Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Resetowanie przypomnienia o przeglądzie

3.5K views 6 replies 5 participants last post by  fishycomics  
#1 ·
Czy wczesne zresetowanie przypomnienia o przeglądzie dla czegoś takiego jak wymiana oleju wpływa na inne elementy konserwacji? tzn.: Zrobiłem pierwszą wymianę oleju przy przebiegu 6000 mil i zresetowałem przypomnienie, gdy olej wyglądał na trochę brudny i był trochę rozcieńczony, chociaż pozostało jeszcze 40% żywotności oleju. Czy spowoduje to, że wszystkie kolejne interwały, takie jak wymiany oleju w dyferencjale i skrzyni biegów, płukanie płynu hamulcowego lub inne elementy, również wystąpią wcześniej? A może algorytm dla różnych przyszłych elementów konserwacji działa niezależnie?

#2 ·
Czy wczesne zresetowanie przypomnienia o przeglądzie dla czegoś takiego jak wymiana oleju wpływa na inne elementy konserwacji? tzn.: Zrobiłem pierwszą wymianę oleju przy 6000 milach i zresetowałem przypomnienie, gdy olej wyglądał na trochę brudny i był trochę rozcieńczony, chociaż pozostało jeszcze 40% żywotności oleju. Czy spowoduje to, że wszystkie kolejne interwały, takie jak wymiany oleju w mechanizmie różnicowym i skrzyni biegów, płukanie płynu hamulcowego lub inne elementy, również wystąpią wcześniej? A może algorytm dla różnych przyszłych elementów konserwacji działa niezależnie?
Nie, nie wpłynie. System jest wystarczająco sprytny, aby śledzić postęp każdego z możliwych kodów konserwacji podczas jazdy i gromadzenia czasu/mil.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.