Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Brak przyspieszenia po 3000 obr./min

50K views 6 replies 5 participants last post by  Carbuff2  
#1 ·
Jestem właścicielem CRV z 2003 roku z przebiegiem ponad 175 000 mil. Kiedy jadę przez co najmniej 30 minut, mój pojazd przestaje przyspieszać po osiągnięciu około 3000 obr./min.
Sprawdziłem, czy poziom oleju jest normalny.

#2 ·
Zwykłym problemem wczesnego Gen2 jest wadliwy zawór sterowania VTEC. (Twój silnik będzie w trybie awaryjnym do następnego ponownego uruchomienia)
To zwykle ustawia CEL.

Save
#3 ·
Mam CRV z 2003 roku z ponad 175 000 mil. Kiedy jadę przez co najmniej 30 minut, mój pojazd przestaje przyspieszać po osiągnięciu około 3000 obr./min.
Sprawdziłem, czy poziom oleju jest normalny.
Miałem ten sam problem i naprawiłem go wczoraj.
Najpierw myślałem, że to zawór i kupiłem jeden, ale nie zainstalowałem. Okazało się, że to tylko obrotowy kolektor dolotowy był zablokowany z powodu zabrudzenia. Włożyłem puszkę Sea Foam bezpośrednio do wlotu. Postępowałem zgodnie z informacjami dotyczącymi czyszczenia na puszce. Pojechałem na przejażdżkę, żeby wypalić brud i zaczęło działać prawidłowo.
Podłączyłem samochód do skanera, a zawór otwierał się i zamykał prawidłowo. Nie ma potrzeby wymiany zaworu za 50,00 dolarów, który został odesłany do Amazon.

Mam CRV SE z 2006 roku z przebiegiem 218 600 mil i mieszkam w zaśnieżonym północno-wschodnim Ohio.

#4 ·
Miałem ten sam problem i naprawiłem go wczoraj.
Najpierw myślałem, że to zawór i kupiłem jeden, ale nie zainstalowałem. Okazało się, że to tylko mój wirnik kolektora dolotowego był zablokowany z powodu zabrudzenia. Włożyłem puszkę Sea Foam bezpośrednio do wlotu. Postępowałem zgodnie z informacjami dotyczącymi czyszczenia na puszce. Pojechałem nim, żeby wypalić brud i zaczął działać prawidłowo.
Podłączyłem samochód do skanera, a zawór otwierał się i zamykał prawidłowo. Nie ma potrzeby wymiany zaworu za 50,00 $, który został odesłany do Amazon.

Mam CRV SE z 2006 roku z przebiegiem 218 600 mil i mieszkam w śnieżnym północno-wschodnim rejonie Ohio.
Czy mógłbyś mi powiedzieć, gdzie znajduje się wirnik kolektora dolotowego?

Pozdrawiam,

#7 ·
Odnosicie się do zaworu obrotowego IMRC, prawda?

Oto jeden z wielu filmów wideo na temat jego wymiany. ALE pierwszym działaniem powinno być wymienienie elektrozaworu sterującego po prawej stronie silnika, to często przyczyna i jest DUŻO łatwiejsze!

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.