej pracy (a około połowa z niej została już wykonana). Fuc& to miejsce (nawiasem mówiąc, jest w Alhambra)!

Na szczęście mój szwagier ma kumpla, który pracował jako technik w salonie samochodowym i nadal czasami wykonuje pracę na boku (ale nie zawsze jest dostępny ze względu na swoją pełnoetatową pracę dla Edison). Korzystałem z jego usług kilka razy i zaoszczędziłem znaczną sumę pieniędzy w porównaniu z cenami w salonach. Dowiedziałem się również niedawno, że ktoś, z kim pracowałem w innym salonie Hondy dawno temu (ponad 24 lata temu), od kilku lat pracuje w salonie, w którym kupiliśmy naszego CRV (i nie wiedziałem o tym w momencie zakupu), więc mam szczęście, że mam teraz kilka opcji.

ETA - re: salon, do którego już nie jeżdżę, jest facet w dziale serwisowym, z którym kilka razy byłem przez lata i któremu zaufałbym, że będzie uczciwy, Japończyk, który jest tam "na zawsze", ale nigdy nie dostałem od niego żadnej miłości w kwestii cen, jak od moich go-to guys...

#20 ·
Moja siostra poszła tylko na wymianę płynu w skrzyni CVT i pompie podwójnej, a policzyli jej 400+ dolarów, ponieważ po prostu poprosiła ich o sprawdzenie stanu hamulców i skończyło się na "wymianie" płynu hamulcowego. Płyn wciąż wygląda na ciemny, więc doszliśmy do wniosku, że tylko uzupełnili zbiornik płynu hamulcowego i ją oszukali.

#21 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami o łącznej wartości blisko 1000 dolarów. Po prostu skłamali, że wycieka olej w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają okropne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że pisarz serwisowy nigdy nie powinien "w ten sposób tego przedstawiać".

ZACHOWAJ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na kłamstwach na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami o łącznej wartości blisko 1000 dolarów. Po prostu skłamali, że wycieka olej w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają okropne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że pisarz serwisowy nigdy nie powinien "w ten sposób tego przedstawiać".

ZACHOWAJ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na kłamstwach na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Dlatego po wygaśnięciu gwarancji zabieram swoje pojazdy do mojego stałego serwisanta, odkąd mój syn wyprowadził się z okolicy. (On jest mechanikiem)

#23 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami, których łączna wartość wyniosła blisko 1000 dolarów. Po prostu kłamali, że wycieka olej w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają straszne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że pracownik serwisu nigdy nie powinien był "prezentować tego w ten sposób".

NALEŻY ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate pozwala na to gówno. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki, polegającej na bezwstydnym kłamstwie na temat napraw, nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
W tym, co jest zbiorem anegdot, jeszcze nie byłem u dealera Hondy, który nie zrobiłby czegoś podobnego. Standardowy sposób postępowania w przypadku każdego samochodu u dealera przy określonym przebiegu, który jest bezpiecznie poza gwarancją, polega na tym, że dealer przedstawi ci rachunek na kilka tysięcy dolarów, co sprawia, że zastanawiasz się, jak samochód trafił do warsztatu ze wszystkimi tymi problemami.

A kiedy faktycznie sprawdzisz rzeczy ("przepraszam, mój drążek kierowniczy nie lata tak wokół, patrz!", "Panie, źle Pan zrozumiał, na tym zdjęciu widać, jak to wygląda, gdy się zepsuje"), przekonasz się, że większość, jeśli nie wszystkie, to wytwory wyobraźni pracownika serwisu.

#24 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami, których łączna wartość wyniosła blisko 1000 dolarów. Po prostu kłamali, że wycieka olej w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają straszne recenzje na Yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że osoba obsługująca serwis nigdy nie powinna "w ten sposób tego przedstawiać".

NALEŻY ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na bezwstydnym kłamaniu na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Kupiłem używany (CERTYFIKOWANY PRZEZ HONDĘ) 2017 CRV EX. Dwa dni po dostawie akumulator padł (uszkodzona cela). Zostali wymienieni (gwarancja). Jednak w tym samym czasie przeprowadzili również inspekcję, wykazując następujące usterki: hałas opon, wymiana płynu przekładni CVT, wymiana płynu hamulcowego, serwis tylnego mechanizmu różnicowego, serwis układu indukcji powietrza paliwa i przednie klocki hamulcowe za łączną kwotę 1225,76 $. Pamiętaj, to UŻYWANY SAMOCHÓD CERTYFIKOWANY 2 dni po dostawie. Olej silnikowy był również 1/2 cala powyżej znaku napełnienia (bez wzmianki o tym). Zabrałem go do innego dealera Hondy, który dokonał wymiany oleju i filtra oraz inspekcji. BRAK AWARII. Jego komentarz do mnie brzmiał: "niektórzy z nas mają uczciwość". Sztuczka polega na tym, aby ich znaleźć. Znalazłem swój.

#25 ·
Dlatego nie oddaję samochodu do dealera... żadnego dealera i marki... do niczego innego jak tylko do napraw gwarancyjnych lub akcji serwisowych. Od ponad 30 lat zabieram nasze samochody do niezawodnego niezależnego mechanika, któremu ufam. Nie jest to miejsce typu „szybka wymiana oleju”, ale pełnoprawny warsztat z wykwalifikowanymi mechanikami. Skrupulatnie przestrzegam zaleceń producenta i używam wysokiej jakości części i płynów, a zawsze płacę mniej i nigdy nie dostaję podwyżki ani pracy na ścianie. Zbyt często byłem oszukiwany w przeszłości przez dealerów.

Save
#26 ·
Niedawno pojechałem do mojego dealera Hondy na moją pierwszą wymianę oleju, która jest bezpłatna i umówiłem się tylko na wymianę oleju. Początkowo wchodząc do środka, aby odebrać moje dokumenty, pani dodała rotację opon za coś około 60 dolarów, nie pytając mnie o to. Na szczęście nie podpisałem tego szybko i zapytałem o to. Coś wymamrotała i ponownie wydrukowała dokumenty i usunęła rotację opon. Tak, uważajcie, jestem pewien, że sprzedaż spadła z powodu gospodarki covid i próbują nadrobić brak sprzedaży.

#27 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami o łącznej wartości blisko 1000 dolarów. Kłamali w żywe oczy o wycieku oleju w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Sprawdziłem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają okropne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że pracownik serwisu nigdy nie powinien był "tego w ten sposób przedstawiać".

NALEŻY ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na kłamstwie na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Nie płać za naprawy, których nie autoryzowałeś. Dałeś im czek in blanco? Jeśli przyszedłeś na wymianę oleju, jak mogą cię oszukać na "inne naprawy"? Jaka była twoja dokładna rozmowa z pracownikiem serwisu? Nie mogą po prostu dodawać dodatków bez uzyskania pozwolenia. Co jeśli nie masz pieniędzy na zapłacenie za to??? Jeśli zostałeś oszukany, skontaktuj się z Biurem Ochrony Konsumentów, Better Business Bureau, centralą korporacyjną Hondy, lokalną stacją telewizyjną prowadzącą dochodzenia...

#28 ·
Niektóre rzeczy nigdy się nie zmieniają. Dawno temu miałem Chevroleta. Miałem problemy. Dealer wymienił kopułkę rozdzielacza, wiązkę przewodów, wirnik itp. W ciągu miesiąca oddałem go z powrotem i polecili - kopułkę rozdzielacza, wiązkę przewodów, wirnik... Może raz. Oczywiście nie wróciłem do tego dealera.

Czasami po prostu musisz przedzierać się przez miejsca, gdy nie znasz okolicy. Wiąże się to z przeprowadzką. Będę trzymał się salonów, gdy jestem nowy w okolicy, ponieważ przynajmniej rzekomo mają mechaników Hondy i powinni znać samochody. Czasami zmieniasz salony, a czasami musisz znaleźć tego jednego doradcę serwisowego. Korzystałem z niezależnych warsztatów, ale to może być równie trudne. SO poznał kilku właścicieli niezależnych warsztatów, dostał kupony, tego typu rzeczy i zabrał CRV SO do tego warsztatu - na jakiś czas. Dzień, w którym SO odebrał samochód z uszkodzonym wewnętrznym zaczepem w jednej z kieszeni do przechowywania w samochodzie (i nie powiedziano mu o tym) i później stwierdził, że brakuje całkowicie korka chłodnicy, był końcem tego. (Nawet niektórzy pracownicy, w których pracował SO, polecali ich)

Ostatecznie dowiadujesz się tego, co odkrywasz.

#29 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie niepotrzebnymi pracami, których łączna wartość wyniosła blisko 1000 dolarów. Po prostu kłamali, że wycieka olej w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają straszne recenzje na yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że serwisant nigdy nie powinien był "prezentować tego w ten sposób".

NALEŻY ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate pozwala na to gówno. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na bezczelnym kłamstwie na temat napraw nie różni się niczym od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Ostatnim razem, gdy zabrałem mojego CR-V, powiedzieli, że potrzebuje wymiany płynu w tylnym mechanizmie różnicowym, koszt ponad 130 dolarów. Powiedziałem, że to zbadam. Moje zapisy poinformowały mnie, że faktycznie potrzebował wymiany, ale kosztowała 50 dolarów kilka lat wcześniej, zanim dealer zmienił właściciela.

Zrobiłem to sam za około 30 dolarów, ale korek spustowy był naprawdę zablokowany, wymagało to całej mojej siły, używając stopy, aby go zdjąć. Okazało się, że podkładka zgniatająca miała zły rozmiar (użyli 20 mm w porównaniu do 18 mm, które miały być użyte). Stary dealer musiał użyć klucza udarowego do ustawienia korka spustowego.

Save
#30 ·
Przykładem jest Markley Motors w Fort Collins, CO. Zawsze traktują mnie z szacunkiem, oferują mi potrzebne usługi i dobrze je wyjaśniają. Robię te, które chcę zrobić sam. Ten dealer ma przychody znacznie przekraczające 100 milionów dolarów rocznie i kupiłem od nich 5 Hond.

W przeciwieństwie do tego, dealer Mercedesa, do którego zabieram samochód mojej matki w CT, zawsze przedstawia listę napraw o wartości ponad 1000 dolarów przy wymianie oleju. Ostatnio chcieli mi sprzedać opony za 1500 dolarów, kiedy właśnie kupiłem nowe w sklepie z oponami. Tam jest dżungla.

#32 ·
Przykładem przeciwnym jest Markley Motors w Fort Collins, CO. Zawsze współpracują ze mną z szacunkiem i oferują mi potrzebne usługi, dobrze je wyjaśniając. Robię te, które chcę zrobić sam. Ten dealer ma przychody znacznie przekraczające 100 milionów dolarów rocznie i kupiłem od nich 5 Hond.

W przeciwieństwie do tego, dealer Mercedesa, do którego zabieram samochód mojej matki w CT, zawsze przedstawia listę napraw o wartości ponad 1000 dolarów przy wymianie oleju. Ostatnio chcieli mi sprzedać opony za 1500 dolarów, kiedy właśnie kupiłem nowe w sklepie z oponami. To dżungla.
Moja siostra mieszka w Fort Collins, Markley ma doskonałą reputację, ale to pięćdziesiąt mil ode mnie.
W Cheyenne jest tylko jeden dealer Hondy (myślę, że tylko około 6 w stanie), ale są całkiem dobrzy. Własność rodzinna od 4 pokoleń.
Inni lokalni dealerzy innych pojazdów sprzedali się korporacjom, w wyniku czego ludzie jeżdżą 100 mil, aby kupić samochód lub go serwisować.
Ale właściciele Hondy są tutaj dobrze traktowani.
Przynajmniej w okresie gwarancyjnym kupujesz salon samochodowy tak samo jak samochód.
Czy ten dealer Mercedesa jest w Greenwich? :)

Save
#31 ·
Zabrałem mojego crv na wymianę oleju do dealera i wrócili z wszelkiego rodzaju całkowicie zbędnymi pracami o łącznej wartości blisko 1000 dolarów. Po prostu kłamali, że wycieka olej w wielu miejscach i chcieli wymienić pokrywę rozrządu między innymi. Spojrzałem i nic nie zobaczyłem. Nie ufałem im. Mają okropne recenzje na Yelp za robienie tego innym ludziom. Zabrałem go do innego mechanika i nic z tego nie musiało być zrobione. Nie wyciekła ani kropla oleju. Złożyłem skargę do kierownictwa i faktycznie przeprosili i powiedzieli, że osoba obsługująca serwis nigdy nie powinna "w ten sposób tego przedstawiać".

NALEŻY ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ w kontaktach z wieloma dealerami. Nie ufaj im ślepo. Nie mogę uwierzyć, że Honda corporate na to pozwala. Powinni naprawdę rozprawić się z tymi oszustami. To sprawia, że Hondy wyglądają na mniej niezawodne. Ten rodzaj taktyki polegającej na kłamstwie na temat napraw nie różni się od włamania do samochodu i kradzieży radia. To oszustwo.
Myślę, że wszyscy doświadczyliśmy nieuczciwości w salonach samochodowych i wielu innych rodzajach firm. Złe recenzje na Yelp i innych forach mogą naprawdę zaszkodzić zdolności firmy do utrzymania się na rynku i/lub prosperowania. Dałem dealerowi dużo czasu na rozwiązanie problemu, który miałem z ich usługą, a oni zdecydowali się go nie rozwiązywać, więc złożyłem skargę do BBB. Zadzwonili do mnie natychmiast i zajęli się tym. Menedżer powiedział: „Szkoda, że nie skontaktowałeś się z BBB”.

#34 ·
Wziąłem jeden samochód, aby uzyskać BEZPŁATNE wymiany oleju. Olej został uzupełniony i odnotowany, a kiedy pojechałem do domu, 30 minut później byłem już gotowy, a samochód był prawidłowo serwisowany. Przez mnie, samego siebie i ja. Co nowego?

Save
#35 ·
Zmora wielu usług obecnie:

Upselling to technika sprzedaży, w której sprzedawca zaprasza klienta do zakupu droższych przedmiotów, ulepszeń lub innych dodatków w celu wygenerowania większych przychodów. Chociaż zazwyczaj wiąże się to z marketingiem bardziej dochodowych usług lub produktów,[1] może to być po prostu wystawienie klienta na inne opcje, które być może nie zostały wzięte pod uwagę (Inną techniką jest cross-selling, w którym sprzedawca próbuje sprzedać coś innego). W praktyce duże firmy zazwyczaj łączą upselling i cross-selling, aby zmaksymalizować przychody.

Pracowałem w branży zależnej od sprzedaży. Rozumiem to. A kiedy można było rozszerzyć sprzedaż o strony internetowe itp., rozumiem to. Ale kiedy od każdej części Twojej firmy oczekuje się/wymaga upsellingu, to po prostu mówi mi, że zarządzanie pochodzi tylko ze sprzedaży lub księgowości. Nie wchodzą w interakcje z klientami, którzy po prostu chcą obsługi. A obsługa powinna być obszarem, w którym zdobywasz lojalnych klientów. Płać swoim doradcom serwisowym przyzwoitą pensję i oceniaj ich na podstawie zadowolenia klienta, a nie sprzedanych jednostek. Nie zdawałem sobie sprawy, że zrobiło się tak źle, dopóki syn nie pracował dla jednego ze sklepów sieciowych. Jeśli był przy kasie, oczekiwano od niego sprzedaży wszystkich przedmiotów, które mieli w tym tygodniu przy kasie. Batony, cokolwiek. Został ukarany, jeśli nie nakłonił ludzi do kupowania tych rzeczy.

Pracowałem w więcej niż jednym miejscu, gdzie życzyłem sobie, żeby kierownictwo musiało zaczynać od dołu w każdym dziale. Od czasu do czasu znajdziesz jednego z nich. Ale teraz to takie rzadkie.

#36 ·
Zmora wielu usług teraz:

Upselling to technika sprzedaży, w której sprzedawca zaprasza klienta do zakupu droższych przedmiotów, ulepszeń lub innych dodatków w celu wygenerowania większych przychodów. Chociaż zwykle wiąże się to z marketingiem bardziej dochodowych usług lub produktów,[1] może to być po prostu wystawienie klienta na inne opcje, które być może nie zostały wzięte pod uwagę (Inną techniką jest cross-selling, w której sprzedawca próbuje sprzedać coś innego). W praktyce duże firmy zwykle łączą upselling i cross-selling, aby zmaksymalizować przychody.

Pracowałem w branży zależnej od sprzedaży. Rozumiem to. A kiedy można było rozszerzyć sprzedaż o strony internetowe itp., rozumiem to. Ale kiedy od każdej części Twojej firmy oczekuje się/wymaga upsellingu, to po prostu mówi mi, że zarządzanie pochodzi tylko ze sprzedaży lub księgowości. Nie wchodzą w interakcje z klientami, którzy po prostu chcą obsługi. A obsługa powinna być obszarem, w którym zdobywasz lojalnych klientów. Płać swoim doradcom serwisowym przyzwoitą pensję i oceniaj ich na podstawie satysfakcji klienta, a nie sprzedanych jednostek. Nie zdawałem sobie sprawy, że zrobiło się tak źle, dopóki syn nie pracował dla jednego ze sklepów sieciowych. Jeśli był przy kasie, oczekiwano od niego sprzedaży wszystkich przedmiotów, które mieli w tym tygodniu przy kasie. Batony, cokolwiek. Otrzymał karę, jeśli nie skłonił ludzi do kupowania tych rzeczy.

Pracowałem w więcej niż jednym miejscu, gdzie żałowałem, że kierownictwo musiało zaczynać od dołu w każdym dziale. Od czasu do czasu znajdziesz jednego z nich. Ale teraz to rzadkość.
Tak. Serwis istniał kiedyś, aby wspierać sprzedaż, teraz jest "Centrum Zysku".
Musisz być świadomy tego, że osoby piszące zgłoszenia serwisowe pracują na prowizji i że "serwis" jest uważany za "okazję do sprzedaży".

Save
#37 ·
Pracowałem w handlu detalicznym w dużym [obecnie nieistniejącym] domu towarowym podczas studiów. Widziałem wtedy, jak kierownictwo przedkładało sprzedaż nad informacje o klientach / satysfakcję. Może to powód, dla którego firma już nie istnieje.

Zawsze myślałem, że budowanie satysfakcji klienta poprzez lepsze produkty i usługi jest modelem zrównoważonego wzrostu, a nie chwytanie jak największej ilości $$ w krótkim okresie. Trzem największym producentom samochodów zajęło 2 dekady, aby nauczyć się tej lekcji. Chyba "Co dobre dla GM, jest dobre dla Ameryki" nie wyszło tak dobrze.

#39 ·
Naprawdę, są dobre i złe salony samochodowe, a także niezależni dealerzy opon i usług. Przeprowadzając się do nowej okolicy, zawsze sprawdzaj najlepiej oceniane centra serwisowe w Twojej okolicy. Użyj wyszukiwarki dla najwyżej ocenianych warsztatów (ASE i inne certyfikaty) - i zawęź, które miejsca specjalizują się w konkretnych markach.

CarFax ma całkiem przydatne narzędzie wyszukiwania, które jest łatwe w użyciu - i pokazuje najlepiej oceniane warsztaty w Twojej okolicy.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.