Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Kontrolka DPF

8.1K views 6 replies 5 participants last post by  TheDarkKnight  
#1 · (Edited)
Mam Hondę CRV z 2014 roku i w drodze do domu z pracy zapaliła się kontrolka DPF z wykrzyknikiem. Wszystko, co przeczytałem w Internecie, mówi, że prawdopodobnie jest zablokowany, czy ktoś może polecić, co powinienem zrobić?

Aktualizacja:

Dziękuję wszystkim za rady, to naprawdę doceniam. Poprosiłem tę firmę, która zajmuje się czyszczeniem DPF w Nottingham, aby przyszła i zobaczyła.

#4 ·
Mam Hondę CRV z 2014 roku i w drodze do domu z pracy zapaliła się kontrolka DPF z wykrzyknikiem. Wszystko, co przeczytałem w Internecie, mówi, że prawdopodobnie jest zablokowany, czy ktoś może polecić, co powinienem zrobić?
Uzupełnij proszę swój profil, abyśmy znali szczegóły Twojego samochodu.

Czy to silnik 120 KM czy 150 KM i-DTEC? Manualna czy automatyczna skrzynia biegów? Nie możemy pomóc, gdy mamy niewiele/żadnych podstawowych informacji....

#5 ·
Cześć,
Proszę zobaczyć załączone strony PDF z instrukcji obsługi z 2014 roku oraz wyjaśnienie znaczenia słów Hondy, aby zrozumieć, co dzieje się z Twoim CRV.

Niskogatunkowe paliwo diesla i styl jazdy mogą powodować problem, który obecnie masz.

Tak, możesz zanieść go bezpośrednio do lokalnego dealera Hondy i pozwolić im rozwiązać problem, ale jeśli Twój CRV nie jest już objęty gwarancją, możesz spróbować użyć doskonałej jakości środka do czyszczenia paliwa DPF i wybrać się na dłuższą przejażdżkę (powiedzmy 50 / 80 mil) i utrzymać stałą prędkość 40 / 50 MPH

Attachments

#7 ·
Świetnie, pomaga nam to pomóc Tobie :)

Czy to manualna czy automatyczna skrzynia biegów?

Z mojego doświadczenia wynika, że manualne skrzynie biegów są bardziej kłopotliwe z DPF.

W zależności od tego, ile cząstek stałych dostało się do samego DPF, możesz poprosić specjalistę od diesli spoza Hondy, aby go dla Ciebie zregenerował, ale jeśli to nadal zgłasza błędy, być może będziesz musiał wydać pieniądze na nowy DPF.

W przeciwnym razie, jeśli nie odbywasz długich, szybkich podróży, zachęcam Cię do porzucenia diesla i przejścia na benzynę.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.