Honda CR-V Owners Club Forums banner

Przewód chłodziwa (metalowy) skorodowany

7.4K views 8 replies 5 participants last post by  CRVUK  
#1 ·
Cześć.

Potrzebuję pomocy tej społeczności, aby uzyskać poradę.

Mam Hondę CRV z 2009 roku, z której wycieka płyn chłodniczy z metalowej rury płynu chłodniczego. Zastanawiałem się, czy ktoś przeprowadzał taką naprawę i czy ma jakieś sugestie, jak wymienić taką część. Jakieś pomysły, jak najlepiej uzyskać dostęp?

Wielkie dzięki 😊

#4 ·
Te zdjęcia wyglądają jak silnik mojego HRV (nie CRV).
Uważam, że masz rację. Wygląda na silnik 2-litrowy, a nie 2,4-litrowy. To jest powód, dla którego lubię myć silnik przed i po zimie, aby zapobiec korozji w komorze silnika.

Możemy spróbować opublikować schemat silnika z HRV lub Civic z modelu północnoamerykańskiego. Może być podobny tylko w celach informacyjnych.

#8 ·
Wygląda jak mój silnik benzynowy 2.0 CRV z 2007 roku. Wygląda dla mnie dobrze.

Ta sama rura poszła u mnie. Wyglądało na to, że skorodowała od zewnątrz. Byłem gotowy na zmianę, więc sprzedałem samochód w takim stanie, w jakim był.

Porozmawiaj z Coxem. Możesz również poszukać części tutaj.

To uspokajające, nie mogę uwierzyć, jak bardzo rura była odsłonięta. Być może będę musiał naprawić swoją, ponieważ jestem spłukany; muszę kupić dom haha

#9 ·
Nie podejmuj działań bez sprawdzenia. Ale kiedy użyłem powyższego linku, wygląda na to, że numer części to 50 funtów: 19505rnaa00.

Dział części w lokalnym salonie Hondy zwykle otrzymuje przedmioty w ciągu kilku dni i możesz je odebrać, aby zaoszczędzić na kosztach wysyłki. Jednocześnie możesz dostać płyn chłodniczy Honda.

Sądzę, że lokalny warsztat może wtedy pobrać od Ciebie do 250 funtów.

To było moje.