Honda CR-V Owners Club Forums banner

Wymiana żarówki reflektora

5.8K views 6 replies 5 participants last post by  kamaboko  
#1 ·
OK, być może zakończę rok z najbardziej absurdalnym pytaniem na temat CRV z 2005 roku. Przepaliła się przednia żarówka reflektora po stronie pasażera. Kupiłem nową online, ale kiedy dotarła, zauważyłem, że żarówka OEM w samochodzie ma trzy bolce do podłączenia do zasilania elektrycznego, a ta, którą kupiłem, ma tylko jeden bolec. Ta, którą kupiłem online, była wymieniona jako kompatybilna z CRV z 2005 roku. Czy to błąd z ich strony, czy też czegoś tu nie rozumiem?

Dzięki,
K

#2 · (Edited)
Myślę, że 05 CRV potrzebuje tylko jednej żarówki, zarówno do żarówki świateł drogowych, jak i oddzielnej żarówki świateł mijania. Jest to H1. Upewnij się, że na zamienniku jest napisane H1, a nie "kompatybilny z"....
Moje 2 centy.

Oto kilka materiałów do czytania....

EDIT (po przebudzeniu się i ponownym przeczytaniu mojego powyższego oświadczenia widzę, że może być ono mylące.)
Pozwólcie, że przeformułuję... Jest jedna żarówka, jak w żarówce H1. Będziesz potrzebować łącznie dwóch takich żarówek H1 na stronę, po jednej do świateł drogowych i jednej do świateł mijania.

#3 ·
Myślę, że 05 CRV potrzebuje tylko jednej żarówki, zarówno do żarówki świateł drogowych, jak i oddzielnej żarówki świateł mijania. Jest to H1. Upewnij się, że na zamienniku jest napisane H1, a nie "kompatybilny z"....
Moje 2 centy.

Oto kilka materiałów do czytania....

Kupiłem żarówkę H1, ale jak wspomniano wcześniej, kabel montażowy ma trzy żeńskie końcówki, które łączą się z żarówką. Mój OEM ma trzy męskie bolce. H1 ma tylko jeden męski bolec.

#4 ·
To interesujące, model 2005 miał dwie żarówki reflektorów (H1 z jednym pinem) do świateł mijania i drogowych. Ile żarówek reflektorów znajduje się w twoim reflektorze? Wygląda na to, że reflektory zostały zmienione na reflektor z 2007 roku.
Przydatne byłoby zdjęcie twojego reflektora.
Zazwyczaj typ żarówki reflektora jest nadrukowany na metalowej podstawie żarówki, co widzisz na żarówce, którą wyjąłeś? Zobacz, czy widzisz coś takiego jak H4/HB2 9003

#5 ·
To, co powinieneś znaleźć, wyciągając żarówkę z wiadra po odłączeniu trójstykowego wtyku wiązki przewodów, to po prostu adapter. Wyciągasz żarówkę H1 z adaptera i zastępujesz ją nową. Adapter działa również jako sposób na zabezpieczenie przed głupotą zainstalowaną we właściwej orientacji. Ostatnim razem, gdy wykonywałem tę pracę, wymieniłem wszystkie cztery żarówki, więc wiedziałem, kiedy wszystkie były nowe i świeże.