Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Jak usunąć plastikowy panel z tylnych drzwi

106K views 22 replies 15 participants last post by  bart3640  
#1 ·
Cześć, jestem nowy na tym forum, więc z góry dziękuję.

Muszę usunąć czarny plastikowy panel z tylnej klapy (nie drzwi bocznych, ale "piątych drzwi" z tyłu pojazdu). Nie widzę żadnych śrub do usunięcia, ale nie chcę uszkodzić panelu, szarpiąc za coś, co jest zakotwiczone w miejscu, którego nie widzę.

Czy przy zdejmowaniu tego panelu należy najpierw usunąć jakieś śruby, czy też cały panel jest po prostu trzymany na miejscu za pomocą zatrzasków? Jeśli są śruby, gdzie się znajdują i jak je znaleźć?

Jeszcze raz bardzo dziękuję. Jeśli ktoś ma plik PDF lub rysunek schematyczny tego obszaru pojazdu, byłoby wspaniale.

Doceniam to,
CharmedLife417

#8 ·
Mam CR-V z 2007 roku, a moja córka brała udział w stłuczce. Ozdoba lub wykończenie na dolnej tylnej klapie lub piątych drzwiach zostało odłączone. Udało mi się go usunąć i kupiłem kilka zapasowych kołków. Jednak mam straszny problem z ponowną instalacją. Nie mogę utrzymać kołków w jednej linii I wygląda na to, że trzeba go najpierw wsunąć do góry, aby złapać dwa metalowe zaczepy na środku, tuż pod zatrzaskiem. Byłbym wdzięczny za WSZELKIE i WSZYSTKIE spostrzeżenia lub publikacje. Ten wątek wydaje się być najbliższym, jaki mogłem znaleźć... Z góry dziękuję.
-Pete

#10 ·
Cześć,

Czy ktoś doszedł do sedna sprawy?

Chcę usunąć kamerę cofania i zamienić ją z innym samochodem, aby sprawdzić, czy to kamera jest uszkodzona (przerywany czarny ekran, chociaż widać żółte linie, a następnie otwiera się i zamyka bagażnik i obraz wraca).

Myślę, że trzeba usunąć wewnętrzną osłonę tylnej klapy i kawałek plastiku na zewnątrz.

Jeśli usuniesz wewnętrzną osłonę, czy możesz uzyskać dostęp do nakrętek lub czegoś dla zewnętrznej części?

Wielkie dzięki

#21 ·
Cześć,

Czy ktoś doszedł do sedna sprawy?

Chcę usunąć kamerę cofania i zamienić ją z innym samochodem, aby sprawdzić, czy to kamera jest uszkodzona (przerywany czarny ekran, chociaż z żółtymi liniami widocznymi, a następnie otwierasz i zamykasz bagażnik i obraz wraca).

Myślę, że musisz usunąć wewnętrzną osłonę tylnej klapy i kawałek plastiku na zewnątrz.

Jeśli usuniesz wewnętrzną osłonę, czy możesz dostać się do nakrętek lub czegoś dla zewnętrznej części?

Wielkie dzięki
Linie są nakładane na obraz przez komputer, kabel prawdopodobnie za bardzo się wygiął, chociaż możliwe, że to zasilanie kamery. Sprawdź oba dokładnie.

#15 · (Edited)
Mylące, myślałem, że ten wątek dotyczy wewnętrznej osłony tylnej klapy, ale potem wspomniano o "plastikowym panelu na zewnątrz tylnej klapy"...

W każdym razie, dotyczący wewnętrznej osłony tylnej klapy generacji III (2007-):

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.