Co o tym myślisz, to nie jest poza tematem. Dokładnie na temat Co chciałbyś lepiej w HRV, co można dodać itp...
Wygląda na to, że to należy do forum HR-V, chyba że źle rozumiem twoje pytanie.What are your thoughts on this its not off topic. Spot on topic What would you like better in the HRV, that may be added etc...
...Lub w sekcji Zakupy i Jazda testowa, jeśli pytasz o porównanie. Daj mi znać, jeśli chcesz, żebym to przeniósł.Wygląda na to, że to pasuje do forum HR-V,
Posiadamy Fita od czasu, gdy po raz pierwszy pojawił się w USA. Nasz obecny to 2015 i jest wspaniałym samochodem! Od kilku lat posiadamy również CR-V, obecnie mamy Touring z 2017 roku. Twoje podsumowanie porównawcze jest dokładnie takie, jak widzieliśmy HR-V w porównaniu do CR-V. Po prostu dzieli je przepaść. HR-V jest w rzeczywistości zbudowany na platformie Fit w tej samej fabryce, co Fit w Meksyku. CR-V, jak wiemy, jest zbudowany na platformie Civic. Ponieważ CR-V z biegiem lat urósł zarówno pod względem rozmiaru, jak i ceny, Honda nie mogła się cofnąć, więc po prostu wypuszczają nowy model, który ma być mniejszym, bardziej przystępnym cenowo zamiennikiem. Jeśli spojrzysz na większość firm samochodowych, to jest to trend. Tworzysz model "Nowszy, większy, więcej mocy itp.", aż w końcu przeniesiesz ten model z niszy, w której zwykł się mieścić i musisz wypuścić nowy model, aby wrócić do miejsca, w którym zacząłeś. Spójrz na nowego Civica w porównaniu do tego sprzed lat.Posiadam HR-V z 2016 roku (AWD EX-L Navi). Chociaż był logicznym zamiennikiem dla mojego VW Golfa, to nie jest CR-V. Uważam go za powolnego, głośnego i niewygodnego, ale jest w miarę oszczędny, ma system Real Time AWD z poprzedniej generacji CR-V i zaskakująco dużo miejsca jak na coś tak małego. Pomijając niezawodność i niskie koszty eksploatacji, nie przepadam za nim i zamierzam wymienić go na CR-V Touring w ciągu najbliższych kilku miesięcy. Moja rada byłaby taka, aby przetestować zarówno CR-V, jak i HR-V w różnych warunkach, zwłaszcza podczas jazdy po autostradzie. HR-V można by dokładniej uznać za dużego Fita z napędem na wszystkie koła w porównaniu do "baby CR-V". (Niestety, 6MT jest dostępny tylko z FWD i tylko w dwóch niższych wersjach wyposażenia).
Zgadzam się, niezłe kompromisy dla tego zastosowania. Nadal poczekam, jeśli będę potrzebował drugiego samochodu na emeryturę, aż HR-V otrzyma zaktualizowane światła i lepszą ocenę zderzeniową IIHS.Nasz CR-V jest NIESAMOWITY, ale trochę zimny przy -30 stopniach. To wszystko, czego potrzebowałem, chciałem i oczekiwałem w samochodzie na emeryturę.
Nasz HR-V jest NIESAMOWITY, nagrzewa się NAPRAWDĘ dobrze, z otworów wentylacyjnych wydobywa się GORĄCE powietrze, ale nie jest tak mocny. To wszystko, czego moja żona potrzebowała, chciała i oczekuje w samochodzie na emeryturę.
CR-V jest luksusowy, ma świetne spalanie, ŚWIETNY na długie podróże, ogólnie lepszy samochód..
HR-V jest bardzo wygodny, jeździ po mieście, łatwy do zaparkowania. Jeździ się nim ZABAWNIE.
Gdybym miał zostać przy 1 samochodzie, czuję, że bez względu na to, który bym wybrał do sprzedaży, byłby to zły wybór, żeby go puścić..
A teraz o braku mocy, spójrzmy prawdzie w oczy, chłopaki, gdybyśmy chcieli DUŻO mocy, nie kupilibyśmy Hondy, musielibyśmy pójść do jakiejś innej firmy samochodowej. Szukałem przez około 3 lata, oglądając amerykańskich i japońskich producentów i zdecydowałem się na samochód, który do mnie pasuje. CR-V Touring i HR-V EX-L to idealne samochody dla Patty i mnie.
Zapytaj właściciela subkompaktu, czego nie lubi w swoim Fieście lub Sonicu, a odpowiedź brzmi: „Chciałbym, żeby był większy”. Tak więc, często, następny jest większy, ale jest również cięższy, mniej paliwooszczędny, droższy. Wypadł ze swojej kategorii, a sprzedaż rozczarowuje. („Nie możemy tego zrozumieć; daliśmy im to, czego chcieli.”)