Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Utrata mocy hamowania w CRV Hybrid 2024

3.3K views 21 replies 10 participants last post by  SVTfocusO3  
#1 ·
Niedawno straciłem siłę hamowania w moim CRV. Wcześniej używałem tempomatu adaptacyjnego na autostradzie. Wpadłem w ogromny korek, wcisnąłem hamulce. Kontrolka tempomatu zgasła. Zakładam, że się wyłączył, jak powinien, ponieważ wcisnąłem hamulce. Zmieniłem pas i jechałem za ciężarówką. Stop i ruszanie, a potem samochód się toczy i nie zatrzymuje się z hamulcami. Uderzyłem w ciężarówkę z prędkością około 3 mil na godzinę. W ogóle nie miałem siły hamowania. Czy ktoś słyszał o czymś takim? Próbuję dowiedzieć się dlaczego.

#2 ·
Czy pedał hamulca działał normalnie, gdy go naciskałeś? A co po wypadku? Czy działał normalnie? Czy Twój Honda CRV 2024 to hybryda, czy nie?

Save
#3 ·
Tak. Hamulce miały normalny opór. Po prostu nic się nie działo! Bardzo straszne. Wjechałem w ciężarówkę. Uszkodzenie mojego samochodu. Wyłączyłem samochód i uruchomiłem go ponownie, mając nadzieję, że się zresetuje. Zamierzam zabrać go do Hondy, ale powiedziano mi, że nie mogą uzyskać danych, ale sprawdzą to. Chcę znać dane. Musi coś pokazywać.

#5 ·
Ups, właśnie kliknąłem na Twoje imię i widzę, że to model Sport Touring, taki jak mój. Teraz naprawdę się martwię. Daj nam znać, co mówi mechanik dealera.

Przy okazji, uwielbiam Twoje zdjęcie pudla lub labradoodle!!!! Mamy dwa mini labradoodle, Guinness (jak piwo) i Graham, jak w Graham Crackers.

Save
#10 ·
Ups, właśnie kliknąłem na twoje imię i widzę, że to model Sport Touring, tak jak mój. Teraz naprawdę się martwię. Daj nam znać, co powie mechanik dealera.

Przy okazji, uwielbiam twoje zdjęcie pudla lub labradoodle!!!! Mamy dwa mini labradoodle, Guinness (jak piwo) i Graham, jak w Graham Crackers.
Zrobię to. Nie było mnie w mieście, kiedy to się stało, więc jutro skontaktuję się z dealerem.

To nasz pies, Beckham. Golden Doodle. Najlepszy pies, jakiego kiedykolwiek mieliśmy!

#7 ·
1) Nie prowadź samochodu.
2) Zleć jego odholowanie do dealera.
3) Przygotuj się na wezwanie prawnika, w zależności od reakcji dealera.

Dobrze, że to się nie wydarzyło przy prędkości 70 mil na godzinę, w przeciwnym razie Twoi najbliżsi mogliby już dzwonić do tego prawnika.
Masz dobry punkt odnośnie holowania. Skontaktowałbym się jednak z dealerem i poprosił, żeby po niego przyjechali.

• Like
Reactions: ravenuer
Save
#12 ·
Niedawno straciłem siłę hamowania w moim CRV. Wcześniej używałem tempomatu adaptacyjnego na autostradzie. Wjechałem w ogromny korek, wcisnąłem hamulce. Kontrolka tempomatu zgasła. Zakładam, że się wyłączył, tak jak powinien, ponieważ wcisnąłem hamulce. Zmieniłem pas i jechałem za ciężarówką. Zatrzymywanie się i ruszanie, a potem samochód się toczy i nie zatrzymuje się z hamulcami. Uderzyłem w ciężarówkę z prędkością około 3 mil na godzinę. W ogóle nie miałem siły hamowania. Czy ktoś słyszał o czymś takim? Próbuję dowiedzieć się dlaczego.
O mój Boże, nienawidzę tego samochodu - są już 2 wezwania do serwisu - czekam na więcej - moje czujniki oszalały na światłach bez samochodów, a 5 przecznic dalej, cofając na podjazd, czujniki się nie włączają i uderzyłem w płot, szacuję 2000 dolarów szkód - nie widać z lusterek wstecznych w nocy, a kamera to plama - oślepiające światła sprawiają, że nic nie widać - ten samochód jest coraz gorszy - pozbywam się go - kto płaci za szkody - byłem tak wściekły na czujniki, które wariowały, że nagrałem film - widzę, jak samochody są holowane z autostrad - ugh

#13 ·
... cofając na mój podjazd czujniki się nie włączają i uderzyłem w płot, szacuję 2 tys. dolarów szkód - w nocy nie widać w lusterkach wstecznych, a kamera to plama - oślepiające światła sprawiają, że nic nie widać - ten samochód jest coraz gorszy - pozbywam się go - kto płaci za szkody - byłem tak wściekły na wariujące czujniki, że nagrałem film - widzę, jak samochody są holowane z autostrad - ugh.
Tak, to prawdziwy problem, gdy technologia zawodzi i musisz patrzeć, dokąd jedziesz.

#17 ·
Niedawno straciłem siłę hamowania w moim CRV. Wcześniej używałem tempomatu adaptacyjnego na autostradzie. Wpadłem w ogromny korek, wcisnąłem hamulce. Kontrolka tempomatu zgasła. Zakładam, że się wyłączył, jak powinien, ponieważ wcisnąłem hamulce. Zmieniłem pas i jechałem za ciężarówką. Stop i ruszanie, a potem samochód się toczy i nie zatrzymuje się z hamulcami. Uderzyłem w ciężarówkę z prędkością około 3 mil na godzinę. W ogóle nie miałem siły hamowania. Czy ktoś o tym słyszał? Próbuję dowiedzieć się dlaczego.
To już nas dwóch. Dostałem mojego CRV w kwietniu, a na początku października zdarzyło się to, gdy wyjeżdżałem z miejsca parkingowego. Kiedy wcisnąłem hamulce, nie było żadnej reakcji i wjechałem w zaparkowany samochód. Żadnych uszkodzeń, ale miałem wycenę na 2000,00 $, ponieważ było to na drzwiach bagażnika. Nie zgłosiłem tego, ponieważ myślałem, że to moja wina. Ale wczoraj, kiedy parkowałem równolegle, cofnąłem na miejsce i kiedy chciałem wyprostować mojego CRV, wrzuciłem bieg i zacząłem powoli jechać do przodu około półtora metra. Kiedy chciałem wcisnąć hamulce, nic się nie stało i uderzyłem w mój. Nie ruszyłem mojego samochodu, żeby mieć dowód na to, co się stało i żeby dowiedzieć się, co robić dalej.

Co zrobiłeś do tej pory w swojej sytuacji?

#21 ·
2024 CRV Hybrid Sport
Skontaktowałem się z prawnikiem z Michigan Lemon Law, który doradził mi, abym zabrał go do dealera i złożył wniosek do National Highway Traffic Safety Administration. Właśnie to zrobiłem. Kiedy zostanie opublikowany, wszyscy będą mogli to zobaczyć.
Kierownik serwisu w salonie zaczął od słów: "Pracuję w Hondzie od trzydziestu lat i nigdy czegoś takiego nie słyszałem". Zostanę obciążony kwotą 185 dolarów za analizę danych, chyba że jest to ustawienie fabryczne.
Jestem w Canton, Michigan. SusiG, gdzie wystąpił Twój incydent?

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.