Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Honda HRV lub Honda CRV

Tags
crv honda hrv
29K views 47 replies 25 participants last post by  fishycomics  
#1 ·
Co o tym myślisz, to nie jest poza tematem. Dokładnie na temat Co chciałbyś lepiej w HRV, co można dodać itp...

Save
#3 ·
Wygląda na to, że to pasuje do forum HR-V,
...Lub w sekcji Zakupy i Jazda testowa, jeśli pytasz o porównanie. Daj mi znać, jeśli chcesz, żebym to przeniósł. :)

HR-V jest DUŻO mniejszy niż CR-V (chociaż ma sprytne rozmieszczenie siedzeń z Fita, więc mieści więcej ładunku niż można by pomyśleć). Pasażerowie tylnych siedzeń mają więcej miejsca w CR-V.

Silnik HR-V jest dość słaby z automatyczną skrzynią biegów IMO (jeździłem nimi kilka razy).

CR-V jest dostępny z o wiele większą ilością udogodnień.

HR-V jest łatwiejszy do zaparkowania na ulicy, ponieważ jest o wiele krótszy. (Może to być ważna cecha dla fishycomics , ponieważ mieszka on na obszarze miejskim.)

Save
#4 ·
HR-V jest dla Fit tym, czym CR-V jest dla Civica. CR-V jest bardziej przestronny, ma lepsze elementy wyposażenia wnętrza i prawdopodobnie lepiej się prowadzi. HR-V jest mniejszy, tańszy i prawdopodobnie zużywa mniej benzyny (chociaż myślę, że ocena EPA jest taka sama jak w przypadku CR-V). HR-V ma mały, wolnossący silnik 4-cylindrowy z CVT. CR-V ma turbodoładowany silnik 1.5 z CVT.

#10 ·
Posiadam HR-V z 2016 roku (AWD EX-L Navi). Chociaż był logicznym zamiennikiem dla mojego VW Golfa, to nie jest CR-V. Uważam go za wolnego, głośnego i niewygodnego, ale jest dość oszczędny, ma system Real Time AWD z poprzedniej generacji CR-V i mieści zaskakująco dużo rzeczy jak na coś tak małego. Pomijając niezawodność i niskie koszty eksploatacji, nie przepadam za nim i zamierzam wymienić go na CR-V Touring w ciągu najbliższych kilku miesięcy. Moja rada byłaby taka, aby przetestować zarówno CR-V, jak i HR-V w różnych warunkach, zwłaszcza podczas jazdy autostradą. HR-V można by raczej uznać za dużego Fita z napędem na wszystkie koła w porównaniu do "baby CR-V". (Niestety, 6MT jest dostępny tylko z napędem na przednie koła i tylko w dwóch niższych wersjach wyposażenia).

#13 ·
Posiadam HR-V z 2016 roku (AWD EX-L Navi). Chociaż był logicznym zamiennikiem dla mojego VW Golfa, to nie jest CR-V. Uważam go za powolnego, głośnego i niewygodnego, ale jest w miarę oszczędny, ma system Real Time AWD z poprzedniej generacji CR-V i zaskakująco dużo miejsca jak na coś tak małego. Pomijając niezawodność i niskie koszty eksploatacji, nie przepadam za nim i zamierzam wymienić go na CR-V Touring w ciągu najbliższych kilku miesięcy. Moja rada byłaby taka, aby przetestować zarówno CR-V, jak i HR-V w różnych warunkach, zwłaszcza podczas jazdy po autostradzie. HR-V można by dokładniej uznać za dużego Fita z napędem na wszystkie koła w porównaniu do "baby CR-V". (Niestety, 6MT jest dostępny tylko z FWD i tylko w dwóch niższych wersjach wyposażenia).
Posiadamy Fita od czasu, gdy po raz pierwszy pojawił się w USA. Nasz obecny to 2015 i jest wspaniałym samochodem! Od kilku lat posiadamy również CR-V, obecnie mamy Touring z 2017 roku. Twoje podsumowanie porównawcze jest dokładnie takie, jak widzieliśmy HR-V w porównaniu do CR-V. Po prostu dzieli je przepaść. HR-V jest w rzeczywistości zbudowany na platformie Fit w tej samej fabryce, co Fit w Meksyku. CR-V, jak wiemy, jest zbudowany na platformie Civic. Ponieważ CR-V z biegiem lat urósł zarówno pod względem rozmiaru, jak i ceny, Honda nie mogła się cofnąć, więc po prostu wypuszczają nowy model, który ma być mniejszym, bardziej przystępnym cenowo zamiennikiem. Jeśli spojrzysz na większość firm samochodowych, to jest to trend. Tworzysz model "Nowszy, większy, więcej mocy itp.", aż w końcu przeniesiesz ten model z niszy, w której zwykł się mieścić i musisz wypuścić nowy model, aby wrócić do miejsca, w którym zacząłeś. Spójrz na nowego Civica w porównaniu do tego sprzed lat.
Przyjrzeliśmy się HR-V dla żony, kiedy się pojawiły i pomyśleliśmy, że jest OK, ale, jak stwierdziła moja mądra żona, "Nie potrzebujemy kolejnego CR-V, który jest zubożony, weź Fita". HR-V był w porządku, ale po prostu nie dorównywał poziomowi CR-V, który lubimy. WIĘC kupiliśmy jej Fita do jeżdżenia po mieście i UWIELBIAMY go.

#15 ·
Plotka głosi, że Acura może dostać CUV na bazie HRV. Zastanawiam się, czy 1.5t też zmieści się pod maską.

Save
#16 ·
HR-V są brzydsze i bardziej powolne. CR-V są bardziej uniwersalne i łatwiejsze do sprzedania. Nie mogę powiedzieć, żebym kiedykolwiek spotkał osobę, która jest dumnym właścicielem HR-V lub kogoś, kto chce go kupić, ale spotkałem kilku ludzi z tej drugiej kategorii.

#19 ·
Zbyt przestarzała platforma. Szczególnie jej oceny bezpieczeństwa IIHS. Właściwie nie wydaje się tak dobrą wartością jak CR-V. Może po gruntownym odświeżeniu, ponieważ tak naprawdę chciałbym mniejszy samochód. Ktoś zapytał mnie w niedzielę o HR-V. Powiedziałem, że w tej chwili Subaru Crosstrek byłby moim wyborem.

#23 ·
Nasz CR-V jest NIESAMOWITY, ale trochę zimny przy -30 stopniach. To wszystko, czego potrzebowałem, chciałem i oczekiwałem w samochodzie na emeryturę.
Nasz HR-V jest NIESAMOWITY, nagrzewa się NAPRAWDĘ dobrze, z nawiewów wydobywa się GORĄCE powietrze, ale nie jest tak mocny. To wszystko, czego moja żona potrzebowała, chciała i oczekuje w samochodzie na emeryturę.
CR-V jest luksusowy, ma świetne zużycie paliwa, ŚWIETNY na długie podróże, ogólnie lepszy samochód.
HR-V jest bardzo wygodny, jeździ po mieście, łatwy do zaparkowania. Jeżdżenie nim to ZABAWA.
Gdybym miał wybrać tylko 1 samochód, czuję, że bez względu na to, który z nich bym wybrał do sprzedaży, byłby to zły wybór.
A teraz o braku mocy, spójrzmy prawdzie w oczy, chłopaki, gdybyśmy chcieli DUŻO mocy, nie kupilibyśmy Hondy, musielibyśmy pójść do jakiejś innej firmy samochodowej. Szukałem przez około 3 lata, patrząc na amerykańskich i japońskich producentów i zdecydowałem się na samochód, który do mnie pasuje. CR-V Touring i HR-V EX-L to idealne samochody dla Patty i mnie.

Attachments

Save
#24 ·
Nasz CR-V jest NIESAMOWITY, ale trochę zimny przy -30 stopniach. To wszystko, czego potrzebowałem, chciałem i oczekiwałem w samochodzie na emeryturę.
Nasz HR-V jest NIESAMOWITY, nagrzewa się NAPRAWDĘ dobrze, z otworów wentylacyjnych wydobywa się GORĄCE powietrze, ale nie jest tak mocny. To wszystko, czego moja żona potrzebowała, chciała i oczekuje w samochodzie na emeryturę.
CR-V jest luksusowy, ma świetne spalanie, ŚWIETNY na długie podróże, ogólnie lepszy samochód..
HR-V jest bardzo wygodny, jeździ po mieście, łatwy do zaparkowania. Jeździ się nim ZABAWNIE.
Gdybym miał zostać przy 1 samochodzie, czuję, że bez względu na to, który bym wybrał do sprzedaży, byłby to zły wybór, żeby go puścić..
A teraz o braku mocy, spójrzmy prawdzie w oczy, chłopaki, gdybyśmy chcieli DUŻO mocy, nie kupilibyśmy Hondy, musielibyśmy pójść do jakiejś innej firmy samochodowej. Szukałem przez około 3 lata, oglądając amerykańskich i japońskich producentów i zdecydowałem się na samochód, który do mnie pasuje. CR-V Touring i HR-V EX-L to idealne samochody dla Patty i mnie.
Zgadzam się, niezłe kompromisy dla tego zastosowania. Nadal poczekam, jeśli będę potrzebował drugiego samochodu na emeryturę, aż HR-V otrzyma zaktualizowane światła i lepszą ocenę zderzeniową IIHS.

#26 ·
Jak ja to widzę. HRV ma specjalny wygląd. CRV powiedzieli, że jest napompowany i rzucili różne linie, aby zmienić jego wygląd. Jeśli to jest wygląd, którego szukasz, nie dyskutuję, Lol>?

Tył wymaga podniesienia, co również nie jest oferowane, im więcej pilotów się wkłada, tym droższy staje się ten samochód?

Dla tego Rav-4 4, który dobrze zmienił się w rozmiarze, nie ma mini rav-4 ani linku, aby pokazać dzięki, chyba że to ten cross, sport, race. jeden CHr czy cokolwiek?

Save
#28 ·
Fishy, tak, podejście Toyoty do rynku HR-V to C-HR:
Image

Ford W KOŃCU wypuszcza mniejszego SUV-a, również EcoSport:

Image

To prawda, że ​​pojazdy z czasem rosną (spójrz na Civic i Accord, kto pamięta pierwsze generacje tych samochodów?).

Aby zrozumieć, dlaczego rzeczy muszą się zmienić, przeczytaj ten artykuł Boba Lutza z Road&Track:

http://www.roadandtrack.com/car-culture/a12469411/dont-ask-november-2017/

Zapytaj właściciela subkompaktu, czego nie lubi w swoim Fieście lub Sonicu, a odpowiedź brzmi: „Chciałbym, żeby był większy”. Tak więc, często, następny jest większy, ale jest również cięższy, mniej paliwooszczędny, droższy. Wypadł ze swojej kategorii, a sprzedaż rozczarowuje. („Nie możemy tego zrozumieć; daliśmy im to, czego chcieli.”)

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.