Honda CR-V Owners Club Forums banner

System HONDA HDS

1.4K views 3 replies 3 participants last post by  pac909  
#1 ·
Widziałem linki do forum obywatelskiego dla Hondy HDS i spędziłem na tym o wiele za dużo czasu, serio, nie polecam nikomu przechodzić przez ten ból, aby pobrać, zainstalować i jakoś uruchomić go za pomocą chińskiego kabla ali express. Samo oprogramowanie HDS jest zaskakująco stare i naprawdę okropne.

Mam dość tani czytnik kodów LAUNCH CRP429C, który dobrze współpracuje z moim Hondą CRV z 2013 roku

Byłem ciekaw, czy oprogramowanie HDS wykonuje reset serwisowy, a konkretnie procent zużycia oleju, ale nie jest to dostępne dla mojego rocznika samochodu UK DTEC

Mogłem zrobić jedną rzecz, której mój czytnik nie robi, a mianowicie uruchomić test na świecach żarowych, co było dobre.

Piszę tylko po to, żeby powiedzieć, że naprawdę nie warto się wysilać i lepiej wydać pieniądze na nowszy produkt. Jeśli ktoś znalazł świetną funkcję, niech śmiało mnie poprawi.

#3 ·
Myślałem, że można to wynająć online na kilka dni za x dolarów ze strony Hondy. Ale prawdopodobnie potrzebny jest najnowszy system Windows, aby z niego korzystać i go pobrać.
Plus potrzebne jest specjalne urządzenie za około 2 tys. dolarów, aby połączyć laptopa z samochodem. Każdy inny HDS to prawdopodobnie stara, skradziona wersja z innego kraju.

#4 ·

Kabel jest prosty, można go kupić na ebayu za niewielkie pieniądze, ale poważnie, jeśli nie masz dużo czasu i nie jesteś obeznany z komputerami i nie czujesz się komfortowo z instalowaniem pirackiego oprogramowania, to jest to uciążliwe, a inne narzędzia do skanowania są łatwiejsze w użyciu.

Jeśli miałbym teraz kupić nowy, przyjrzałbym się Thinkscan 689BT, ponieważ wygląda na to, że działa na oprogramowaniu droższych skanerów Launch

Ten youtuber zwykle używa Launch i używa thinkscan, wydaje się robić prawie wszystko, co potrzebne